Пакистан: Талибани напали највећи аеродром у земљи (ВИДЕО)

У нападу милитаната на највећи пакистански аеродром у Карачију погинуло је најмање 26 људи, а окршај трајао до зоре, саопштили су званичници.Напад на аеродром у граду од 18 милиона становника извршен је у вријеме када влада премијера Наваза Шарифа покушава да покрене разговоре са талибанима послије вишегодишњих сукоба. Напад је почео непосредно прије поноћи по […]

понедељак, јун 9, 2014 / 09:33

У нападу милитаната на највећи пакистански аеродром у Карачију погинуло је најмање 26 људи, а окршај трајао до зоре, саопштили су званичници.Напад на аеродром у граду од 18 милиона становника извршен је у вријеме када влада премијера Наваза Шарифа покушава да покрене разговоре са талибанима послије вишегодишњих сукоба.

Напад је почео непосредно прије поноћи по локалном времену, када се десет особа у војним униформама уз пуцњаву пробило на терминал за чартер и посебне летове.

Чуле су се најмање три снажне експлозије када су нападачи самоубице активирали експлозив који су носили око појаса. Осталих седам нападача убијено је у оружаном окршају са снагама безбједности.

Одговорност за акцију преузели су талибани, који се боре за успостављање шеријатске државе. Они кажу да је ово одговор на нападе војске на њихова упоришта дуж границе са Авганистаном.

Пакистанске снаге безбједности саопштиле су да је међу групом страних бораца било и етничких Узбека.

Пуцњава на аеродорму трајала је пет сати, а телевизија је приказала како екипе хитне помоћи одвозе жртве. Војска је саопштила да је до зоре преузела контролу над аеродромом, али се изнад зграде још диже дим.

У извјештајима се наводи да су нападачи имали 20 до 25 година и да је код њих пронађена велика колична оружја и муниције.Оставите одговор