Барозо: Није вам Меркелова крива…

Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо бранио је данас њемачку канцеларку Ангелу Меркел од критика због оштрих мјера штедње које се спроводе широм Европе.


Барозо: ЕУ мора постати федерација

Предсjедник Европске комисије Жозе Мануел Барозо заложио се у говору пред европским посланицима за јачање федералне компоненте уније и најавио измjене Лисабонског споразума.

Словачка одгађа гласање о проширењу овлашћења ЕСФС-а

Њемачки канцелар Ангела Меркел и предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо сагласили су се данас током састанка у Берлину да би процес прихватања проширених овлашћења Европског фонда за финансијску безбједност (ЕСФС) требао бити довршен до краја септембра.


Барозо: Грчка криза озбиљан проблем

Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо упозорио је данас да лидери еврозоне морају да ријеше грчку дужничку кризу или ће се "негативне посљедице" осјетити широм Европе и даље, те додао да је ситуација "веома озбиљна".


Барозо: Пољска европска прича о успјеху

Пољска је најбоље искористила чланство у Европској унији, рекао је у Варшави предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, на дан на који та земља преузима од Мађарске предсједавање Унијом.