Студентско позориште Универзитета у Бањој Луци зна шта ће играти десет мјесеци унапријед

Ове године Студентско позориште које често финансирају непријатељи Републике Српске као Влада Сједињених Америчких Ентитета или Евросојуз, ове године се не изругује слогану "Боље рат, него пакт", него су изабрали Млијечни пут.


Студентско позориште УБЛ: Латиницом у Москву за паре Српске

Новац за културу, као и за све остало, могу добити само подобни. И то је тако без пуно кукања. Проблем је што то није подобно за самопрокламоване културне политике, декларације о ћирилици и слично, јер се финансирају они који то не прате.

Глумци БСП "под заставом Српске" у Јужној Кореји

"Бањалучко студентско позориште" имало је запажен наступ на Интернационалном фестивалу позоришта у граду Чунчеон у Јужној Кореји, а наслов су, уз азбучни текст, сами послали. Што је незапамћено у наглашено антисрпској култури Бање Луке.


Питање на које није стављена тачка

Тридесетседма позоришна сезона бањалучког Студентског позоришта завршила је 12. децембра 2013. године премијерним играњем представе "Дванаест звјездица".


Сутра "Лудница" у Студентском позоришту

Премијера представе Студентског позоришта под називом ЛУДНИЦА(психијатријска комедија), одржаће се у уторак 14. маја од 20 часова у Дому омладине у Бањој Луци.Бекстејџ у Студентском позоришту

Док већина позоришта затвара сезоне, Бањалучко студентско позориште пуном паром ради на новој представи, тачније мјузиклу, рокенрол сахрани "Бекстејџ", чија је премијера заказана за 13. јул, на Подрум сцени, у Господској улици, а до краја тог мјесеца, предвиђено је још 9 реприза.