Јевреји се неће придружити протестном скупу поводом пресуде Кепиру?

Новосадска Јеврејска општина неће позвати чланове да се придруже протестном скупу на градском Тргу слободе, који би сутра требало да буде одржан због пресуде којом је суд у Будимпешти ослободио Шандора Кепира одговорности за монструозне злочине мађарских окупационих снага над Јеврејима, Србима и Ромима јануара 1942. године у злогласној "Новосадској рацији".


Пресуда Кепиру је увреда за жртве рације

Одлука будимпештанског суда којом је бивши капетан мађарске жандармерије Шандор Кепиро ослобођен оптужби за ратне злочине против Срба, Јевреја и Рома током Новосадске рације у јануару 1942. године представља страшну увреду за све жртве рације и породице страдалих у страшном злочину који је тада извршен, саопштено је из кабинета новосадског градоначелника Игора Павличића.

Протести поводом пресуде Шандору Кепиру

Предсједник Друштва за очување сјећања на холокауст Александар Вељић позвао је Новосађане свих националности да 24. јула на новосадском Тргу слободе изразе миран народни протест због пресуде будимпештанског суда којом је Шандор Кепиро /97/ ослобођен кривице за ратне злочине у злогласној акцији мађарских фашиста "Новосадска рација".


Тужилаштво тражи затворску казну за Шандора Кепира

Тужилаштво у Мађарској затражио је затворску казну на суђењу Шандору Кепиру (97) који је један од посљедњих живих нациста оптужен да је 1942. године учествовао у ликвидацији најмање 1 200 Срба, Јевреја и Рома у Новом Саду.