Папандреу: Саркози је увео Грчку у политичку кризу

Бивши премијер Грчке, социјалиста Јоргос Папандреу, оптужио је бившег предсjедника Француске Николу Саркозија да је минирао његов план за одржавање референдума у Грчкој о мерама штедње, чиме је Саркози Грчку увео у политичку кризу.


Скупштина подржала Папандреуа

Посланици грчког парламента изгласали су ноћас повјерење Влади премијера Јоргоса Папандреуа након што је он обећао да ће покренути разговоре о подјели власти.


Папандреу сад неће референдум

Грчки премијер Јоргос Папандреу ублажио је данас реторику о референдуму о међународној финансијској помоћи Грчкоји и понудио опозицији разговоре о рјешавању политичке кризе.


Шпигл: Браво господине Папандреу!

Европа је пренеражена. Грчки премијер жели да омогући народу да гласа о европском плану за спас њихове земље. Јоргос Папандреу је "ставио сва јаја у једну корпу", али је донио праву одлуку, пише "Шпигл" у тексту "Браво господине Папандреу".Папандреу: Отвара се нова ера за Грчку

Отвара се нова ера за Грчку, изјавио је данас премијер Грчке Георги Папандреу након вишечасовног састанка у Бриселу, гдје су лидери земаља чланица еврозоне одлучили да отпишу 50 одсто спољног дуга Грчке, уз низ других мјера усмјерених на спасавање угрожене европске валуте.Папандреу моли за стрпљење

Грчки премијер Јоргос Папандреу замолио је сународнике, код којих све више расте бијес због драстичних мјера штедње, да буду стрпљиви, истичући да се влада бори да спријечи "финансијску катастрофу".


Папандреу позива на смиривање тензија око природног гаса у Средоземном мору

Грчки премијер Јоргос Папандреу позвао је данас турског колегу Реџепа Тајипа Ердогана на смиривање тензија у вези са кипарском експлоатацијом гаса, која је још више продубила јаз на подијељеном острву и појачала тензије између Турске и Израела.


Папандреу: Европо, буди се

Грчки премијер Јоргос Папандреу изјавио је да је вријеме да се "Европа пробуди” и пронађе коначно рјешење за дужничку кризу у његовој земљи, која пријети да угрози еврозону.