СЗП: СНСД спреман да са вербалних, пређе на физичке ликвидације

Савез за промјене сматра да јучерашње пријетње предсједника Републике Српске Милорада Додика упућене министру иностраних послова Игору Црнатку, као и графити у Приједору којима се позива на убиство предсједника Српске демократске странке Младена Босића, показују да је режим Милорада Додика након фазе вербалних позива на линч, "прогон и изопштење функционера Савеза за промјене", прешао у […]

среда, 17 фебруара, 2016 / 16:32

Савез за промјене сматра да јучерашње пријетње предсједника Републике Српске Милорада Додика упућене министру иностраних послова Игору Црнатку, као и графити у Приједору којима се позива на убиство предсједника Српске демократске странке Младена Босића, показују да је режим Милорада Додика након фазе вербалних позива на линч, "прогон и изопштење функционера Савеза за промјене", прешао у фазу када је спреман своје критичаре и физички ликвидирати.

У историји Републике Српске и демократских друштава до сада се никада није десило да предсједник Републике говори мафијашким језиком, позива на ликвидације, разједињује умјесто да уједињује грађане, чиме својим потезима доводи у питање безбједност и стабилност друштва у цјелини. Недопустиво је да режим своју неспособност да ријеши тешку економску ситуацију, побољша живот грађана, отвори нова радна мјеста за младе људе, повећа пензије, уреди здравствени систем да нам болнице буду достојне човјека, крије иза лажи, неутемељених оптужби о "издаји СЗП". Лаж, сила и пријетње су постали последња линија одбране режима. Савез за промјене због тога сматра да је најбоље рјешење за Репубику Српску да Милорад Додик поднесе оставку на мјесто предсједника Републике Српске како се Српска не би претворила у Сјеверну Кореју.

Када предсједник Републике, у мафијашком стилу путем јавног сервиса, поручи да ће се Игору Црнатку "освету сервирати хладну", он шаље поруку грађанима да је такво понашање допустиво и пожељено и онда је логична посљедица такве поруке позив на убиство предсједника Српске демократске странке Младена Босића.
Поручујемо Милораду Додику да Савез за промјене остаје посвећен стварању нормалног и цивилизованог друштва, очишћеног од криминализованих и корумпираних појединаца без обзира како се они звали и којој политичкој опцији припадали, те да нас никакве пријетње, лажи и харанга неће уплашити, каже се у саопштењу које потписује Инфо Тим Савеза за промјене.0 КОМЕНТАРА

 1. Какво кукање, па то свет није видео. А они само окрену други образ…Ја ћу тачно да гласам за опозицију, због невероватног шиканирања. На леб би их мазао.

  Северна Кореја, а људи сваки дан вређају, пљују и износе лажи.

 2. Oposition, bona, pa oni su odavno prešli na fizičke obračune – ne sjećam se da su Vulićima samo prijetili – pa čitav vod kornjača ih je tukao.

  Je li ovo politika opozicije – boli nas briga za sve, samo da nas ne dira, pa ko jamio, jamio?

  Ma odhebite više – svakog dana se sve više pravite ludi. Pa Sjeverna Koreja je ovdje odavno, to što vas još nije zadesila ne znači da nije tu, već odavno.

 3. СНСД одборник Драго Тепић, који је несугласице у прњаворској скупштини ријешавао шалама, на Атв Бања Лука фејсбук профилу испод изјаве друга Рајка Вадића „Опозиција нема осјећај за јавну одговорност у коментару позива на „набијане опозивионара на колчиће“:

  Drago Tepic
  „Sta reci Rajkula,ovu srpsku kopilad na kolcice,Sta bi drugo.“ (17.2.2016. u 16.40)

  Drago Tepic
  „Sudit ce vam srpski narod picke izdajnicke.“ 

  Јасно да се ради о позиву на линч опозиционара и пријетњи, те језику мржње. Проблем је што се ради о типу који се не може контролисати и овдје би МУП РС морао интервенисати.

  http://youtube.com/watch?v=JfoLdugHRJs