СДС: Агенција за банкарство крива за крах у том сектору

Српска демократска странка упозорава да је Агенција за банкарство Републике Српске најодговорнија што се банкарски систем у РС налази у тешком стању и што су пропале Бобар банка, Балкан инвестмент банка и што пропада Банка Српске. Банке које су увучене у ланац корупције са властима РС пријете да сруше цјелокупан банкарски систем. Догађања око Павловић […]

среда, 17 фебруара, 2016 / 15:23

Српска демократска странка упозорава да је Агенција за банкарство Републике Српске најодговорнија што се банкарски систем у РС налази у тешком стању и што су пропале Бобар банка, Балкан инвестмент банка и што пропада Банка Српске.

Банке које су увучене у ланац корупције са властима РС пријете да сруше цјелокупан банкарски систем.

Догађања око Павловић банке могу довести и ту банку у потешкоће због повећаног повлачења депозита, а одговорност за то сносе они који су довели у питање кредибилитет банке чинећи незаконите радње.

Павловић банка је и даље најзначајнији партнер града Бијељине и нема потребе да грађани реагују импулсивно, јер је њено пословање стабилно и ликвидно. Град Бијељина сарађује са Павловић банком као и до сада и пословање се одвија нормалним током .

Позивамо грађане Семберије и привредне субјекте да наставе уобичајено пословање са Павловић банком, као што су то чинили и у претходном периоду. Од правосудних органа очекујемо да у складу са законом испитају све релевантне чињенице.

Српска демократска странка позива све нивое власти да дају допринос да се хитно стабилизује банкарски систем у РС. Позивамо и Владу РС да обезбједи сигурност депозита и наставак нормалног пословања Павловић банке, као и свих осталих банака у Републици Српској.

Очекујемо да у оквиру својих надлежности свој допринос стабилизацији банкарског система у Републици Српској да и Централна банка БиХ, закључује Информативна служба СДС.