Свјетланини другари криве разредницу и педагогицу

Другари из школских клупа тринаестогодишње Свјетлане Пећанац из Александровца, која је скочила у Врбас због негативне оцјене из математике и укора наставника, написали су директору школе да су разредница Данијела Вуруна и педагодица Слободанка Теофиловић кобног дана биле и више него грубе према дјевојчици. Вељко Вујаковић, директор Основне школе "Георгиос Папандреу" у Александровцу, коју је […]

уторак, 4 јануара, 2011 / 21:15

Другари из школских клупа тринаестогодишње Свјетлане Пећанац из Александровца, која је скочила у Врбас због негативне оцјене из математике и укора наставника, написали су директору школе да су разредница Данијела Вуруна и педагодица Слободанка Теофиловић кобног дана биле и више него грубе према дјевојчици.

Вељко Вујаковић, директор Основне школе "Георгиос Папандреу" у Александровцу, коју је похађала Свјетлана Пећанац, у уторак је током подјеле књижица обишао уплакани разред у пратњи психолога, пишу данас Независне новине.

И док су остали ученици весело напуштали школу и одлазили кућама, разред који је похађала Свјетлана остао је међу задњима.

Уплакани ученици, умјесто радости због завршетка полугодишта, на молбу директора школе утјеху су покушали пронаћи у писању изјава о 30. децембру прошле године и догађајима који су услиједили кобног дана када је њихова пријатељица посљедњи пут изашла из учионице запријетивши како ће тога дана скочити у Врбас и убити сеРибари су видјели дјевојчицу да улази у ријеку, али нису успјели да је спасу.
Заједничко у свим писменим изјавама ученика достављеним директору јесте да је Свјетлана кобног дана била весела, те да ништа у њеном понашању није слутило да ће се догодити нешто страшно, све до трећег часа.

Све се, према изјавама Свјетланиних другара из школских клупа, "окренуло" када су у пуну учионицу ушле разредница Данијела Вуруна и педагогица Слободанка Теофиловић.

Разредница и педагогица су, како тврде ученици, пред цијелим разредом очитале нимало педагошку "буквицу" Свјетлани Пећанац, која је у својој књижици преправљала оцјене и истргнула неколико страница.

Један од ученика је написао да је педагогица оштрим гласом "упознала" Свјетлану како је тргање страница из књижице и преправљање оцјене кривично дјело, због којег ће одговарати.

Други ученици су комплетну ситуацију описали као нимало пријатну за Свјетлану, те да разредница и педагогица нису ни дозволиле да Свјетлана било шта каже. Након свега, разредница и педагогица су изашле из учионице, а Свјетлана је према изјави њених пријатеља, рекла како ће тога дана скочити у Врбас и убити се.

Ученици су затим отрчали до разреднице и пренијели јој Свјетланину изјаву на шта су добили одговор: "Нека се убије, да гледамо и тај филм". Занимљиво је да су писмене изјаве које су јуче достављене директору Свјетланини пријатељи искористили и да се опросте од своје школске другарице, па је, између осталог, на једном написано, "Цецо, волимо те!!!"

Директор Вујаковић испричао је јуче да су готово идентичну причу и њему испричали ученици, а која се ипак разликује од оне коју су му пренијеле разредница и педагогица.

Директор је уједно потврдио да се разредница никада није жалила на Свјетланино понашање, која је била добар ученик, нити је добио некада информацију да Свјетлана нема нормалан родитељски одгој.

Иако је била у школи, разредница Данијела Вуруна јуче се није јављала ни на позиве које јој је упутио директор школе.Оставите одговор