Чавез: Нећемо прекинути односе са Вашингтоном

КАРАКАС – Предсjедник Венецуеле Уго Чавес рекао је америчкој државној секретарки Хилари Клинтон да Каракас нема намjеру да прекине односе с Вашингтоном, пише данас лист Корео дел Ориноко. "Не планирамо да прекинемо односе са САД", рекао је Чавес Хилари Клинтон током пријатељског разговора током инаугурације бразилске предсjеднице Дилме Русеф у Бразилији 1. јануара ове године. […]

уторак, јануар 4, 2011 / 20:54

КАРАКАС – Предсjедник Венецуеле Уго Чавес рекао је америчкој државној секретарки Хилари Клинтон да Каракас нема намjеру да прекине односе с Вашингтоном, пише данас лист Корео дел Ориноко.

"Не планирамо да прекинемо односе са САД", рекао је Чавес Хилари Клинтон током пријатељског разговора током инаугурације бразилске предсjеднице Дилме Русеф у Бразилији 1. јануара ове године.

Према његовим ријечима, Венецуела има намјеру да одржава добре односе са САД "због питања од националног значаја".

САД и Венецуела имају затегнуте односе. Чавес је велики критичар америчке политике, али су САД највећи купац венецуелске нафте.

Чавес и Хилари Клинтон су пријатељски разговарали у Бразилији пет минута. Према наводима једног неименованог високог званичника Венецуеле присутног током разговора, Хилари Клинтон је затражила од Чавеса да разговарају о блокади именовања америчког амбасадора у Каракасу.

Именовање америчког амбасадора у Венецуели Ларија Палмера је званично истекао у понедјељак прије промјена у Конгресу и Вашингтон ће га поново именовати, рекао је портпарол Стејт департмента Филип Кроули.

Чавес је замјерио Палмеру да "није показао поштовање" према влади у Каракасу у говору у америчком Сенату.

Палмер је тада рекао да је колумбијска герила присутна у Венецуели, да Куба има утицаја на оружане снаге Венецуеле и да је морал венецуеланских војника веома низак.Оставите одговор