Судије наредиле детаљан љекарски преглед Младића

Претресно вијеће Хашког трибунала наредило је данас да оптужени Ратко Младић буде подвргнут детаљном љекарском прегледу, који ће обавити независни специјалиста. Вијеће, којим предсједава судија Алфонс Ори , наложило је да му специјалиста поднесе извјештај о Младићевом здравственом стању до 6. децембра, када би требало да буде одржана следећа расправа о стању у поступку. Младић […]

среда, новембар 16, 2011 / 17:47

Претресно вијеће Хашког трибунала наредило је данас да оптужени Ратко Младић буде подвргнут детаљном љекарском прегледу, који ће обавити независни специјалиста.

Вијеће, којим предсједава судија Алфонс Ори , наложило је да му специјалиста поднесе извјештај о Младићевом здравственом стању до 6. децембра, када би требало да буде одржана следећа расправа о стању у поступку.

Младић се због болести није појавио у судници 10. новембра на статусној конференцији.

У данашњем налогу, претресно вијеће наводи и да је Младићева одбрана у повјерљивом поднеску од 9. новембра оцијенила да је, лаички гледано, „Младићево стање озбиљније него што је раније изражено”.

У судском притвору, Младића би требало да, на његов захтјев, данас прегледају специјалисти из Београда, али они по правилима суда неће моћи да препишу терапију.

Податке о здравственом стању Младића и свих других притвореника, Трибунал сматра повјерљивима и не саопштава их.

Према незваничним подацима, Младић је док се није нашао у Хагу доживео најмање два мождана удара, од којих је последњи, како је у недавном сусрету с новинарима сугерисао главни тужилац Серж Брамерц , био „релативно кратко време” прије хапшења, крајем маја 1992. 0 КОМЕНТАРА

  1. Никога, колико видим, није брига за здравље генерала Младића, за чињеницу да је генерал Крстић у британским казаматима свакодневно у непосредној животној опасности… Да ли се неко сјећа ових људи? Шта се предузима да би им се помогло? Шта је било са фондовима? … Какви смо ми то људи?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *