Студенти ЕФ на пракси у Хипо банци

Представници Хипо Алпе Адриа банке Бања Лука потписали су данас уговор о обављаљу праксе са 16 апсолвената Економског факултета бањолучког Универзитета. "Ова пракса траје мјесец дана са основним циљем да студентима или апсолвентима омогући стицање практичног искуства, а додатна предност је што је ово плаћена пракса гдје ће Хипо банка издвојити 150 КМ по студенту", […]

четвртак, 26 маја, 2011 / 18:54

Представници Хипо Алпе Адриа банке Бања Лука потписали су данас уговор о обављаљу праксе са 16 апсолвената Економског факултета бањолучког Универзитета.

"Ова пракса траје мјесец дана са основним циљем да студентима или апсолвентима омогући стицање практичног искуства, а додатна предност је што је ово плаћена пракса гдје ће Хипо банка издвојити 150 КМ по студенту", рекла је водитељ Одјељења за људске ресурсе ове банке Сандра Балабан на конференцији за новинаре у Бањој Луци, након потписивања уговора.

Сандра Балабан је подсјетила да су потписани уговори саставни дио стратешког двогодишњег партнерства између Хипо банке и Економског факултета Бања Лука које је званично успостављено у фебруару.

Она је истакла да Хипо банка планира током ове године да омогући праксу за 50 студената или апсолвената, те приближно исти број за идућу годину.

Апсолвент Економског факултета у Бањој Луци Милана Дојчиновић, која је потписала овај уговор, рекла је да је ово њено прво радно исккуство ван факултета и да је осјећај фансатстичан.

"Срећна сам што ће велики број мојих колега са факултета добити прилику да своје прво радно искуство стекну у Хипо банци", закључила је Дојчиновић.

Хипо банка и Економски факултет у Бањој Луци у фебруару су потписали двогодишњи уговор о стратешком партнерству, којим се Банка обавезала да ће донирати 50 нових лаптоп рачунара за потребе Факултета, финансијски подржати издавање студентског часописа "Економист" и организацију међународне економске конференције.

Уговором су створени предуслови за организован процес размјене знања и идеја између факултета и Хипо банке, што укључује студентску праксу и научна истраживања за стручне радове студената и професора, те гостовања стручњака банака као предавача на факултету у дијелу који се односи на банкарство, финансијски сектор и економске теме.Оставите одговор