Стадион у Модричи добио рефлекторе

На фудбалском стадиону "Доктор Милан Јелић” у Модричи данас је завршена монтажа четири рефлектора са пратећом опремом за шта је Влада Републике Српске издвојила 754.000 КМ. “Монтажом рефлектора биће завршена прва фаза изградње и реконтрукције спортске инфраструктуре на стадиону коју, у укупном иносу од 1.098.000 КМ, финансира Влада РС”, рекао је начелник општинског Одјељења за […]

четвртак, 26 маја, 2011 / 18:36

На фудбалском стадиону "Доктор Милан Јелић” у Модричи данас је завршена монтажа четири рефлектора са пратећом опремом за шта је Влада Републике Српске издвојила 754.000 КМ.

“Монтажом рефлектора биће завршена прва фаза изградње и реконтрукције спортске инфраструктуре на стадиону коју, у укупном иносу од 1.098.000 КМ, финансира Влада РС”, рекао је начелник општинског Одјељења за урбанизам и просторно уређење Момир Граховац.

Он је додао да је у току припрема за почетак друге фазе у оквиру које ће бити изграђен паркинг простор, уграђено 1 500 сједишта на сјеверној и источној трибини и изграђена путна комуникација око стадиона.

Према техничкој документацији извођача радова, предузећа “Калдера компани” из Лакташа, висина стубова, чију конструкцију је изградило предузеће ТКС- Руданка из Добоја, је 36,5 метара. Платформе на стубовима носиће укупно 146 сијалица појединачне снаге 2 000 вати.

“Рефлектори ће радити у три режима – освјетљење терена у току рекреације, у току тренинга и за одигравање званичних утакмица када ће производити свјетлост од 1 100 лукса потребних за међународне утакмице”, рекао је Зоран Зец представник техничке службе предузећа “Калдера компани”.

Он је додао да ће у наредних 10 дана рефлектори бити прикуључени на електричну мрежи и да ће бити извршен пробни рад.

Интересантан је податак да Модрича игра у првој лиги Републике Српске, а да Влада није издвајала новац за стадионе клубова који су излазили на европску сцену, и завршавање стадиона им је био услов да би могли наступати пред својом публиком.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор