Шта значи прећи мост? (ФОТО)

Житељи села Крушева у општини Фоча доживљавају трауме при преласку преко моста на ријеци Пиви. Прелазак моста за већину људи на кугли земаљској није нешто вриједно претјеране психо-физичке ангажованости. То је чиста рутина која чак не заврјеђује пажњу. Међутим у фочанском селу Крушево, акт преласка преко моста на ријеци Пиви представља истински подухват. Житељи у […]

субота, 2 јуна, 2012 / 12:42

Житељи села Крушева у општини Фоча доживљавају трауме при преласку преко моста на ријеци Пиви.

Прелазак моста за већину људи на кугли земаљској није нешто вриједно претјеране психо-физичке ангажованости. То је чиста рутина која чак не заврјеђује пажњу. Међутим у фочанском селу Крушево, акт преласка преко моста на ријеци Пиви представља истински подухват.

Житељи у шали или збиљи кажу да су њихови православни молитвеници пред Господом сваки пут када их обавезе натјерају да пређу Пиву. Кажу да је мост био употребљив, међутим када су из хидроелектране на Пиви прије извјесног времена пустили вишак воде, водена бујица је учинила своје.

Од тада је сваки прелазак преко моста за ове становнике Републике Српске истинска траума јер се суочавају са страхом да ће се откачити нека од даски или жица и да ће заједно са преосталом конструкцијом скончати у пивској води.

Са надом да ће се неко сјетити да овај мост приведе намјени, мјештани Крушева махом старији људи, вјерују да ће и њима под старе дане бити омогућено безбједно повезивање са цивилизацијом.