Србија у финалу Евросонга, Хрватска испала

Представница Србије на 56. такмичењу за “Пјесму Евровизије” Даница Радојичић Нина са пјесмом “Чаробан” прошла је у финале овогодишњег такмичења, које ће бити одржано 14. маја у Диселдорфу. На првој полуфиналној вечери у хали “Есприт” у Диселдорфу наступили су представници 19 земаља. Гласање је почело одмах након почетка полуфинала, а поред Србије у финале Евросонга, […]

среда, мај 11, 2011 / 12:54

Представница Србије на 56. такмичењу за “Пјесму Евровизије” Даница Радојичић Нина са пјесмом “Чаробан” прошла је у финале овогодишњег такмичења, које ће бити одржано 14. маја у Диселдорфу.

На првој полуфиналној вечери у хали “Есприт” у Диселдорфу наступили су представници 19 земаља. Гласање је почело одмах након почетка полуфинала, а поред Србије у финале Евросонга, које се одржава 14. маја, пласирали су се и представници Литваније, Грчке, Азербејџана, Грузије, Швајцарске, Мађарске, Финске, Русије и Исланда. Представник Хрватске није прошао у финале.

Друго полуфинално вече се одржава у четвртак 12. маја када ће бити познати и остали финалисти који ће се такмичити за најбољу пјесму Европе 14. маја заједно са Француском, Њемачком, Италијом, Шпанијом и Великом Британијом који су директни финалисти без обавезе наступа у квалификацијама-полуфиналима.

Представник Босне и Херцеговине, Дино Мерлин, ће са пјесмом “Лове ин Реwинд” отворити другу полуфиналну ноћ 12. маја у Диселдорфу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *