Обиљежавање јубилеја Саве Текелије у Будимпешти

Матица српска, Амбасада Републике Србије у Будимпешти и Самоуправа Срба у Мађарској организују свечани скуп поводом 250. годишњице рођења Саве Поповића Текелије, великог добротвора, првог српског доктора правних наука и предсједника Матице српске. Свечаност ће се одржати у амбасади Републике Србије у Будимпешти у четвртак 19. маја 2011. године, са почетком у 19 сати. Званице […]

среда, мај 11, 2011 / 12:59

Матица српска, Амбасада Републике Србије у Будимпешти и Самоуправа Срба у Мађарској организују свечани скуп поводом 250. годишњице рођења Саве Поповића Текелије, великог добротвора, првог српског доктора правних наука и предсједника Матице српске.

Свечаност ће се одржати у амбасади Републике Србије у Будимпешти у четвртак 19. маја 2011. године, са почетком у 19 сати.

Званице ће поздравити Њ.Е. господин Дејан Шаховић, амбасадор Републике Србије, академик Чедомир Попов, предсједник Матице српске и господин Љубомир Алексов, предсједник Самоуправе Срба у Мађарској.

О Сави Текелији говориће проф. др Душан Николић, генерални секретар Матице српске.

У музичком дијелу свечаности наступиће гудачки квартет ТАЈЈ (Александра Крчмар Ћулибрк, виолина; Јованка Мазалица, виолина; Јелена Филиповић, виола и Тимеа Калмар, виолончело) из Новог Сада, са програмом на коме су дјела Шостаковича, Деспића и Вребалов.Оставите одговор