Срби се у Грахову могу скупљати, али не смију српски пјевати

Око 2.000 Срба окупило се на Илиндан на традиционалном збору у селу Црни Луг код Босанског Грахова, рекли су Срни организатори.

петак, август 3, 2018 / 17:28

У породици Шормаз, која је један од организатора, кажу Срни да се већ 15 година на Илиндан у Црном Лугу окупи доста Срба који су расељени по свијету, али и гостију из сусједних општина.

Уз музику и добро друштво, настављају традиционално дружење и сваке године на збору их је све више, из свих крајева.

Један од музичких учесника Душко Вулић рекао је Срни да већ 10 година уназад долази у Црни Луг гдје пјесмом увелича скуп.

„Сваки пут нам је част што смо у овом крају. Једино нам је засметало што нас се полиција мало нељубазно дочекала и рекла да нема пјевања националних пјесама“, рекао је Вулић.

Портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак рекао је Срни да је скуп прошао у најбољем реду и да полиција није имала ниједну интервенцију, те истакао да није упознат са упозорењем да музички учесници не пјевају националне пјесме.7 КОМЕНТАРА

 1. Па колико знам Човић каже да је са Додиком у пријатељским односима. То је ваљда та блајбурско-акцизна коалиција ?

  1. Иванић се хвали коректним односима са Човићем и ја то поздрављам, а серем се на твој критеријум да је свако ко није политичка будала као ти, усташа.

   По твоме је и Иванић усташа.

   Пуно једеш говна са тим ставом. Разбиће ти неко нос јер ниси ни свјестан да ћеш се негдје излетити и некоме ко је пострадао од усташа, рећи да је усташа.

   Ја сам добар прогнозер, не заборави.

 2. Тешко јадним Србима ђе год да се налазе. Није никакво чудо кад се налазе и Хрватскоји ФБиХ, на то смо навикли, али сад им је наjцрње у Црној Гори и на КиМ, до јуче најсрпскијим крајевима? Вала Богу шта се ово дешава?

 3. Memorandumski mit o ugroženosti srpske nacije u Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori, i narikanje nad Kosovom kojim se želi upravljati tako da se ponište sve ljudske osobine i prava i Albanaca i Srba, efikasnije je suzio srpski etnički prostor od svih stradanja u dva svetska rata. Todore, najebali smo. Njin te mota oko plota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *