Србац: За сваку бебу по 500 КМ

У буџету општине Србац за ову годину планирано је 75.000 КМ на име подстицаја и стимулисања младих брачних парова да рађају дјецу и поправе наталитет. "Од приспјелих 27 захтјева за подстицај, општинске власти у Српцу исплатиле су по 500 КМ за 17 новорођених беба, док ће остали захтјеви доћи на ред сразмјерно пуњењу буџета", рекао […]

петак, март 29, 2013 / 15:06

У буџету општине Србац за ову годину планирано је 75.000 КМ на име подстицаја и стимулисања младих брачних парова да рађају дјецу и поправе наталитет.

"Од приспјелих 27 захтјева за подстицај, општинске власти у Српцу исплатиле су по 500 КМ за 17 новорођених беба, док ће остали захтјеви доћи на ред сразмјерно пуњењу буџета", рекао је службеник за односе са јавношћу општине Србац Дејан Јовичић.

Начелник општине Србац Драго Ћирић каже да средства за ову ставку морају бити обезбјеђена и да ће до краја године сва новорођена дјеца добити обећану накнаду.

Родитељи који желе да остваре ово право требају поднијети захтјев и уз њега приложити извод из матичне књиге рођених за бебу и број текућег рачуна једног од родитеља.

Према подацима Центра за социјални рад Србац, у овој општини сваке године роди се у просјеку око 160 беба.Оставите одговор