Смијењен Управни одбор ФТВ

Федерални медији преносе да је смјена УО РТВ ФБиХ услиједила због тога што је појединим члановима одбора истекао мандат, али и због бројних незаконских одлука које је донио бивши УО. Из реда бошњачког народа у привремени Управни одбор федералне телевизије изабран је Зехрудин Исаковић, из реда хрватског народа Нино Ћорић, а из реда српског Вања […]

уторак, 26 јуна, 2012 / 20:19

Федерални медији преносе да је смјена УО РТВ ФБиХ услиједила због тога што је појединим члановима одбора истекао мандат, али и због бројних незаконских одлука које је донио бивши УО.

Из реда бошњачког народа у привремени Управни одбор федералне телевизије изабран је Зехрудин Исаковић, из реда хрватског народа Нино Ћорић, а из реда српског Вања Кењић.

Смјена чланова досадашњег УО ФТВ-а Игора Солде, Кадрије Хоџића, Горана Самарџића и Раденка Удовичића, услиједила је дијелом усљед истека мандата, али и због низа незаконских одлука које је овај Управни одбор донио током протекле четири године.

До смјене је дошло и због чињенице да је у том периоду Федерална телевизија три године пословала према незаконито усвојеном статуту.

Све то, као и бројна кадровска осипања и превирања која су потресала ову ТВ кућу протеклих година, што је кулминирало посљедњих мјесеци, довели су до изгласавања новог привременог Управног одбора.

Након тога слиједи расписивање конкурса за избор новог УО за наредне четири године. Након ових смјена очекују се и промјене у менаџменту Федералне телевизије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *