Aхметовић се раскукао Инцку

Смијењени министар безбједности БиХ Садик Ахметовић (СДА) затражио је од високог представника Валентина Инцка да заустави „правно насиље у БиХ, даље урушавање демократског правног система и удаљавање БиХ са пута евроатлантских интеграција“. „Посљедњих неколико седмица на политичкој сцени БиХ на дјелу је до сада невиђено правно насиље које је незапамћено и у најригиднијим тоталитарним и […]

уторак, јун 26, 2012 / 20:17

Смијењени министар безбједности БиХ Садик Ахметовић (СДА) затражио је од високог представника Валентина Инцка да заустави „правно насиље у БиХ, даље урушавање демократског правног система и удаљавање БиХ са пута евроатлантских интеграција“.

„Посљедњих неколико седмица на политичкој сцени БиХ на дјелу је до сада невиђено правно насиље које је незапамћено и у најригиднијим тоталитарним и диктаторским режимима, а које проводи лидер једне од политичких странака у БиХ Златко Лагумџија“, наводи Ахметовић.

Изразивши забринутост за стабилност БиХ, Ахметовић је позвао Инцка да озбиљно схвати посљедња дешавања на политичкој сцени у БиХ, те предузме неопходне мјере.

„Стаљинистичким методама извршен је атак на правни поредак БиХ, а први корак био је покушај успостављања пуне политичке контроле над радом полиције. Потом је услиједио удар на извршну власт, гдје се крше основне правне норме, незаконито и противуставно одржавају сједнице те сходно и начину њиховог одржавања доносе се незаконите одлуке уз потпуно негирање надлежности и овлаштења предсједника Федерације БиХ и одлука које он доноси“, наводи Ахметовић.

Он сматра да овакво дјеловање „води у потпуну правну анархију која ће, извјесно је, имати несагледиве посљедице по стабилност БиХ не само на политичком него и на друштвеном плану“.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда, на иницијативу СДП-а БиХ, јуче је донио одлуку о смјени министара безбједности Садика Ахметовића, одбране Мухамеда Ибрахимовића и замјеника министра Финансија и трезора БиХ фуада Касумовића из СДА.

На сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у четвртак, 5. јула, посланици би требало да потврде Бевандину одлуку о њиховој смјени.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *