Словенија: Оставка министра полиције Катарине Кресал

Министар полиције Словеније Катарина Кресал поднијела је данас оставку због сумње о корупцији у њеном министарству, јављају словеначки медији. Кресалова је то учинила одмах након што је Комисија за сузбијање корупције објавила да су пронађени наговјештаји о корупцији у уговору словеначког МУП-а код изнајмљивања просторија Националној истражној канцеларији. Словеначки медији пишу да је премијер Борут […]

четвртак, 11 августа, 2011 / 06:17

Министар полиције Словеније Катарина Кресал поднијела је данас оставку због сумње о корупцији у њеном министарству, јављају словеначки медији.

Кресалова је то учинила одмах након што је Комисија за сузбијање корупције објавила да су пронађени наговјештаји о корупцији у уговору словеначког МУП-а код изнајмљивања просторија Националној истражној канцеларији.

Словеначки медији пишу да је премијер Борут Пахор дан раније наговарао Кресалову да остане у Влади.

"Откако сам се нашла на челу МУП-а, борба против корупције и привредног криминала постала је приоритет полиције", рекла је Кресалова, одбацила оптужбе и онда дала оставку.

Ревизорски суд јуче је утврдио да су у спорном уговору "пронађене неправилности".

Кресалова је шеф ЛДС-а, који у коалицији с Пахоровим Социјалним демократима има мањинску подршку у парламенту, а њена оставка ће, како наводе медији, додатно ослабити ионако слабу Владу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *