Словенци љути на Аустралијанце и Фибу

Цијела словеначка кошаркашка јавност бијесна је на репрезентацију Аустралије, оптужујући је да је намјерно изгубила од Анголе, како би избјегла Американце. Словенци поразом против Литваније управо иду на то мјесто. Први је паљбу осуо репрезентативац Горан Драгић, који је од Фибе затражио да истражи овај случај. Касније се оптужбама прикључио у селектор Јуриј Здовц. Словенци […]

петак, 5 септембра, 2014 / 17:39

Цијела словеначка кошаркашка јавност бијесна је на репрезентацију Аустралије, оптужујући је да је намјерно изгубила од Анголе, како би избјегла Американце.

Словенци поразом против Литваније управо иду на то мјесто. Први је паљбу осуо репрезентативац Горан Драгић, који је од Фибе затражио да истражи овај случај. Касније се оптужбама прикључио у селектор Јуриј Здовц. Словенци су такође огорчени на систем такмичења, који фаворизује Шпанце и Американце.

Словенци тврде да је Аустралија намерно изгубила од Анголе, како би избјегла САД у евентуалном четвртфиналу, а то потрекпљују чињеницом да су на полувремену водилу са 42:29,а онда су „дозволили" противнику да у наставку постигне невјероватна 62 поена и успјели у свом циљу да изгубе. Први је паљбу по Фиби осуо Горан Драгић на свом твитер налогу, и захтијева од Фибе да „предузме одговарајуће мјере поводом неспортског потеза Аустралијанаца".

Селектор Јуриј Здовц, такође, увјерен је у штеловање резултата у посљедњем колу.
"За мене је то катастрофа. У нашој групи у посљедња два дана сви су се бавили ко ће с ким играти у нокаут фази. То нема никакве везе са спортом и такве ствари не би смјеле да се дешавају на једном тако великом догађају. Савјест нам је чиста, јер смо на свим утакмицама ишли на побједу. Само нам је недостајало мало среће. Против Литваније смо три четвртине играли добро, а потом смо пропустили много прилика", рекао је Здовц.

Словеначки медији са друге стране осули су паљбу по Фиби. Они су увјерени да одговорност за овакву бруку на Свјетском шампионату имају челници те организације, који су главни кривци за калкулације селекција и мутне радње. Додаје се да је систем такмичења такав да иде на руку домаћинима Шпанцима и Американцима, све је учињено да се ове двије селекције не могу срести прије финала.Оставите одговор