Слободан Јавор: Приједор помаже борцима, овај пут за бањску рехабилитацију

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је данас да је град издвојио додатна средства у буџету како би већем броју чланова Борачке организације омогућио одлазак у бање, те да је ова ставка са 40.000 КМ повећана на 50.000 КМ.

понедељак, 14 августа, 2023 / 14:30

"Било је предвиђено да ове године 55 демобилисаних бораца оде на бањску рехабилитацију. Међутим, одлучили смо да пронађемо рјешење и обезбиједимо довољно средстава, још додатних 10.000 КМ у буџету за ове сврхе, тако да ће ове године 72 борца отићи на бањску рехабилитацију", рекао је Јавор новинарима у Приједору.

Он је навео да је све урађено у координацији са Борачком организацијом.

"Морам да похвалим и да кажем да имамо заиста одличну сарадњу са предсједником и руководством и да нагласим да смо имали одличну сарадњу са претходним руководством. Све радимо заједно, све радимо у договору у интересу, наравно, наших бораца", истакао је Јавор.

Он је подсјетио да град Приједор на разне начине помаже борцима и да је уназад три године издвојио више од 400.000 КМ за рјешавање стамбеног збрињавања.

"У зависности од конкурса и услова којима су аплицирали наши борци, издвајамо од двије до пет хиљада марака, да ли за адаптацију, реконструкцију или куповину стамбеног објекта", навео је Јавор.

Он је оцијенио да град подржава Борачку организацију и води рачуна о њој и најавио да ће од наредне године у буџету бити издвојена додатна средства за ове категорије.

"Борци су и те како заслужни за све ово што данас уживамо, у бенефитима. Имамо слободу, имамо своју државу и ово је најмање што град Приједор и ја као градоначелник можемо да урадимо за њих", нагласио је Јавор.

Прва група од 15 чланова Борачке организације града Приједора отпутовала је јутрос на бањску рехабилитацију у Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Козарска Дубица, а потом ће сваких десет дана путовати још по 15 чланова у укупно четири групе, док ће у Теслић 13. септембра отпутовати 12 демобилисаних бораца.Оставите одговор