Хеликоптерски сервис Српске, обавио 46. евакуацију ове године: Фоча – Београд

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске успјешно су данас извршили ваздушни медицински транспорт два пацијента из Фоче за Београд, истовремено са два хеликоптера, саопштено је из Хеликоптерског сервиса.

понедељак, 14 августа, 2023 / 14:32

Ријеч је о држављанки Србије чији су иницијали Б.Г. /42/, која је задобила повреде екстремитета од експлозије и која је након иницијалног збрињавања у Клиничком центру Фоча транспортована у Београд на лијечење у мјесто становања, као и њеном супругу чији су иницијали Н.Г. /47/ који је од исте експлозивне направе задобио вишеструке повреде и прелом ноге.

Оба пацијента су након примарног збрињавања, хитно транспортована за Београд ради даљег лијечења.

Из овог сервисаистичу да је захваљујући хитној, координисаној и високопрофесионалној организацији службе за ваздушно-медицински транспорт, коју чине љекари и техничари УКЦ РС и ваздухопловно – техничко особље Хеликоптерског сервиса, и ова сложена операција успјешно изведена, иако Хеликоптерски серви располаже ограниченим бројем људи и летјелица у односу на потребе и многобројне захтјеве за овај вид транспорта.

Данашњи транспорт је 46. у овој години.Оставите одговор