Сликање није случајно: Васић прешао код Стевандића

Костадин Васић, новоизабрани посланик у Народној скупштини Републике Српске, прикључио се данас Уједињеној Српској, потврдили су на конференцији за медије Васић и лидер те странке Ненад Стевандић.

уторак, 13 новембра, 2018 / 13:34

– Будући да сам напрасно избачен из СДС-а, свој даљи рад морао сам негдје наставити, а логичан потез је да наставим дјеловати у странци која има за циљ да уједини Републику Српску – рекао је Васић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица недавно је искључио из чланства Костадина Васића због, како је тада навео, теже повреде страначког Статута, изношења у јавност неистина и дезинформација и наношења озбиљне штете интересима СДС-а.

Васић је, залажући се за сарадњу са СНСД, тврдио да актуелно руководство СДС води странку у пропаст, а поједине функционере странке је повезао са страним обавјештајним службама.

Након искључења покушао је присуствовати сједници предсједништва СДС, али му није дозвољено. Тај дан је у Бањој Луци виђен са Славком Дуњићем и Ненадом Стевандићем у хотелу Босна, али је тврдио да је тај састанак био случајан, и нема везе са политиком. Такође, тврдио је да је поднио жалбу на одлуку о искључењу, па да ни искључење не сматра коначним.10 КОМЕНТАРА

 1. Зелени су отворено понудили програмску сарадњу СДС и СНСД, исти је текст споразума.

  Разумијем што СНСД није прихватио, мада је тиме Миле огријешио душу о мене, а СНСД о Републику Српску.

  Са Стевандићем је био споразум изнуђен, требао је неко да удара на СДС, али са нама је то била потреба за изборе СНСД, а истовремено историјска потреба Српске.

  То поштовање авангардних, национално одговорних и неукаљаних људи из ЗЕЛЕНИХ од стране владајуће СНСД био је сигуран знак да ће се у будућности радити у корист свих грађана Српске, што би грађани цијенили, посљедично донијело много више гласова како за посланике, тако и за појединачне функције.

  Замислите нпр. да сам читаву 2017 годину деминирао терен за Мила и Жељку, или супротно, што ми је било још лакше, за Вукоту?

  Неважно је то сад са СНСД, ово пишем због СДС и Вукоте и теме поста, односно, одласку Васића, али и осталих из СДС.

  Сједох са Вукотом новембра 2017 године у Палама, рекох му све шта слиједи и понудих споразум о програмској сарадњи.

  Испричах да је за СДС најбоље да има програмски споразум само са нама, јер се преко наше приче, може препрати, да може искористити већину нашег програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, да може искористити нашу платформу о изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ обнови, да он има логистику и фраструктуру да заједно на писмен начин без вријеђања других, све кроз рад на терену у предкампањи и позитивну кампању стекнемо симпатије сигурно сдобро више од 1/3 бирачког тијела.

  Али курцу свирај, муда пукоше, не виђе даље од носа, још га опоменух на Босићеву грешку 2014 године кад (не)намјерно изгуби као од шале добијене изборе..

  Замислите данас, све да Вукота није постао предсједник Српске,(а био би) сад би имао са нама најмање 27-30 посланика, не би морао поднијети оставку, него би он ја и Миле сјели договорили 2/3 већину у БЛ и Сарајеву, пошто би и Миле имао такође око 30 посланика, а у Сарајеву би и СНСД и СДС имали по шест посланика, или неко један мање, други један више, али би укупно имали најмање 12 посланика.

  Све би то била последица добре предкампање и кампање програмске коалиције СДС-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и одговора СНСД, одговора који би посљедично довео до тога да све остале партије из Српске немају више од 10-12 посланика заједно.

  Нема везе, хоћу да искористим ову причу о ПРЕЛЕТАЧЕВИЋИМА, па да поручим неким посланицима који немају ораха у џепу, а већ су напустали своју партију, или ће је напустати, да се јаве Николи Лазаревићу.

  Часни су потребни ЗЕЛЕНИМ, а ми смо њима потребни да кроз нашу причу остану запамћени у народу као паметни људи и доказане патриоте које виде далеко.

  Не односи се то само на посланике, него и на честите одборнике широм Српске , нпр. као што су ово двоје младих одборника из Бања Луке.

  Гдје год оду, сматраће их прелетачевићима, нико их неће искрено прихватити, а ако се активирају кроз ЗЕЛЕНЕ, то им нико неће замјерити, напротив, имаће о чему причати и на чему се афирмисати до идућих избора када ће посланички мандат бити последица авангардног рада кроз афирмацију спасоносног програма неукаљаних ЗЕЛЕНИХ.

 2. Ево послао сам саопштење за јавност у коме ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ позивају све часне посланике и одборнике који су напустали, или који ће због неслагања са политиком странке напустати своје партије, да нам се придруже.

  Понављам, само честите, не долазе у обзир кокошари, као што рецимо нисам хтио својевремено Дунића кад су ми нудили.

  Боље овако јавно понудити људима да наставе свој рад заступајући програм, идеју и неукаљану причу ЗЕЛЕНИХ у НСРС, или у општини као одборник, него нешто муљати иза леђа.

  Они који нису укаљани, а виде даље, овакав поступак ће цијенити, зар не?

  1. Слабо иде,
   таман да закажемо оснивачку скупштину ДХП неко из иницијативног одбора оде Додику.

   Остали смо без кворума.

  2. А дошао један крезави из Добоја па навалио да се покрет назове Независни демохришћани. Џабе будали објашњавати да би скраћеница била непримјерена.

   Свашта Радованов курац направи.

 3. Какав Симо Ороз, какав Никола Апостроф, какав црни ДХП и тамо некакви Зелени, будућност припада Рајку Васићу и његовом ССС. Само њему вјерујем, јер и када је пао комунизам, и када је пао Кремљ, нису пали Осјечани.