Сити гази ка титули

Манчестер сити без превише труда стигао је до своје 18. узастопне побједе на домаћем терену. Жртва, овога пута, била је немоћна екипа Блекбурна. Скоро сви задужени за голове у редовима Манчестер ситија били су јако расположени у доста сигурној побједи своје екипе над Блекбурном којом су "грађани", барем привремено, побјегли Манчестер јунајтеду пет бодова. У […]

недеља, 26 фебруара, 2012 / 06:26

Манчестер сити без превише труда стигао је до своје 18. узастопне побједе на домаћем терену. Жртва, овога пута, била је немоћна екипа Блекбурна.

Скоро сви задужени за голове у редовима Манчестер ситија били су јако расположени у доста сигурној побједи своје екипе над Блекбурном којом су "грађани", барем привремено, побјегли Манчестер јунајтеду пет бодова.

У недељи када се Карлос Тевез вратио у тренажни процес, Марио Балотели, Серхио Агуеро и Един Џеко подсјетили су Роберта Манћинија ко носи напад ове екипе већ јако дуго.

Блекбурн, с друге стране, једва да је скупио ударац на гол, у мечу у коме су надиграни у сваком могућем смислу. Пораз ове екипе могао је да буде и понижавајуће висок, да није било неколико сјајних интервенција голмана Пола Робинсона.

Чувар мреже посебно се истакао на самом старту сусрета, када је његовом заслугом јако дуго на семафору писало само 1:0, али је онда његова грешка омогућила Агуеру да се упише у стријелце, чиме је фактички овај меч и био завршен.

Иначе, рачунајући и вечерас, три Балотели, Агуеро и Џеко заслужан је за 52 поготка своје екипе ове сезоне.

Србија је на овом дуелу имала два представника, Радосава Петровића и Александра Коларова, с тим да је далеко запаженији учинак имао некадашњи фудбалер ОФК Београда, који је забиљежио и две асистенције.

Меч је обиљежио и званичан повратак на терен Марија Балотелија, након четири меча суспензије, као и повратак Јаје Туреа у Премијер лигу, након више од 50 дана одсуства због афричког Купа нација.