Сирија: Поново гранатирање, али много мање него прије

Сиријске снаге гранатирале су два дела града Хомса током ноћи и јутра, што су први такав напади од прекида ватре пре два дана, потврдили су становници града и сиријски активисти за људских права. "Било је гранатирање прошле ноћи у старом дијелу града у Џурет ал Шајаху и Ал Карабису. Чуо сам да је осам граната […]

субота, 14 априла, 2012 / 14:37

Сиријске снаге гранатирале су два дела града Хомса током ноћи и јутра, што су први такав напади од прекида ватре пре два дана, потврдили су становници града и сиријски активисти за људских права.

"Било је гранатирање прошле ноћи у старом дијелу града у Џурет ал Шајаху и Ал Карабису. Чуо сам да је осам граната пало у последњих сат времена", тврди Карм Ебу Рабеа становник и сиријски активиста који живи у непосредном сусједству, пренијела је агенција Ројтерс.

Сиријска организација за људска права са сједиштем у Великој Британији саопштила је да је у Хомсу ноћас и јутрос рањено неколико људи.

Гранатирање је услиједило два дана од проглашења прекида ватре уз посредовање Кофија Анана, специјалног заједничког изасланика Уједињених нација и Арапске лиге.

АП наводи да су окршаји који су пријављени током последња два дана, много мањи од ранијих свакодневних сукоба и гранатирања.