РТРС: Пала глава директору филмског програма

Генерални директор Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ Драган Давидовић прихватио је оставку уредника филмског и документарног програма Зорана Дотлића, коју је, како је навео, поднио из моралних разлога, с обзиром на новонасталу ситуацију поводом емитовања филма "Пуцањ у срце". "С обзиром на новонасталу ситуацију поводом емитовања филма `Пуцањ у срце` из моралних разлога подносим оставку на […]

субота, 14 априла, 2012 / 14:23

Генерални директор Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ Драган Давидовић прихватио је оставку уредника филмског и документарног програма Зорана Дотлића, коју је, како је навео, поднио из моралних разлога, с обзиром на новонасталу ситуацију поводом емитовања филма "Пуцањ у срце".

"С обзиром на новонасталу ситуацију поводом емитовања филма `Пуцањ у срце` из моралних разлога подносим оставку на мјесто уредника филмског и документарног програма. Надам се да ће се овај чин позитивно протумачити у оном дијелу јавности која без јасне аргументације прозива руководство РТРС-а", навео је Дотлић у писаној оставци, коју је данас упутио директору Програма Телевизије РС Наталији Тривић.

Радио-телевизија Републике Српске, уз још једно извињење борцима и породицама погинулих, које је повриједило емитовање америчког филма "Пуцањ у срце", истовремено одбацује све политичке инсинуације и коришћење борачких интереса по потреби и у сврху остварења политичких циљева неких политичких странака.

У саопштењу генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Драгана Давидовића наводи се да РТРС очекује од свих политичких структура да страдање српског народа не користе за остварење својих политичких интереса и почетак кампање за локалне изборе.

У саопштењу се истиче да политичке кампање не могу да се почињу обрачуном са Јавним сервисом Републике Српске, што је, како се наводи, годинама пракса неких политичких партија чији циљ је да уздрмају Радио-телевизију Републике Српске као институцију и диктирају њену уређивачку и кадровску политику.

"Нас запослене у Јавном сервису Републике Српске политичке странке нити могу, нити имају права да уче шта су интереси Српске и како се они бране, јер смо и ми и наше породице са Републиком Српском расли и пролазили све тешке и срећне тренутке ево већ 20 година", истиче се у саопштењу и и додаје да у том смислу РТРС остаје досљедна у одбрани интереса Српске, њених грађана и српског народа у цјелини.

Уређивачки колегијум Радио-телевизије Републике Српске упутио је у четвртак извињење свима који су повријеђени уређивачким поступком ове телевизије приликом приказивања америчког филма "Пуцањ у срце" који са становишта српског народа има увредљив садржај.

Борци, породице погинулих и несталих, те ратни војни инвалиди Сарајевско-романијске регије прихватили су јуче извињење Радио-телевизије Републике Српске, јер је признала да је била грешка приказивање америчког филма "Пуцањ у срце" у којем су негативно приказани српски борци.

РТРС приказала је увече 11. априла амерички филм "Пуцањ у срце" у којем су негативно приказани српски борци.0 КОМЕНТАРА

  1. vojna davidovic, 14.04.2012. 19:09:18

    Ако је истина, онда је то брука и срамота. Кола се ломе на болесном човјеку. Ко је човјека мијењао док је био на боловању ? Директорица програма, чини ми се мр Н.Тривић, би требала одговорити на ова питања и на неки начин бити одговорна за овај пропуст. А, ако влада јавашлук, за такве ствари одговара газда куће.

  2. rale brada

    Istina je, nažalost momak je teško bolestan već dugo se liječi i ne može biti odgovoran za ovo što se desilo. Ali kod nas je očito sve moguće ovo je zemlja čuda.
    buddha
    A što se tiče ovog drugog – Davidović i ne treba da bude tu jer mu je to treći mandat, a zakonom su dozvoljena samo dva. Ako se ovako pokazao na početku trećeg mandata, šta još možemo očekivati narednih godina?????