Сирија: Опозиционари траже савјете од ОВК

Сиријска опозиција тражи савjет од бивших припадника тзв. Ослободилачке војске Косова, сада политичара, како да сруши режим предсједника Башара ал-Асада, изјавио је један сиријски дисидент. Амар Абдулхамид, активиста у егзилу, изјавио је данас да примјер нове земље која „израња из кошмара и појављује се као држава” може да буде инспиративан за сиријске дисиденте, пренео је […]

петак, 27 априла, 2012 / 10:08

Сиријска опозиција тражи савjет од бивших припадника тзв. Ослободилачке војске Косова, сада политичара, како да сруши режим предсједника Башара ал-Асада, изјавио је један сиријски дисидент.

Амар Абдулхамид, активиста у егзилу, изјавио је данас да примјер нове земље која „израња из кошмара и појављује се као држава” може да буде инспиративан за сиријске дисиденте, пренео је АП.

Абдулхамид је један од тројице сиријских опозиционих активиста у посјети Косову, где су се састали са бившим припадницима ОВК.

Према Уједињеним нацијама у сукобима који су почели у марту прошле године у Сирији досад је страдало више од 9.000 људи, док влада у Дамаску наводи да је живот изгубило 3.838 људи од чега 2.493 цивила и 1.345 припадника сиријских снага безбједности.

Изјвештаји активиста, који од почетка кризе у Сирији прије 13 месеци редовно извјештавају о нападима и жртвама, не могу да се провјере, јер је новинарима забрањен приступ. С друге стране, активнисти информације не саопштавају из Сирије, него обично из западних земаља гдје им се налазе сједишта НВО.