Сименс шири производњу у суботичкој фабрици

Компанија Сименс ускоро ће почети реализацију инвестиције у проширење производних капацитета фабрике ветрогенератора у Суботици, најавио је директор сектора енергије у Сименсу у Београду Душан Мушкатировић. Он је новинарима казао да би та инвестиција требало да буде завршена до краја 2012. године и омогући повећање броја запослених у суботичкој фабрици, у којој сада ради 500 […]

понедељак, 25 априла, 2011 / 10:30

Компанија Сименс ускоро ће почети реализацију инвестиције у проширење производних капацитета фабрике ветрогенератора у Суботици, најавио је директор сектора енергије у Сименсу у Београду Душан Мушкатировић.

Он је новинарима казао да би та инвестиција требало да буде завршена до краја 2012. године и омогући повећање броја запослених у суботичкој фабрици, у којој сада ради 500 људи. „Фабрика у Суботици ће по производњи постати један од водећих погона Сименса у региону”, нагласио је Мушкатировић.

Како су агенцији Бета казали у беогардском огранку Сименса, тачан износ инвестиције и број нових радних мјеста компанија још не може да објави, јер су у току финални договори око вриједности улагања.

Сименсова фабрика у Суботици производи генератора за ветроелектране, трофазне вучне моторе за електричне локомотиве, статоре синхроних генератора и монтира претвараче за соларне панеле и ветроелектране.

Њемачка компанија Сименс је глобални лидер у области електронике и електротехнике, има 410.000 запослених и услуге пружа у више од 190 земаља. Компанија Сименс у Србији основана је 1996. године.Оставите одговор