Шешељ: Пустите ме, и дајте ми 10 милиона

Лидер радикала Војислав Шешељ данас је у судници Хашког трибунала затражио одштету од 10 милиона евра и поновио свој захтјев да вијеће донесе ослобађајућу пресуду, а тужилаштво закључило да све тачке у оптужници могу да остану на снази. Шешељ је затражио да буде ослобођен пошто тужилаштво, како је истакао, није ништа доказало и ни на […]

среда, март 9, 2011 / 19:34

Лидер радикала Војислав Шешељ данас је у судници Хашког трибунала затражио одштету од 10 милиона евра и поновио свој захтјев да вијеће донесе ослобађајућу пресуду, а тужилаштво закључило да све тачке у оптужници могу да остану на снази.

Шешељ је затражио да буде ослобођен пошто тужилаштво, како је истакао, није ништа доказало и ни на чему не темељи оптужбу против њега.

У претходна два дана, најприје је Шешељ изнио своју аргументацију да тужилаштво није доказало ниједну тачку оптужнице, а потом је оптужба изнијела своју контрааргументацију у расправи по правилу „98 бис”.

Оптужба је данас закључила да све тачке у оптужници могу да остану на снази и након захтева оптуженог од пре два дана да буде ослобођен. Завршавајући реплику на аргументе оптужбе, Шешељ је истакао да ако буде отезања и проблема у вези с одштетом, његов крајњи захтев за одштету износиће 100 милиона евра, поменувши да има адвоката у Њујорку Џонатана Левија који ће тужити УН и сваког судију понаособ.

Судско вијеће донијеће усмену одлуку о Шешељевом захтјеву када прегледа 1.300 страница доказног материјала, а пошто одлука треба да буде образложена писмено и захтјева доста времена, одлука о Шешељевом захтјеву биће донијета за „можда неколико седмица, можда неколико мјесеци”.

Предсједавајући судија Жан Клод Антоанети рекао је да је свјестан да је Шешељ више од осам година у притвору и да је то додатни разлог да се добро прегледа сваки доказни предмет и да што се тиче одлуке да тужи судије, Шешељ има право на све и да је „и сам размишљао о таквој могућности”.

Шешељу, који се у притвору Трибунала налази од фебруара 2003. године, суди се за злочине против човјечности и кршење закона и обичаја ратовања у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године. 0 КОМЕНТАРА

  1. Непрестано пратим суђење Др.војиславу Шешељу у Хагу,и могу рећи да су се намјерили на веома храброг,одважног,дрчног и веома паметног човјека,који има невјероватну меморију.Судско вјеће треба одмах да ослободи Др.Војислава Шешења и да дадну све што тражи, да се више не брукају пред свјетском јавношћу.
    http://www.vseselj.com/

  2. И Антонаети је размишљао о томе да треба неке судије утужити!:D
    Обезбједи Војо и праунуке!B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *