Шешељ ће добити пет милиона евра одштете

Хашки оптуженик Војислав Шешељ на име одштете добиће пет милиона евра. Шешељ је уз захтјев за ослобађање који је недавно одбијен тражио и да му се исплати одштета од 10 милиона евра на име трошкова које је имао током осам година колико је већ у Хагу. Жалбено вијеће Хашког трибунала одбило је захтјев Секретаријата суда […]

среда, мај 18, 2011 / 11:08

Хашки оптуженик Војислав Шешељ на име одштете добиће пет милиона евра.

Шешељ је уз захтјев за ослобађање који је недавно одбијен тражио и да му се исплати одштета од 10 милиона евра на име трошкова које је имао током осам година колико је већ у Хагу.

Жалбено вијеће Хашког трибунала одбило је захтјев Секретаријата суда у Хагу да му се тражена средства не одобре, па ће тако, тврди извор сарајевског интернет портала, према одлуци Жалбеног вијећа бити одобрени трошкови одбране у износу од 50 одсто од захтијеваног, што би му било исплаћено ретроактивно.

Како је Шешељ тражио одштету од десет милиона евра, исплаћени износ ће највјероватније бити пет милиона евра.

Шешељ је уз најаву да ће тражити десет милиона евра, запријетио да ће "уколико се настави са одуговлачењем", тражени износ повећати на 100 милиона, најавивши и да ће у Њујорку подићи тужбу против УН-а, и покренути грађанске парнице против појединих хашких судија и тужилаца.

Војислав Шешељ оптужен је пред судом у Хагу за ратне злочине почињене у БиХ, Хрватској и Војводини.0 КОМЕНТАРА

 1. Iako mislim sve najgore o njegovoj politici koja je nanijela mnogo loseg srpskom narodu, ipak je neosporno da je lik veoma inteligentan i da se nikad niko nije tako narugao jednom medjunarodnom sudu kao sto je on Haskom tribunalu B-)

  Dovoljno je samo ovo :

  http://www.youtube.com/watch?v=BJ1ShJkejFk

  …moram i posljednji i predposljednji zajedno, posljednji se moze shvatiti samo ako se procita i pretposljedni :D. Nema dalje, ozbiljna zajebancija….B-)

 2. Иронија судбине, кад се потроше узалуд велике идеје на мале ствари и 5 милиона је премало!

  Некада наша сјајна идеја Велике Србије била на дохват руке, коцкали се комуњарски генерали, продавали оружје и територије почевши од Книна и РСК до дејтона и Српског Сарајева, па Црне Горе и Косова!

  Милиони патриотски опредјељених Срба остало разочарано, а онда су зајахали европски јахачи магле, жуте режимлије, радикали постају разбијена група, улице су замјењене безличним скупштинским демагошким говоранцијама, пут у нато, ЕУ, пут за ниђе широм отворен, земља пропала, народ разобличен, тек понеки протест гладних радника, одсјецање прстију, лежање на жељезничким шинама, протести против параде срама,..показују да су Срби и Србија у процесу одумирања, са повременим трзајима салто мортале!

  Ако Шешељ изађе као побједник из овог маратонског процеса неког јачег ефекта неће бити, осим сазнања да се цио живот вртимо у властитим заблудама!

 3. Идеалнијег лика за почетак лудила 90их нисмо могли да имамо, нпр да смо на почетку рата уместо кукавице и подгузне Туђманове муве Слобе и његове политике крени-стани-издај, имали Шешеља као врховног команданта, убеђен сам да би с њим и Ратком све другачије и много веће територијално изгледало, а питање Срба и њихове јединствене територије било решено, јер тада на почетку је и у свету другачија констелација снага била.

  А што се тиче тог шатро суда и тих левата грашкастог мозга тамо најбољи ми је овај видео…

  http://www.youtube.com/watch?v=6cRE7DqG3pI

Оставите одговор