Сензација из Братунца: Политичари оркестрирају псе луталице!

Политичка борба годину дана пред локалне изборе постаје све софистициранија, или губи разум? Начелник Братунца оптужује политичке противнике да стоје иза напада паса луталица на овце у његовој општини.

четвртак, 6 октобра, 2011 / 11:55

Знате ли гдје су Кајићи и Оћеновићи? Е, па у тим селима је чопор паса луталица заклао двије овце и три овна. На ову комунално-природословну вијест о штети у сточном фонду, начелник општине, Недељко Млађеновић, изјавио је новинарима дневног листа Прес (са два с) сљедеће:

"Било је десетак таквих случајева до сада. Домаћини би требало боље да чувају стоку и да је не пуштају по шумама, него да је држе затворену у штали и тору. Могуће да су ови напади и изрежирани и да иза њих стоје политички противници како би ми нањели штету", рекао је Млађеновић.

Поменути дневни лист је уредно пренио ову изјаву начелника општине, али остаје једна озбиљна дилема и простор за анализу. Да ли овакве изјаве преносити, да ли их разрађивати потпитањима, да ли правити тему од тога, или напросто оставити да оде у збирку оних генијалних наслова типа: "Убио жену, па себе"?

Оваква изјава је, у сваком случају, нешто што не смије проћи незапажено. Прије свега у смислу да неко заиста пита начелника како су то политички противници успјели да изведу, и шта га наводи да сумња на такву могућност? То је сасвим озбиљна анализа.

Умјесто тога, као и за обећања да ће аутопут бити готов до овог или оног рока, у нашим медијима ће (посебно ако се финансирају народним парама из буџета) то бити остављено само на нивоу енигме. Да се питамо о томе шта има у уму начелника Млађеновића. Док је оно што има у уму наших награђиваних медијских посленика потпуно јасно.

Од овог тренутка све је могуће, па очекујемо у најскорије вријеме извјештаје о томе да је Цезар Милан главни јунак популарног образовно-ријалити шоуа на Националној географији – виђен како се смуца по Братуначкој општини.

Кад је долазио Бер Грилс, што не би и он?!?0 КОМЕНТАРА

  1. У земљи гдје се матерњи језик толико познаје да једна од најтиражнијих дневних новина штампа наслов: “ Начелник Братунца сумЉа…“ итд., није ни чудо што су нам начелници општина на нивоу научно-културне свијести црнаца из Горње Волте…:-o

    Што им више Додик даје лове, то су све неписменији!???
    Та појава у нашим срединама и овом времену, могла би се назвати „Еволутивна регресија изазвана новчаним донацијама“.
    Умјесто да паре дају умјетницима и интелектуалцима који имају ПОЗИТИВАН одзив у земљи и иностранству, они их дијеле сељачким телалима типа Пресс и Независне, да им чувају власт! Да народ нешто не посумЉа…x-(