Селман: Потребна реформа Реформе правосуђа

Министар правде Републике Српске, Џерард Селман, изјавио је да у Српској има 650.000 неријешених случајева и да треба направити „реформу реформе правосуђа“. Говорећи о писму предсједника РС, Милорада Додика, којим је упозорио на пропусте у раду правосуђа у Српској, Селман је оцијенио да је неко заказао у ланцу полиција – тужилаштва – судови, те додао […]

уторак, март 1, 2011 / 09:02

Министар правде Републике Српске, Џерард Селман, изјавио је да у Српској има 650.000 неријешених случајева и да треба направити „реформу реформе правосуђа“.

Говорећи о писму предсједника РС, Милорада Додика, којим је упозорио на пропусте у раду правосуђа у Српској, Селман је оцијенио да је неко заказао у ланцу полиција – тужилаштва – судови, те додао да је Влада РС створила све предуслове за рад правосудних инситуција, од финансијских до законских.
Влада Републике Српске одржаће сутра тематску сједницу на којој ће разматрати реализацију Стратегије борбе против криминала и корупције, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.
Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, затражио је раније од свих правосудних институција у Српској да покажу спремност и снагу да се уђе у борбу против организованог криминала, истичући да је то важан фактор европских интеграција. У писму, које је Додик упутио правосудним институцијама у РС, наводи се да у борби против организованог криминала не смије бити повлашћених, ни међу задуженим за спровођење закона – полицијом, тужиоцима и судијама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *