Џомбић и Григорије: Влада помаже повратнике

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас, након разговора са владиком захумско-херцеговачким и приморским Григоријем, да ће Влада РС наставити да помаже Србима и Српској православној цркви на подручју Мостара. Џомбић је након састанка у Мостару рекао да ће Влада Српске и даље помагати повратак Срба у долину Неретве додајући да је РС и […]

уторак, март 1, 2011 / 08:57

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас, након разговора са владиком захумско-херцеговачким и приморским Григоријем, да ће Влада РС наставити да помаже Србима и Српској православној цркви на подручју Мостара.

Џомбић је након састанка у Мостару рекао да ће Влада Српске и даље помагати повратак Срба у долину Неретве додајући да је РС и ове године у јединствени Фонд за повратак БиХ уплатила значајна средства.

“Биће довољно средстава и за повратак Срба на ове просторе“, рекао је Џомбић и додао да је на састанку разговарано и о отварању представништва Владе РС у Мостару.

Џомбић је рекао да је Влада РС већ уплатила 60 одсто средстава од обећаних два милиона марака за обнову Саборне цркве у Мостару, док Влада Федерације БиХ није уплатила обећана средстава, због чега ће с федералним колегама разговарати о тој теми како би обнова цркве могла напредовати.

"Како буде одмицала динамика радова ми ћемо уплаћивати и остатак средстава“, рекао је Џомбић и додао да је разговарано о и о осталим пројектима обнове објеката СПЦ на овом подручју – конака, школе и владичанског двора.

Владика Григорије рекао је да ће посјета премијера РС бити подстрек, како српском народу, тако и Цркви која је у Мостару присутна у пуном капацитету.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *