Селфи стазама предизборја: Жељка у САД на фестивалу хорова

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић у оквиру посјете Сједињеним Америчким Државама, гдје борави на позив СПЦ и удружења из савезне државе Аризона која окупљају грађане поријеклом из Српске и Србије, присуствовала је у Фениксу Фестивалу хорова из Сјеверне Америке.

недеља, април 29, 2018 / 19:19

Предсједница Цвијановић је истакла да је овај догађај био прилика и да разговара са истакнутим члановима дијаспоре поријеклом из Републике Српске и Србије и да им пренесе колико је важно да постоји институционална веза између Републике Српске и нашег народа у расејању.

Предсједница Владе је нагласила да је бројна Српска дијаспора представља значајан ресурс, те да историјска повезаност, заједничка култура и традиција, обавезују да градимо мостове сарадње и на тај начин чувамо свој идентитет.

Предсједница Цвијановић је указала на настојање Републике Српске да развија и унапређује сарадњу са дијаспором, укључујући и Србе из овог дијела САД-а, чији представници на различите начине могу да помогну промоцији Српске.

Подсјетила је да је први Форум дијаспоре, који је у фебруару одржан у Бањалуци, значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Републике Српске и њене дијаспоре.

Поред ове парохије, предсједница Цвијановић је посјетила и другу парохију – Црквену општину Светог Николе у Фениксу гдје је присуствовала завичајној вечери и народном весељу које је окупило неколико стотина људи српске дијаспоре.

Претходног дана, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, разговарала је о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској са привредницима поријеклом из Феникса који чине Клуб привредника српског поријекла из америчке савезне државе Аризона.

У наставку посјете предвиђено је да предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствује светој архијерејској литургији у цркви Светог Саве у Фениксу, те свечаном банкету који у њену част организује ова црквена општина.

Ово је други овакав посјет дијаспори, након Италије.4 КОМЕНТАРА

  1. З. О. Вуче ,

   Па и ујко јој је био „ујко“. Ако сте добро прочитали ту није било наших из РСК. Наше такве усташке унуке не могу захебати. У ствари , њу је Србима па и СПЦ подметнуо „велики баја“. На жалост , његову причу су „попушили“ и неки равногорци а он је комуњара без премца и пулен битанге и издајника Боре Микелића који га је и лоповлуку научио.

 1. Pa ova vasarska politika SNSD-a se i odvija pod satorima kao u zemlji tako i u inostranstvu.
  Ipak ne bih nikada ispitivao porijeklo osobama iz mjesanih brakova a ni osobama koje navodno priüpadaju jednoj nacionalnoj ili vjerskoj zajednici vec rezultati treba da govore o doticnoj.
  Ne znam po cemu je genetski kod Ane Brnabic ili Ane Trisic ili ako idemo u proslost i nekih Nemanjica bio odlucujuci kriterij …

 2. I ove treba Amerika protjerati zato što su lagali pri dobijanju statusa imigranata.
  Većina je za vrijeme rata u BiH bila u ratu a prijavljeni kao izbjeglice u Srbiji.
  Zato i primaju političare.
  Fuj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *