Седам година од смрти Трајковског

Македонски предсједник Ђорђе Иванов рекао је данас да још увијек постоји сумња шта се догодило на Матића брду 26. фебруара 2004. године када је у авионској несрећи погинуо тадашњи предсједник македоније Борис Трајковски, шест његових сарадника и два пилота. "Постоји комисија која сакупља све документе и сарађује са свим факторима. Вјероватно се требају обавити разговори […]

субота, 26 фебруара, 2011 / 16:43

Македонски предсједник Ђорђе Иванов рекао је данас да још увијек постоји сумња шта се догодило на Матића брду 26. фебруара 2004. године када је у авионској несрећи погинуо тадашњи предсједник македоније Борис Трајковски, шест његових сарадника и два пилота.

"Постоји комисија која сакупља све документе и сарађује са свим факторима. Вјероватно се требају обавити разговори и са тијелима БиХ јер сви документи нису прегледани. Још увијек постоји сумња шта се догодило", рекао је Иванов новинарима.

Иванов је данас положио вијенац на мјесту погибије македонске делегације на Матића брду педесетак километара од Мостара гдје је подигнут споменик страдалим Македонцима који су 2004. требали доћи у Мостар на међународну инвестициону конференцију.

Мостарски градоначелник Љубо Бешлић рекао је да је у интересу БиХ и Мостара да се открије права истина.

"Вјерујем да је права истина свакоме циљ и да на томе треба радити. Стало нам је да се права истина сазна", рекао је Бешлић.

Истрага коју су водиле македонске власти у сарадњи са колегама из БиХ показала је да је разлог због кога је авион пао процедурална грешка пилотске екипе у фази слијетања на мостарски аеродром која је довела до тога да авион удари у брдо.

И након ове истраге остале су многе сумње које у јавности често износе како породице погинулих, тако и представници македонских власти.

Цвијеће су данас положиле и делегације Предсједништва БиХ, Парламентарске скупштине БиХ, Савјета министара, Херцеговачко-неретванског кантона и Града Мостара.Оставите одговор