Русија гомила војне јединице на Курилским Острвима

Русија ће распоредити војне јединице на острвима Итуруп и Кунашри у саставу Курила, изјавио је данас руски министар одбране Анатолиј Сердјуков, преноси РИА Новости. "Највјероватније, војска ће бити стационирана у два града на острвима Итуруп и Кунашир", рекао је Сердјуков новинарима у Владивостоку, на руском далеком истоку. Министар одбране рекао је да је циљ његе […]

субота, 26 фебруара, 2011 / 16:46

Русија ће распоредити војне јединице на острвима Итуруп и Кунашри у саставу Курила, изјавио је данас руски министар одбране Анатолиј Сердјуков, преноси РИА Новости.

"Највјероватније, војска ће бити стационирана у два града на острвима Итуруп и Кунашир", рекао је Сердјуков новинарима у Владивостоку, на руском далеком истоку.

Министар одбране рекао је да је циљ његе посјете руском далеком истоку анализа на који начин ће артиљеријска дивизија бити интегрисана у руске снаге лоциране у Владивостоку, Сахалину и Камчатки.

"Имаћемо промјене војне структуре. Највјероватније, број војника биће незнатно смањен, али ће бити појачани и модернизовани комуникациони системи, радарске станице као и опрема за електронско ратовање", рекао је Сердјуков.

Почетком мјесеца, руски предсједник Дмитри Медведев рекао је да ће Москва повећати своје војно присуство на Курилима "како би појачала безбједност на острвима као неодвојивом дијелу Русије".

Званичник руског генералштаба рекао је да ће бити распоређени ракетни системи одбране С-400.Оставите одговор