СДС-ов преглед: Од Додикове издаје до захтјева за смјену Лукача

Нешто се десило у пропагандном одјељењу СДС, те је у посљедњих мјесец дана од њих почео стизати невјероватан број саопштења. Главни ликови у њима су најчешће Станић, Шешић и, наравно, Шаровић.

четвртак, 26 децембра, 2019 / 14:27

Од 23.12.2019. до данас, три дана касније када Бању Луку очекује још један специјалитет типа митинг-контрамитинг.

Шаровић поручио Додику: Ти, Милораде, си носилац највеће издаје за Српску

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је актер једне од највећих издаја интереса Републике Српске и он лично је носилац те активности, казао је предсједник СДС Мирко Шаровић обраћајући се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, на којој је разматрана информација о Програму реформи БиХ који је данас послан у сједиште НАТО-а

"Ви сте господине Додик главни кривац и кључни учесник ове историјске преваре на рачун Републике Српске. Ви не говорите истину и манипулисали сте са њом ради личних и партијских интереса. Ви сте то урадили и то мора неко да вам каже ", рекао је Шаровић.

Ви сте, поручио је Шаровић Додику, својом одуком дубоко закорачили и трасирали пут Босне и Херцеговине и Републике Српске у НАТО.

"Покушај да се документ на који је Додик ставио потпис прикаже као да није у питању АНП, уз тврдњу да је то нешто сасвим небитно, је у суштини обмана јавности. Сама промјена назива документа нема суштинског значаја када се у оба докумета говори о истим стварима", појаснио је Шаровић.

Он је Додика упитао зашто се у овом документу нигдје не спомиње војна неутралност.

"Ако се пажљиво чита документ који је Додик потписао у будућности су у питање доведени и статус Републике Српске и многе њене институције", упозорио је Шаровић.

Он је рекао да су ингеренције Републике Српске са након потписивања овог документа, када је у питању систем одбране, дефинитиво прекинуте и да је сада све у рукама Пресједништва БиХ и Паралментарне скупштине БиХ.

"НАТО није инсистирао на овом документу и то је нама дато на вољу. Ако је у питању реформа одбране могили смо ту реформу да расправимо и овде у домаћим институцијама. Ако је то што је потписано у документу "Програм реформи" тако незначајно и бенигно, као што Додик тврди, зашто сте га онда послали у НАТО", упитао је лидер СДС.

Шаровић је истакао да је Милорад Додик потцијенио Народну скупштину и цијелокупну јавност Републике Српске и поручио да политика варања, коју Додик води, мора доживјети пораз.

Шаровић: Усвојен је лажни документ

Додик је народним посланицима јуче подвалио лажни документ. Један документ је послат у Брисел а о другом документу је расправљала Народна скупштина. Он недвосмислено води Републику Српску и БиХ пут НАТО-а а с друге стране манипулише се јавношћу Српске те их покушава увјерити да ће пратити Србију, да ће пратити војну неутралност – истакао је данас предсједник СДС Мирко Шаровић.

Шаровић је рекао како је на јучерашњој сједници Народне скупштине РС био у име СДС-а, са жељом да види куда Милорад Додик води Републику Српску и Босну и Херцеговину.

"Народна скупштина је заказана да се предочи јавности како је он наводно државотворан, како је неко ко може зауставити пут БиХ ка НАТО, а наша је процјена да је он лагао и да не може сједити на двије, три столице и та његова преварантска улога ће се на крају морати јасно дефинисати. Он мора бити губитник или за Брисел или за Бањалуку", изјавио је Шаровић.

Шаровић је коментарисао и напад министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача на посланика ПДП-а Драшка Станивуковића те навео како се не сјећа да је у БиХ забиљежен такав случај.

"Сви ми смо гости и напасти једног посланика из ма које странке било, је страшно у Народној скупштини која је кућа, дом народних посланика. Мислим да је то обиљежило ову скупштину. Станивуковић је завршио у хитној помоћи, вјероватно ће имати саслушање у полциији и то питање, та ужасна епизода ће се наставити и наредних дана и ово треба истјерати до краја. Нисам чуо да је ико из власти у Републици Српској ово осудио, што је по мени потпуно неприхватљиво", истакао је Шаровић.

Предсједник СДС је казао да СДС настоји да сада и сутра и у будућности да се обрачуна са таквом политиком која није добра ни за Српску ни за БиХ јер је та политика подређена позицији једне странке и у њој нема општег интереса.

"Власт СНСД-а мора престати са лажима, манипулацијом, троструком политиком која се води у Републици Српској од једне странке и појединца Милорада Додика" – закључио је Шаровић.

Станић: Додик починио највећу издају у историји Српске

Служећи се преваром српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је искључио институције Републике Српске и њене грађане из одлучивања о уласку у НАТО савез , изјавио је данас Миладин Станић, шеф Клуба посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Станић је рекао је Додик починио највећу издају у историји Републике Српске и поручио да ће СДС искористити све демократске облике борбе како би заштитио интересе Републике Српске и њених грађана.

Говрећи о дешавањима на јучерашној посебној сједници Народне скупштине, Станић је казао да ће СДС тражити да се истражи ко је одговоран што су посланици добили документ који не одговара оригиналу који је јуче послан у сједиште НАТО-а у Брисел.

" У документу који су доставили посланицима није било табеле које имају прецизне рокове извршења одређених задатак и из којих се види да је ово највећа издаја од када постоји Република Српска, те да је продан НАТО-у и дио територије Српске која се односи на перспективну и неперспективну имовину ЈНА", појаснио је Станић.

Посланик СДС Соња Караџић-Јовичевић је казала да чињеница да је оригинални документ прије почетка посебне сједнице већ стигао у сједиште НАТО-а показала сав бесмисао њеног одржавања.

Истиче да је поред тога власт опозицији није оставила простора ни времена да учествује у засједању.

" Вријеме је улудо потрошено на пословничке могућности гостију. То је доказ да етички кодекс не треба да важи само за посланике него и за све оне који бораве у просторијама Народне скупштине", казала је Караџић-Јовичевић.

Посланик СДС Давор Шешић је истакао да се чак и из фалсификованог и дорађеног документа који су добили посланици јасно види да је пут БиХ у НАТО јасно трасиран.

"У њему се нигдје не позива на Резолуцију о војној неутралности коју је усвојио парламент Српске и сасвим је јасно да је Народна скупштина попуно искључена из одлучивања када су у питању интеграције са НАТО- савезом", казао је Шешић.

СДС: Тражимо од НСРС и Предсједништва БиХ оригинални документ

Клуб посланика Српске демократске странке упутио је данас Предсједнику Народне скупштине Републике Српске захтјев да им се достави "Програма реформи БиХ" у интегралном тексту. Такође, позивајући се на Закон о слободи приступа информацијама БиХ, СДС је данас затражио од Предсједништва БиХ да се достави документ "Програм реформи БиХ" који је послат у Брисел.

Током скупштинске расправе више народних посланика су констатовали а српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је и потврдио, да је достављени материјал у Народну скупштину Репубике Српске непотпун и да поред 5 поглавља, саставни дио "Програма реформи БиХ" чини и његов Табеларни дио.

С обзиром да је ово питање од животне важности за грађане Републике Српске сматрамо да је јавности потребно обзнанити интегрални текст документа који је достављен у Брисел у сједиште НАТО, како би се установило да ли је Народној скупштини подваљен фалсификат.

Уколико се утврди да је у парламент Српске упућен непотпун документ, који није аутентичан и вјеродостојан ономе који је упућен у Брисел, тражићемо да се утврде одговорни и да сносе санкције према кривичним законима Републике Српске.

Шаровић: Незапамћен инцидент насиља над посланицима

"Народна скупштина је дом народних посланика и то је на неки начин њихова кућа а доживјели су да их нападне неко ко није дио Народне скупштине" – казао је данас предсједник СДС Мирко Шаровић.

Он је казао да је његој основни утисак је да се први пут у Народној скупштини десио инцидент насиља над посланицима.

"Верујем да то неће проћи без санкција. Очекујем да институције Републике Српске реагују јер је ово удар и на демократију и на аутономност Народне скупштине посебно што долази од особе која би требала да штити грађане и посланика" – истакао је Шаровић.

Предсједник СДС је нагласио да да је ова расправа, напад на посланика и достављање лажног документа народним посланицима дали толики снажан печат да су успјели да буду симбол ове 2019. године.

Клуб посланика СДС у НСРС упутио иницијативу за смјену Лукача

Клуб посланика СДС у Народној скупштини РС упутио је јутрос захтјев за смјену министра унутрашњих послова Републике Српске због насилничког понашања према народном посланику Драшку Станивуковићу током последњег засједања. Иницијатива је упућена предсједнику Владе Радовану Вишковићу и предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу.

"У жељи да се заштити дигнитет и углед највишег законодавног тијела, Народне Скупштине Републике Српске, и са циљем да се сачува систем подјеле власти у којем је извршна власт подређена законодавној и одговара јој за свој рад, Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске вам се обраћа јавним позивом за смјену министра унутрашњих послова Владе Републике Српске, Драгана Лукача, који је својим поступком на осмој посебној сједници Народне скупштине 22.12.2019. године, довео у питање све напријед наведено" – стоји у иницијативи Клуба посланика СДС-а.

У иницијативи Клуба СДС још стоји да је Лукач физичким нападом на народног посланика, којем је претходно пријетио да ће завршити исто као и заставице (дакле, поломљен и на поду), а који је пред њим мирно стајао, довео је у питање не само углед Владе РС већ и свих припадника Министарства унутрашњих послова РС који часно и поштено раде свој посао.

У иницијативи Клуб посланика СДС се директно обратио предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу и предсједнику Владе РС Радовану Вишковићу.

"Господине предсједниче Народне скупштине, с обзиром да нисте поступили у складу са одредбом члана 165. Пословника о раду Народне скупштине који гласи: "Мјера удаљења са сједнице може се изрећи народном посланику или другом учеснику у расправи и без претходно изречених мјера у случају физичког напада, односно другог сличног поступка којим се угрожава физички или морални интегритет учесника сједнице у згради Народне скупштине", и министру унутрашњих послова, Драгану Лукачу, нисте изрекли мјеру удаљења са сједнице, него сте му дозволили да се након свега чак и обрати посланицима и још једном понизи Народну скупштину лажима да је био угрожен доласком народног посланика (којег је он лично позвао да му приђе) сматрамо да сте сада, као први човјек Народне скупштине, у моралној обавези да у складу са чланом 13. Закона о влади Републике Српске затражите од премијера да разријеши Драгана Лукача са позиције министра унутрашњих послова" – стоји у иницијативи Клуба посланика СДС.

"Поштовани предсједниче Владе, најмање што можете да урадите у овом тренутку, а у циљу стварања услова за живот без страха грађанима Републике Српске и скидање стигме са свих припадника Министарства унутрашњих послова, како у Републици Српској тако и у региону, јесте да смјените министра унутрашњих послова, Драгана Лукача, који је јавно, пред посланицима и хиљадама гледалаца испред ТВ пријемника, физички насрнуо на народног посланика, а након тога, опет јавно изрекао неистине свима њима" – каже се у иницијативи Клуба посланика СДС-а.42 КОМЕНТАРА

 1. Па ни обичну „црну пропаганду“ против „малигног“ руског Милета не умијете да одрадите како ваља, трагикомични курсисти „Конрад Аденауер штифтунга“?! Ово смјехотресно „промичбено“ спин-смеће Мир$а Шаховића и жалосне му СДС дружине, може да прође само код кретенских конзумената (IQ > 42) Ми$тер Три$хине американизоване, гебелсовске турбо-фолк клоаке, зване БНТВ?

  Врли Мир$ови, Бо$нићеви, дрАганови, Радини & Ангелини ЕУропски, EPP СДС „народњаци“? Бакирови (СДА) платформашки партнери. Ча$ни извршиоци британ$ко-њемачке иниЦИАтиве за „елиминацију малигног руског утицаја… и руског Милета.
  Отворени, ек$плицитни НАТО активисти (Мак$уз $елами!, дрАгану „Змају од Прњавора“ Мекетићу, водећем СДСовом и првом република-српском НАТО оперативцу и „часнику“, апологети Ангелине ОТАН „удруге“!)

  Трагикомични, монтипајтоновски, гротескни, „реформисани“, преумљени, граЏанистички, пробосански СДС.

  Издаја!? Па ви би први (ако је тачно – А није! – све то што спинујете, петљате и мажете), по свему што чините у посљедњих 6-7 година, први да се радујете и будете задовољни због НАТОа, јер се „испунила“ и остварила британско-њемачка иниЦИАтива и Ангелина ЕПП/НАТО платформа?!
  А Руси би опет требали да трубе и кукају о Додиковој „издаји“, промјени курса, одласку у НАТО? Тужни $купе!? Јадно и биједно.

  Какви сте ви пајаци и циркусанти?! Није ни чудо да сте постали обичне Невладине „удруге“, а не политичке странке, и да су вам перјанице и предводници малоумни кловнови, Сорошеви отпораши, мајдановци, активисти, „обојени револуцианари“.
  Поред вас таквих јадника, Додик ће да влада доживотно.

  —-

  Кад ја тамо, а оно међутим?
  Телалите о „издаји“ а истовремено…

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128197

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128531

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128932

  https://photos.shutterfly.com/full/54936130334

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131054

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131886

 2. Па ни обичну „црну пропаганду“ против „малигног“ руског Милета не умијете да одрадите како ваља, трагикомични курсисти „Конрад Аденауер штифтунга“?! Ово смјехотресно „промичбено“ спин-смеће Мир$а Шаховића и жалосне му СДС дружине, може да прође само код кретенских конзумената (IQ > 42) Ми$тер Три$хине американизоване, гебелсовске турбо-фолк клоаке, зване БНТВ?

  Врли Мир$ови, Бо$нићеви, дрАганови, Радини & Ангелини ЕУропски, EPP СДС „народњаци“? Бакирови (СДА) платформашки партнери. Ча$ни извршиоци британ$ко-њемачке иниЦИАтиве за „елиминацију малигног руског утицаја… и руског Милета.
  Отворени, ек$плицитни НАТО активисти (Мак$уз $елами!, дрАгану „Змају од Прњавора“ Мекетићу, водећем СДСовом и првом република-српском НАТО оперативцу и „часнику“, апологети Ангелине ОТАН „удруге“!)

  Трагикомични, монтипајтоновски, гротескни, „реформисани“, преумљени, граЏанистички, пробосански СДС.

  Издаја!? Па ви би први (ако је тачно – А није! – све то што спинујете, петљате и мажете), по свему што чините у посљедњих 6-7 година, први да се радујете и будете задовољни због НАТОа, јер се „испунила“ и остварила британско-њемачка иниЦИАтива и Ангелина ЕПП/НАТО платформа?!
  А Руси би опет требали да трубе и кукају о Додиковој „издаји“, промјени курса, одласку у НАТО? Тужни $купе!? Јадно и биједно.

  Какви сте ви пајаци и циркусанти?! Није ни чудо да сте постали обичне Невладине „удруге“, а не политичке странке, и да су вам перјанице и предводници малоумни кловнови, Сорошеви отпораши, мајдановци, активисти, „обојени револуцианари“.
  Поред вас таквих јадника, Додик ће да влада доживотно.

  —-

  Кад ја тамо, а оно међутим?
  Телалите о „издаји“ а истовремено…

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128197

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128531

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128932

  https://photos.shutterfly.com/full/54936130334

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131054

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131886

 3. Него, шта кажу другарица Ангела Меркел, Доналд Туск, Себастијан Курц, Андреј Пленковић…
  на Конгресу ЕУропских ЕПП „народњака“, на којем сте са ПДП-ом недавно учествовали, на ову „мучку издају“ Милета Додика, који „злоћинаћки“ одведе Републику Српску и васцијелу беЈха у „мрски“ им НАТО?

  Телалите о „издаји“ а истовремено…

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128197

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128531

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128932

  https://photos.shutterfly.com/full/54936130334

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131054

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131886

 4. Него, шта кажу другарица Ангела Меркел, Доналд Туск, Себастијан Курц, Андреј Пленковић…
  на Конгресу ЕУропских ЕПП „народњака“, на којем сте са ПДП-ом недавно учествовали, на ову „мучку издају“ Милета Додика, који „злоћинаћки“ одведе Републику Српску и васцијелу беЈха у „мрски“ им НАТО?

  Телалите о „издаји“, а истовремено…

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128197

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128531

  https://photos.shutterfly.com/full/54936128932

  https://photos.shutterfly.com/full/54936130334

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131054

  https://photos.shutterfly.com/full/54936131886

 5. Опозиција треба да критикује власт, да их прозива, да удара по власти, што жешће, то боље, само тако ће бити коректив и спречити да власт превише не застрани.
  Оно што нема право је да буде опозиција Српској, да под плаштом глумљења опозиције власти трасира пртину процесима на штету Српске. Не би смјела ликовати ако власт почне водити погубну по Српску политику, било да је то стварно или привид који протирају неки антисрпски медији, већ им водиља мора бити, или морала би бити, добробит Српске. И ту морају јасно рећи ако власт греши, шта ће они учинити да то поправе. Не морају ништа рећи, али нека чине. Мантра, ето ми то морамо, власт је зајебала, то је потписано па се мора и слични трвијални изговори за малоумне.

  Ја не знам да ли је у НС Српске усвојен лажни документ, нити знам да ли је тај програм реформи нешто слично траженом АНП, сазнаћемо наредних недјеља или мјесеци. Да причекамо.
  Ако јесте, бирачи у Српској ће сурово казнити владајући блок, чему нервоза у СДС-у, ђе пробем?

  Да напишем коју о „случају Лукач“.
  Има једна сцена у 7.емизоди 6.сезоне „Игре престола“
  https://www.youtube.com/watch?v=bLa9sXP8UXw&feature=youtu.be
  када Џејми Ланистер педагошки подучава једног од Фрејевих; „шта мислиш да ће се десити ако те упозорим да ћеш добити васпитну ако не зачешиш губицу а ти наставиш“. Овај не зачеши губицу, и попије васпитну.
  Нешто слично се десило у НС Српске.

  У НС Српске, „неки посланици опозиције“ (наводници зато јер се понашаја као опозиција не власти него Српској) од првог звуждука судије су кренули са наумом да прекину утакмицу, одмах су почели правити циркус, добацивање, ометање говорника, вриска, звиждање, крештање неког Вукановића, урлици са Змијања, једно простачко понашање својствено хулиганима, амбијент улице.
  Понашање за сваку осуду, осим ако то раде по задатку послодавца, у том случају их разумијемо, ваља оправдати уложено.

  Лукач, видно изнервиран је упозорио овог дрипчића да ако се настави тако понашати, ако га крене ометати и махати заставицом НАТО савеза попиће васпитну, дрипчић није гледао „Игру престола“, и попио васпитну.
  Касније се распекмезио на конферецији за штампу оптуживши Лукача да у слободно вријене коље (ма злотвор је то) јер мора да види крв. Овај „зицер“ је искористила опозиција, или „опозиција“, како вам згодније, и имамо једну хајку на Лукача.
  Који јесте погријешио, није спорно, што је овог дрипчића назвао мајмуном, мајмуни су ипак културнији.

  1. ФРОНТАЛ.РС није једини ћирилични портал западно од Дрине, а то тврде о себи, занчи склони су „искривљивању“ истине.
   Наравно да би му и даље љубили ……., нарочито пред изборе.

 6. Izvorni dokument dostavljen u sjedište Natoa sa potpisima tri strane na svima stranicama ima ukupno 53 stranice.Dokumenti koje je Duduk dostavio u skupštinu su nepotpisani, neovjereni i imaju 21 stranu.Znači maca je pojela 32 strane.I ovi sljedbenici hunte tipa ove Doge kažu ja ne znam .Da nedostaje jedna stranica papiri bi bili sumnjivi.Ali nedostaju 32 stranice i ovome šupku Dogi to ništa ne govori.Zanimljivo i slažem se sa Isass-ovom konstatacijom,
  Druga stvar Lukač je išao sa namjerom da udari Stanivukovića.Zanimljiva stvar su oni papiri koje je Stanivukoviću bacio u glavu.To je bila gomila sitnih papira unaprjed pripremljenih ,sa namjerom da se izazove mahinalnu reakciju Stanivukovića rukama po inerciji i nagonu samoodbrane , nešto u smislu podigao je ruke da me udari.Mali je ladan kao špricer prišao cjelo vrijeme držeći ruke spuštene niz tjelo kao da ih je zalijepio, Istjerao je onu budaletinu na čistinu nije napravio grešku.Staće za vrat onom ubici i razbojniku iz Krnjeuše,vojniku NATO-a od 97-e godine vojniku Armije BiH 91-92 godine.Izašao iz Bihaća u julu 92-ge njih 7 pod komandom D,G , u Petrovcu išao u „nočne “ izlete te 92-ge , više je nego sigurno

 7. Ево јавили се специјалци из централе! Кажу 21 од 53! Цифрама се барата! Главе за сјечу се траже! Издајице морамо пронаћи! А нико да упита опозицију зашто у 3 наврата блокира парламент? Кога они кују овдје? А коме се моле? Додик? Бакир? НАТО? Узмите се у памет и погледај те кроз прозор! Дође подршка на митинг. Није народ овца!

 8. Баја , баја , НАТО

  Злато , послушно
  слатко лажеш , слатко , слађано
  много вредиш , златни дечко наш
  да нам Србе у НАТО даш

  Цмокни нас , цмокни нас , цмокни
  у сфинктер румено бели
  стави нам , стави нам , стави
  на папир потпис врели

  рефx2
  Баја , баја , бато , потпис‘о си за НАТО
  У руци нам спаваш , народ зајебаваш

  Ниси ти ни хтео „њој“
  лаг‘о си им , ти си успех наш
  наш си „баја“ , јеси ти то знаш
  Путину не смеш ни осмех да даш

  рефx6
  Баја , баја , бато , потпис‘о си за НАТО
  У руци нам спаваш , народ зајебаваш

  Овако би сада гласила пјесма „Лијепе Бријене“ наслова „Бато“.
  И какав је проблем са опозицијом осим да је килава тј. инертна до бола?
  Додуше , не показују знакове психо-патологије као припадници режима.
  Гдје је још ико у свјету видио да режим организује протесте против опозиције?
  Уааа , доле опозиција!!!
  Смјенимо опозицију јер није послушна!
  Срам их и стид било , блокирају рад парламента!
  Посланици владајућих морају губити вријеме у расправама а могли би све изгласати у неколико минута и препустити се уживању.
  Опозиција је одговорна за душевно стање режимлија јер им ремети планове за одласке у „шопинг“ , зимовање , љетовање па чак и одлазак на сафари у Африку.
  А зна се да лавови , крокодили и слонови не воле да чекају.
  Срам вас било опозиционари!
  Ма пустите ви режим на миру!
  Знате ли ви колико коштају ови невладини?
  Треба то све платити и организовати.
  А шта је тек са узурпацијом слободног времена запослених на „државним јаслама“?
  Зар ви нисте чули за осам сати рада , осам сати одмора и осам сати културног уздизања?
  Остаће нам режим ненарађен , ненаспаван и некултуран а све због вас , опозицијо!
  И ако наставите , ви безобразни опозиционари , угрожавати синдикална права запослених на „државним јаслама“ мораћете поново износити другарицу Ранку синдикалну-партизанку из скупштине.
  И како вас није стид да малтретирате јадне војне и полицијске пензионере?
  Потегли људи на толики пут из Београда само због вас.
  Одвојили сте их од шаховских табли у „клубу ЈНА“ и ‘оћете да им рушите њиховог СКОЈ-евца „великог бају“?
  Е неће да може!
  Има они да васкрсну Броза само ако не будете добри.
  Дакле , опозицијо ,
  И послије Тита , Тито тј. „велики баја“ наставља несврстану НАТО експанзију.
  Нису се сви они толико патили да , након седамдесет и четири године , поново врате дида-Пеју и све остале дида-усташе на Дрину а да им ви то кварите.
  А ускоро ће , уз помоћ Вучића , да их врате и у Земун.
  Опозицијо , не нападајте ни Вучића!
  Вучић прави „мали-Шенген“ који ће се граничити са НДХ.
  „мали-Шенген“ , тачније „велика Албанија“ нема алтернативу ни за вас из опозиције и зато и даље слијепо подржавајте Аљека.
  И на крају , опозицијо , памет у главу.

 9. Najveći problem opozicije je što su deset puta nasamareni Dodikovom pričom izlazili na njegove skupove ko ovce kojima je neka svetinja Republika Srpska.
  Dok god opozicija ne evoluira do tačke će ako treba u rušenju režima srušiti i Republiku Srpsku sa kojom se izjednačio Milorad Dodik do tada možemo živjeti u ovom toru u koji se pretvorila moja Republika Srpska.

  1. И како водити конструктивни дијалог и дискусију у коментарима кад 80% коментатора овде сматра да “режим” читај влада Републике Српске, “дави” ову земљу зарад’ своје користи. Притоме занемарујући, да је иста, освојила власт већином гласова! Нису гласале машине! Него народ! А народ није теле. Тако да сваки пут кад покушате посијати дискурс овдје у коментарима, сјетите се да је гласом народа Републике владајућа коалиција побједила на изборима а не Додик!
   Сит сам вас читајући ове коментаре! Јер исти спин читам и слушам све године и прије и у рату и послије њега! И све се своди на исто! Ма као и из какве партије са предзнаком Српска, Демократска итд. било ко ко је бранио интересе Републике Српске није ваљао! Ако је то данас Додик, јуче је то био Карађић, Младић, Крајишник, и сви они који су због одбране Српства били санкционисани и блаћени у медијима, првенствено Босанских муслимана и порталима, како домаћих издајника типа “БУКА” и којекаквих “модерних” данас типа Кликс.ба! Срамота да вас буде првенствено што нисте у стању да видите од сопствене срџбе и плитких порива и не заборавите да народ нећете више насамарити спиновима о којекаквим “режимима”!

 10. Милорад Додик је човјек који је штошта обећавао и наравно лагао јер је то његов модус вивенди. Он друкчије не зна него лагати и то му пролази код безубе стоке. Међутим, чим се наспрам њега нађу људи који знају преговарати а не трговати, Миле је доњи. Нема ти веће срамоте а да будеш доњи у преговорима са она два спадала. Они су само били стрпљиви и чекали да ПРЕВАРАНТ уз „сугестију“ (међународна заједница, КВИНТА) попусти и то се на крају десило. Али нашег Милета не интересује пуно све док му је пун новчаник. То што је трасирао пут у НАТО је мање битно све док има оваквих као што је Дрого, Топуз и остала братија.

  А Данијел Симић? Схватио је и он ђе је казан!
  Зашто не заграбити кад је све отишло дођавола!?

  1. “Они су само били стрпљиви и чекали да ПРЕВАРАНТ уз „сугестију“ (међународна заједница, КВИНТА) попусти и то се на крају десило.“

   Курац би они били стрпљиви и чекали да нису трошили српски мандат на челу СМ и да нису имали она три говнара из РС у СМ.
   Могли су они тако чекати до 2022.г. Ништа им није фалило.

  2. lsasa26. децембра 2019. у 22:34
   Ne može Duduk slagati koliko “veliki Srbi“ mogu povjerovati – provjereno

   Simo p. Oroz = veliki Srbin

  3. То је тако било.

   Мирско, Аган и Црнадак су мали улогу конопа у Бакировим рукама којим су Додику везивали руке.

   Да су ставили АНП на дневни ред и гласали против њега, коноп би се сам одвезао и Додик би имао одвезане руке.

   Затим су могли да не долазе на сједнице СМ, па би онда видјели би ли Бакир и Комшић били стрпљиви и чекали “сугестију“.

   Политика је умијеће могућег, а Додик је таквој констелацији снага извукао максимум.

  4. Svi mi znamo da je politika umjeće mogućeg, ništa novo.
   Suština je, što se PREVARANT predstavio srpskom rodu kao SVEMOGUĆ. Nije ostavio ni jedan procenat za druge mogućnosti od onoga što je budalesao. Jadan narod povjerovao.

  5. Simo Mutikašo, prestani jednom za sva vremena sa tom pričom da bi se problem ANP-a riješi stavljanjem na dnevni red Savjeta ministara i nakon toga odbijanjem od strane srpskih predstavnika; Šarovića, Mektića, Crnadka..
   ANP nikada ne bi bio stavljen na dnevni ed SM uz rizik da bude odbijen. Te se stvari rješavaju prije sjednice, i na sjednicu iznose samo ako postoji konsenzus. A konsenzusa nije bilo jer za to nisu bili srpski predstavnici u SM.
   Prema tome, tu priču prodaji nekom drugom, a ne nama ovdje.
   Brate Bote…

  6. Ајде прочитај још једном шта си написао.

   Па поправи да видимо шта си хтио рећи.

 11. Нису СДС и ПДП из прагмартичних разлога ставили АНП на дневни ред СМ, наравно, разлог је јасан као дан, нису га стављали на дневни ред јер га нису смјели одбити, то би било њихово политичко самоубиство, САД такав потез не опрашта, зар не?

  Да се не лажемо, Федерација се са нама зајебава-читај Бакир, они су свакако за НАТО, знају они добро да сила Бога не моли, односно, да данас не постоји ни једна парламентарна партија у Српској која смије гласати против АНП,доказ је и потписивање ПРОГРАМА РЕФОРМИ БиХ.

  Значи, СДС и ПДП није имао никакву шансу у овој игри,тачка.

  1. Kada pišeš ovakav komentar onda trebaš imati na umu da Saveza Republika Njemačka svo blagostanje i uspjeh juče,danas i sutra crpi iz reformi koje je sproveo SPD i kancelar Šreder.
   Nikada se nisu vratili na vlast a Njemačka je jača nego ikad.
   I ti našao opravdavati dva balava Mladena i njihovog brata Milorada što cinculiraju čitav život.

  2. I ovo svi znamo, opet ništa novo. Znači opravdavaš SNSD i Dodika.
   Suština je ovo :
   “ lsasa26. децембра 2019. у 22:34
   Ne može Duduk slagati koliko “veliki Srbi“ mogu povjerovati – provjereno“
   I ti si Apostrofe veliki Srbin

 12. „Какав флеш , ‘еботе!“
  Полиитика је умјеће могућег.
  Политика је курва.
  Само су неке од „мантри“ које чујемо у покушају да се оправдају потези , пардон , потписи.
  Криви су Мирсо , Аган и Црнадак јер су му везали руке?
  Како је потписао везаних руку?
  Ако је истина да је политика умјеће могућег онда имамо праве „људе“ на правим мјестима.
  Свако чак и са блажим обликом менталне ретардације може умјети могуће.
  Наравно ако га убједе да је нешто могуће.
  Могуће је потписати и завезаних руку и оптужити друге за потпис јер га је неко убједио у то.
  Потпис није „пао“ због везаних руку него због муда у шкрипцу што сам објаснио прије који мјесец пјесмом „Бајиним бећарац“.
  Неко ипак има масла да размаже по читавом „великом баји“ и то у много , много слојева.

  1. Mislio sam, da se iz aviona vidi, da gore navedenim komentarom, na neki način želiš opravdati Dodika i SNSD za potpisivanje Programa reformi.

   Za Sima:
   Hajde ti reci, koje je njegovo maslo za ramazana?

 13. Пајо,

  ти написа да си мислио како мојим коментаром желим оправдати Додика за потписивање програма реформи.

  Јасно тамо пише да не постоји партија у РС која смије јавно радити против АНП-НАТО и тачка.

  Зар то није 100% тачна чињеницу?

  На основу чега ти онда закључи ову глупост?

  1. Sad bi ja, kako god odgovorim na tvoje glupo pitanje, trebao da priznam da sam napisao glupost, pošto si ti tako formulisao pitanje.
   Preformuliši pitanje!