СДС: Неприхватљива је и најава новог задужења

Најава министра финансија РС Зорана Тегелтије да влада намјерава да РС задужи новим кредитним средствима како би обезбиједила финансијску стабилност је неприхватљива, саопштено је из Српске демократске странке. "Нова пореска оптерећења привреди и грађанима, као и политика узимања нових кредита под неповољнијим условима да би се враћали стари кредити за СДС су неприхватљиви и одражавају […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 16:03

Најава министра финансија РС Зорана Тегелтије да влада намјерава да РС задужи новим кредитним средствима како би обезбиједила финансијску стабилност је неприхватљива, саопштено је из Српске демократске странке.

"Нова пореска оптерећења привреди и грађанима, као и политика узимања нових кредита под неповољнијим условима да би се враћали стари кредити за СДС су неприхватљиви и одражавају немоћ и неспособност владе да на бази властитих ресурса обезбиједи економску и финансијску одрживост РС."

СДС позива владу да кроз израду економске политике за наредну годину у потпуности напусти погубну политику континуитета и примјени мјере СДС у циљу стабилизације и одрживости јавних финансија, привредног развоја и запослености.

Смањење дефицита и стварање повољнијег амбијента за инвестиције и пораст привредне активности, није могуће обезбиједити без смањења трошкова јавне админситрације и пресијецања ланца криминала и корупције у РС, а постојећа пореска оптерећења и намети морају се преиспитати, стоји у саопштењу СДС.0 КОМЕНТАРА

 1. Слушај ти Теглетија пич..ино једна. Прво заустави сиве токове новца који твоји пајтоси сваки дан отимају пореским обвезницима. Колико рецимо Елта Кабел краде, па ником ништа, док газда прави зграде по БЛ? Коме он плаћа емитовање неплаћених туђих канала? Сви то видите из оне своје зграде и шта радите? Шта вам је урадило специјално тужилаштво? Колико сваки дан РС буде ускраћена неиздавањем рачуна у трговини и угоститељству? Када би мало ажурније обилазили грађевинске фирме и провјерили колико је радника пријављено, колико је грађевинског материјала поштено увезено, поштено плаћени порези, поштено издати фискални рачуни, не би вам требао кредит. Сваког дана ви један кредит подијелите са својим халфовима, тајкунима и жмирите на оба ока, све док не избројите свој тал. Мафијаши, немате право да ми дјецу даље задужујете. ВИ ИЗ СДС-А НЕМОЈТЕ НИШТА ПРИЧАТИ АКО НЕ ОРГАНИЗУЈЕТЕ ПОБУНУ, ПРОТЕСТЕ, ДЕМОНСТРАЦИЈЕ И УПОТРЕБУ СИЛЕ КОЈУ ИМАТЕ ДА СПРИЈЕЧИТЕ ОВО, АКО ОСТАНЕТЕ НА САОПШТЕЊИМА, ПРЕКРЖИЋУ ВАС ЗАУВИЈЕК И ПРЕПОРУЧИТИ СВИМА КОЈЕ ЗНАМ ДА УЧИНЕ ИСТО! x-(x-(x-(x-(x-(

 2. Vi samo saopštavajte, pišite bijele knjige, a narodu svaki dan crnje. Vaše prazne priče ništa nam ne pomažu.Ako ne možete ništa drugo, ili nećete , nemojte ni presipati iz šupljeg u prazno. A, kada vas zovnu na sastanke svi sretni potrčite njima. I, onome što reče:laku noć Srpska, svanulo od silnih para.Plata mu veća od godišnje penzije profesora u penziji.

 3. Слажем се са претходним коментаром.Ово ме подсјећа на меч између Кличка и оног брбљивог Хеја. Никада лошији Кличко, тром, спор, несиуран, али џабе, Хеј се испразнио у новинама, а у рингу је само бјежа од Кличка који га није ни помислио гањати. Тако ми СДС дође као Хеј, лапрдају, а свјесни су изгледа да се не могу потући, а СНСД никада лошији, несигурнији, нестабилнији и јачи вјетар би их одувао, али нема тог вјетра, СДС им је повјетарац који се мрси у коси. То је тако и немојте ме убијеђивати ви који волите СДС да није моменат. Моменат је увијек ако си јакx-(x-(

 4. Prvo objave kako toboze nismo previse zaduzeni, kao da zele reci da mozemo i trebamo jos dublje zagaziti u dugove a onda vrlo brzo nakon toga najave dodatna zaduzivanja. Odrecite se svojih primanja i idite na kazan, a svojim platama isfinansirajte to sto ste htjeli dodatnim kreditima. TO je jedino rjesenje. Ako pak pokrepate od gladi, ne vjerujem da ce narod plakati za vama, postavicemo druge ljude na vase pozicije, samo dosta vise zaduzivanja je.o vam pas mater… Oduvijek su mi se gadili politicari ali da mi je neko reko da ce ovoliko da mi se zgade ne bih mu vjerovao.

 5. Па ја сам већ више пута рекла да сам против протеста… Мислим да је много више урадила једна емисија у којој је гостовао проф. Алекса Милојевић (Један на један) од свих протеста који су се десили у посљедње вријеме. То треба да буде пут. Група интелектуалаца да тумачи народу све потезе власти. Ови би онда много више размишљали… данас уопште не размишљају, осим како краткоочно угасити пожар, задужити се и обезбиједити потомке.

  У реду је и анализа СДС- а, само то мора да буде озбиљније, гласније…

  Мислим да је овај министар прешао границе пристојности одавно, а кулминација се десила када је напао г. Чека… који је крив само због тога што ради свој посао.

  СТОП ЗАДУЖИВАЊУ!!!

 6. pink panter, 17.10.2011. 22:20:42

  „ВИ ИЗ СДС-А НЕМОЈТЕ НИШТА ПРИЧАТИ АКО НЕ ОРГАНИЗУЈЕТЕ ПОБУНУ, ПРОТЕСТЕ, ДЕМОНСТРАЦИЈЕ И УПОТРЕБУ СИЛЕ КОЈУ ИМАТЕ ДА СПРИЈЕЧИТЕ ОВО, АКО ОСТАНЕТЕ НА САОПШТЕЊИМА, ПРЕКРЖИЋУ ВАС ЗАУВИЈЕК И ПРЕПОРУЧИТИ СВИМА КОЈЕ ЗНАМ ДА УЧИНЕ ИСТО! x-(x-(x-(x-(x-(„

  И ја дијелим став да СДС као најјача опозициона странка (заједно са другим опозиционим странкама из РС) треба да стане на чело опљачканог и убијеног у појам народа и да нема потребе да се НВО сектор организује. Нису потребне толико демонстрације, али су могући неки пеформанси по градовима. Исти став дијеле и многи моји познаници из СДС-а из разних крајева РС.

  Међитим, гријешите када кажете да имају силу.

  Прво, кључна је Бања Лука гдје се СДС бори да привуче једног по једног новог човјека, а вјероватно не иде толико сјајно, јер се људи боје да узму чланску картицу некога ко није у владајућој гарнитури. ПДП је нешто имао, али послије октобарског пораза, гласачко тијело се лагано осипа. ДП није довољно јак, као ни напредњаци. Једноставно, нико се не усуди, јер су свјесни своје немоћи. Да нису разједињени, сви заједно би могли нешто.

  Друга ствар је страх чак и појединаца у врху опозиционих странака. То може бити страх за властити живот, страх од одмазде према породици, страх од губитка посла,… Неки доктори су имали сумњиве тужбе од стране пацијената, које се нису дешавале колегама који нису опозиционо ангажовани, тако да је тај страх донекле разумљив.

  Треће, ако се могу „купити“ лидери синдиката, бораца, студената, пензионера, вјероватно да није проблем да се купе и неки људи из опозиције. Пара врти гдје бургија неће.

  Али све то пада у воду, када имамо сазнање ДА НАМ ДЈЕЦУ, УНУЧАД, ПРАУНУЧАД (ПАРДОН, ПРАУНУЧАД СЕ НЕЋЕ НИ РОДИТИ) ЗАДУЖУЈУ И ПРАВЕ НАМ ОД ДЈЕЦЕ РОБОВЕ. ПА СВАКО ОД ЊИХ ИМА ДЈЕЦУ. НЕ МИСЛЕ ВАЉДА СВИ ДЈЕЦУ ПОСЛАТИ НАПОЉЕ? КОМЕ ЋЕ ОСТАТИ РЕПУБЛИКА СРПСКА? КАДА ММФ ДОЂЕ ДА НАПЛАТИ ДУГ, ОСТАЋЕМО БЕЗ ЕПРС, ВОДОВОДА, РУДНИКА, ОБРАДИВОГ ЗЕМЉИШТА И ТО НАМ ЈЕ КРАЈ. УРАДИТЕ ТО РАДИ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ!

  ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА НЕКЕ КОНКРЕТНИЈЕ АКЦИЈЕ, КОЈЕ НЕ МОРАЈУ БИТИ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ИЛИ МАСОВНИ ПРОТЕСТИ. ТРЕБА УДАРИТИ НА СТУБОВЕ СИСТЕМА. ЗАШТО НЕ ОРГАНИЗОВАТИ АКЦИЈУ „ОКУПИРАЈМО РТРС“?

  СТОП ПЕРИ МИТИЋУ И ЗАДУЖИВАЊУ!!! x-(x-(x-(x-(

 7. Тако је Дражене, перформанс, него шта, само у тај перформанс треба да спада и бацање гована на ову одвратну руљу из зграде владе!
  Задужите се снсдовци у своје име, имате силне хипотеке, заложите их и подигните кредите до миле воље, не у наше име, ја као и већина нас не жели ни да помисли да пређе праг неке од каматарских (комерцијалних)банака, јер те одмах спопадну са ултрамегагига повољним кредитом! Па јбт ако су тако повољни, дај да ја њима дам кредит по тим условима!?

 8. Дражене, ако могу купити неке лидере опозиције, нама ништа не остаје и онај примјер Кличка и Хеја је 100%. Друго, врло мало је доктора у УКЦ Бањалука да би им се пријетило. Можда неком љекару специјалисти који се политички ангажује. Да ти кажем Дражене, лично када бих могао, љекарима који се политички у потпуности активирају бих забранио у том периоду обављања јавних функција да раде у здравству. Због чега? Па управо си ти дао одговор, да не би било притиска на исте од стране „конкуренције“ и разних „пацијената“, друго да не би били одсутни док раде, јер колико год да су талентовани пуни енергије и знања, може им остати газа у неком отвору, па да се добије сепса. Ево од мог пријатеља отац, од 12.08. три пута га лијечили од сепсе код нас на Хирургији, а након операције тумора на дебелом цријеву, а онда човјек оде у БГ, као полумртав, а данас се враћа на својим ногама након 10-ак дана тамо, на ВМА. Међутим,тамо су прави проф.др, за разлику од ових бањалучких. Одох од теме, али у БЛ су нам ортопеди одлични, а ово остало као и да не постоји, јер знам минимално 7-8 случајева из ближе околине, гдје су фулали са дијагнозама, лијечењем и слично и направили трајне посљедице. Један љекар специјалиста са ОРЛ-а није препознао фрактуру лобање, можда га политички ангажман омета.
  Какав глас по глас то не пије воде, ако ишта знаш о политици, а знам да знаш, онда треба да знаш да она није на овим просторима никада била ствар процеса, него акције, ако неко направи акцију и осјети моменат као СНСД када је 2005. године, јурнуо на бункер и освојио га 2006. године, тако и СДС има данас простор, а скупљајући са политички прогањаним љекарима глас по глас под „силним“ пријетњама и угрожености и у физичком смислу, до локалних избора ће скупити можда 3 одборнка у највећем граду РС. И нестати заувијек. Јер немају муда. Јер не препознају тренутак. Јер не знају како поново прићи народу, зато што су тај исти народ њихови претходници тако излагали, да је то страшно. Јер не знају да ли би могли имати ишта више сљедбеника од Стефана Филиповића који је био изоован случај. Сјети се колико је људи СДС заједно са СРС РС и ПДП-ом за изборе окупио? Двјеста људи, са свим тим парама, па више је имао Стефан без ичега на првим протестима, који су јавно попљувани к’о да је иза њих стајао лично СНСД са логистиком. Да завршим СДС неће ништа направити, ако не направи акцију, јер теоретисање без буђења поноса код обичних људи је равно политичком самоубиству. Не заборави Дражене да је Миле 2005. чини ми се правио протесте за 1000 људи на Тргу Крајине, а да је годину дана касније постао апсолутни лидер народа у РС. Може ли СДС почети радити и на овим стварима??

 9. pink panter, 18.10.2011. 08:58:07 [16521]

  “ Ево од мог пријатеља отац, од 12.08. три пута га лијечили од сепсе код нас на Хирургији, а након операције тумора на дебелом цријеву, а онда човјек оде у БГ, као полумртав, а данас се враћа на својим ногама након 10-ак дана тамо, на ВМА. Међутим,тамо су прави проф.др, за разлику од ових бањалучких.“

  Овдје морам реаговати, износиш неистине, ја сам на хирургији лежао у два наврата и могу ти рећи у каквим условима раде, и какве послове раде они су ОДЛИЧНИ!!! Љекари су су сјајни, сестре су „раја“ а болесници су безобразни.

  Када сам први пут лежао на хирургији 2009. љекар који ме оперисао, за вријеме дежуре урадио је 4 операције то сам видио својим очима. Био сам трећи, кад сам излазио из сале видјех да су неку бабу спремали за операцију. Јел ти знаш колико је то стресно и тешко за тако мали временски период?

  О скалпелима, кинеским иглама и фластерима, некавлитетним жилетима нећу да пишем, јер је то у надлежности оног ћошкастог министра здравља, а њега органски не могу смилити, па се бојим да ће ми обрисати коментар…

  Прије него што почнеш пљувати по љекарима и хирургији, прво се информиши у каквим условима раде, какве послове раде и какви безобразни пацијенти им долазе.

  Нису ствари црно-бијеле, али гријешиш синак, прво створи услове за рад тим људима, па их онда критикуј.

 10. Синак, можеш ословљавати Софронија Легхорна или неки други анимирани лик. О чему ти причаш? Док год љекари специјалисти не проговоре о томе јавно ствари се неће промијенити, ако је кинески конац или неки други материјал нестерилизован ушао у салу или постоперативни процес, па дренови затајили или слично, је ли крив пацијент? Шта ти мислиш да нема породице која није ушла на Хируршко одјељење УКЦ-а? То и јесте срамота и ћошкастог и коцкастог и областог, био је и Мили, па Кватерник, КОмљеновић, па изредали су се на нама. Јесу пацијенти криви што у најгорим условима лежи минимално 4-оро, а често и од 8 до 12 пацијената у једној соби? Јесу пацијенти криви што портири не могу регулисати изласке и уласке у болничке собе, мимо посјета?Знаш ли ти у каквом су стање сале за операције и зашто љекари лијепо не скупе муда и кажу ко је крив. Ја ћу ти рећи, да је уређен систем, да постоји више операционих сала у пристојном стању и да су смјештене на Паприковцу, не би се правиле оволике листе чекања и не би се давао новац за неке операције. Што се тиче кадра, од када је Станишић пензионисан (пијан је био бољи од многих који су тријезни), наброј два врсна, не врхунска, хирурга? Немој са Симатовићем почињати, танак је, да нема тајне бијелих мантила био би на суду одавно. Костић- изгубио руку док се бавио политиком. Алексић добар, али побјегаоу администрацију. Кога још имамо? Марић- јесу њега хтјели убити? То што си ти остао жив, схватам, то је субјектини осјећај, али то што се мени 7-8 људи повјерило да су настрадали у УКЦ, то није имагинација ни злонамјерност. То се дешава. Зна те људе. Знаш ли да БЛ нема дјечијег хирурга??Када се струка оградила од пропуста и када је рекла да је дошло до несавјесног лијечења, али да је узрок у материјалама, у оном што се набавља? Никада, зато је саучесник.
  Да ти кажем Буда, ја сам 1994. године лежао на ортопедији у рату 27. јула и био сам непомичан у кревету до 15. августа, нико на одјелу није добио сепсу ни на хирургији преко пута, а шта је сада, па да се скоро свака озбиљинија операција абдомена мора поправљати у Београду. Отац ми је умро, а сваки пут када је ишао на катетеризацију није постојао пристојан простор за такво нешто, па се покој му души, увијек стидио, што сви на Урологији виде њега како беспомоћно спуштених гаћа лежи, па скоро на ходнику. Немој ми причати о болници, јер ми је мајка пензију зарадила у болници у БЛ, многи чланови фамилије ми раде тамо и знам доста о овој теми. Људи морају тјерати систем да им створи услове, ако систем спава, а овај спава. И немој ми се обраћати са синак у било којем контексту, јер имао сам предивног оца и била ми је лична привилегија да будем његов син.

 11. Ниси ме разумио, не кривим ја пацијенте због кинеског конца и фластера, ја само пишем да пацијенти не разумију љекаре, нису хирурзи набаљали игле, конац, скалпеле, жилете. Али зато исти ти пацијенти НЕЋЕ никад, али никад рећи криви су људи из министарства који не контролишу шта се купује, зашто је 12 пацијената у једној соби и сл. већ ће окривити љекара. Најлакше је на њих свалити!

  Ово што кажеш да нема врхунских хирурга на хирургији, пријатељу вјеруј ми да гријешиш. Мирослав Регода је врхунски хирург, а гледај чуда РОЂЕНИ БАЊАЛУЧАНИН!

  Марић је такав какав је, и нико нема право да му каже ништа, син му је погинуо за ову земљу, а ти га пљујеш.

  Имамо јако добрих младих хирурга, спецјализаната, торкалаца, пластичара. Имамо све, али ти људи НЕМАЈУ УСЛОВЕ ЗА РАД.

  Прво им дај квалитетан алат и простор за рад, па онда тражи од њих титину услугу, одговорност, критику…

  И зато, немој писати глупости јер испадаш смијешан!

 12. Сада ти пишеш глупости, је ли не смијемо рећи да је Марић наводно, узео лову од оне несрећне породице и да је младић. чини ми се из Мркољића преминуо. Нечији син, јебига. Мислиш да моју жену ико у овом друштву зарезује зато што јој је отац погинуо у рату прије 20 година са 33 године старости? Немој ми продавати патетику, јер живим ја овдје. Оволико брањење њекара ми само говори да си и ти љекар па да браниш струку. Видиш када купиш млијеко и оно буде покварено, одеш у продавницу и трговац ти замијени за друго, а он се бори са произвођачем и са добављачем, не ја као конзумент услуге. У болници немаш коме да се жалиш и зато не зезај, уозбиљи се човјече. Има ли рекламације за људски живот? Ко се од хирурга играо са малим дјечаком који је умро у БГ прије 20 дана, а у БЛ му оперисали слијепо цријево зато што га је болио стомак, па онда гањали водену килу, да би на крају био у питању рак јетре. Колико је неадекватним лијечењем убрзан одлазак једног дјетета? Је ли и зато крив коцкасти министар? Рекао си за Регоду, супер, који су остали, али да не буде смијешно? Јебига ово је сада УКЦ, а ми имамо једног врсног хирурга. Мало ли је? Или имаш још неке адуте? Некако ми вучеш на Стевандића, јер се не бавиш тиме шта урадити какда нас Влада која има капацитет поново задужи. Како то осујетити? Овдје си само ти смијешан, дебељушкасти малишане.B-)B-)B-)

 13. pink panter, 18.10.2011. 12:01:49 [16549]

  Човјек би помислио да са тобом може се дискутовати, али сад видим да си толико мали и јадан, просто ми те жао, ти од једног дрвета не видиш ШУМУ, мијешаш бабе и жабе.

  У осталом, ако имаш доказе тужи те људе, објави их у медијима, у супротном како је мој ‘ђед снајкама говорио ЗАВУЦИ ЈЕЗИК У ГУЗ’ЦУ, бабетино!;)

 14. Баба ти је у гаћама међеде из шпиље. Немам ја разлога да тужим никога, али имам право да своја сазнања преносим даље, а да сам погодио да си то ти, јесам. Ти од шуме међеде не видиш дрво. Ко се то изборио са љекарском мафијом? Је ли робијао Јевтовић и онај други са гинекологије када су у подруму чистили оно дијете из Јајца па је неко умро? Јесу ли се потукле твоје колеге са другог одјела због пропуста у лијечењу, па је онда један алкохоличар. Признајте папци једном да вас либо рацку за људе и да само скупљате јефтине политичке поене. Још једном што се тиче тужилаштва, па тамо ни са свједоком сарадником није доказана кривица за тимање Медицинске електронике, а ти би да неки сиромашни појединац тужи мафијаше у бијелим мантилима, којих има, као што има и честитих људи. Само је један проблем и честити губе на части јер штите лопове, барабо једна. Да ли ти знаш љекара са ОРЛ који није могао сконтати фрактутру лобање једном дјечаку, него је рекао (због крварења из носа) да је у питању сломљен нос? Ти си мањи од маковог зрна. Него, не набраја ти хирурге послије тога Регоде у УКЦ-у, нема их? Немој зезати. Против аргумената идете вулгарностима, али и ја могу међеде из шпиље бити вулгаран. Једна од највећих мафија на свијету, а код нас посебно је ваша, бијелих мантила, баби својој полажете заклетву. Реци ми мајсторе, да ли пацијенти још увијек рецимо за операцију бруха купују сами апсорбујућу мрежицу, или имате кинеску на одјелу? Шта пиздиш. штоп би рекао један љекар, пардон доктор овдје ви обмањујете јавност. Нећете прочи на локалним с фором држ’те лоповаB-)B-)B-)

 15. Још да додам, да неком ко је мени најважнији, неко од бијелих мантила не дај Боже, упропасти будућност, ни у вртићу ни у школи ни на факултету ни на послу то најважније од бијелог мантила не би било заштићено. Око за око, зуб за зуб. Када то буде, постаћете љубазни,пажљиви и људи, а не сељачине који су умислили да су доктори. Кад оно обични љекари опште праксе или породичне медицине, који прописују аспирине и апаурине.

 16. pink panter, 18.10.2011. 12:32:51 [16557]

  Ти си она тетка трачара, никакве аргументе већ све чула казала, до јуче у Бањалуци није било ни љекара, човјека, никог…а данас? Тај начин размишљања те у сврстава роњгимировиће – одсјек роњго са дна каце, неопјеван у народним пјесмама, и са тобом таквим треба дискутовати?

 17. Је ли Јевтовић трач и онај други што је био с њим? Реци. Је ли случај Марић трач? Јесу ли се тукли на гинекологији? Је ли онај малени дјечак умро у БГ, добрим дијелом због нестручности ваше струке? Имаш ли одговор и на шта фуњаро људска? Шта петљаш и лажеш? Ти си испод дна и било каквог нивоа, јер као представник бијелих мантила немаш одговора ни на шта него само правиш опструкцију. Таква ти је и партија, ненудите одговоре, али кењате беспотребно. Док год такве гњиде држе опозицију владаће ови лијевчански несрећници, јер су чак и они овако порозни у стању Виталија Кличка, а нису витални, бољи од вас колега у бијелим мантилима, који сте, је ли, створили РСB-)B-)B-)B-)

 18. Још да ти додам, БЛ је имала сјајне љекаре: Данелишана, старог Жигића, покојног Бајића, Станишића, Талић је из БЛ отишао и остао најбољи уролог у Европи прије рата, Небојша Поповић, Недим Хаџикарић, старог Војчића, Србу Голубовића, Слободана Јанковића, Кему Омерхоџића, старог Ђурђевића. Сада упореди ово што имаш по одјелима и реци ко је бољи? Дијагностичар без ултразвука, нису имали цт у БЛ ниједан ови набројани, али када раде, раде, јер нису били превише активни у партијама, па су били посвећени. Они градили ви разграђујете у далеко бољим условима. Или је и ово трач? Питам се када Весна Иванишевић оде са неурологије ко је алтернатива? Када оде Јосиповић из анестезиолошке ко је бољи, добро имамо Предрага Берића, али није та мустра. Хоће ли Талић бити начелник пластичне? Ко нам је врхунски интерниста-Шобот ГламочB-) Боже само дај здравља и да тамо никада не улазим, јер опада коса и без терапије.

 19. rammstein, 18.10.2011. 08:10:04

  „Тако је Дражене, перформанс, него шта, само у тај перформанс треба да спада и бацање гована на ову одвратну руљу из зграде владе!“

  Не бих се ја усудио прићи оној згради. Мало, мало, па отпадне прозор. Добро, иде зима па се стегнуло и туткало. Сад је безбједније. 😛

 20. Дражене, нисам ни рекао да прилазимо згради, зграда ко зграда, стакло и бетон, али особље те зграде, може и из парка М.Стојановић…мања је штета ако њих све размажемо говнима него један испрљан прозор!

 21. pink panter, buddha

  На питања која Вас муче у вези бијелих мантила ћете одговор добити тек кад се јави 1978 и из прве руке нам пренесе утиске са Славе и јавне расправе пред задругом.

  Ања ће опет бити у праву кад се пробуди, па Вам напише: „ЉУДИ, НЕМА ГЕНЕРАЛИЗОВАЊА!“

  Професорица Патологије, запсолена у каменици, др Живка Ери каже да су истраживања показала да патолози у Србији при анализама патхистолошкох материјала гријеше у 6% случајева, па се тако деси да се некад превиди тумор, а некад се опет нпр. одстрани хируршки здрава дојка. Моја тетка је радила као проф. Патологије на МФ у Београду, а касније у једној врхунској јеврејској клиници и Универзитетској болници Јужна Калифорнија у Лос Анђелесу. Према њеним ријечима, огромна је разлика у практичном знању и све је ствар тренинга и да је тек у САД дпстигла врх, мада је у БГ била професор на Медицинском факултету. Тамо нема фулања дијагнозе, јер да би се радило, сам доктор или болница за њега морају платити јако скупо осигурање, да би се исплатило око милион долара оштећеном пацијенту у случају превида карцинома.

  Доктори су људи и они гријеше. Јако је тешко то некоме прихватити, јер су у питању здравље и живот њихових најмилијих. Људски је гријешити. Вјероватно из страха од одмазде фамилије пацијената долази по тзв. „покривања“, јер понеко изгуби и живот грешком доктора, а вјероватно је маса оних којима је одстрањено здраво слијепо цријево (кад се отвори, па не нађе ништа, најлакше је њега одстранити).

  Међутим, оно што није људски, то је незнање. Маса је доктора који појма немају о теорији, па онда не знају шта треба примјенити у пракси. Плаћамо данак корупцији у високом образовању, а велика је већина оних који желе диплому (форму) не бирајући средства. Онда се провуку или наштеле испит и немају садржаја (знање), а имају форму. А најшире знање требају имати они на примарном нивоу (породична медицина), а ту лично познајем много специјалиста који појма немају. Понекад одем за дјевојку, њену маму, или лично код неког ко мијења моју породичну, и запрепастим се незнањем. Најчешће ја морам рећи дијагнозу, па које би претраге требало,…

  Ево навешћу примјер како незнање доктора може да значајно одмогне пацијенту или га чак кошта живота. То је примјер малог Огњена Гудеља, који је оболио од non-Hodgkin лимфома. Управо незнањем доктора се фулала два-три пута дијагноза.
  Када сам на другој години факултета полагао Хистологију, професор Микач ме натјерао да палпирам лимфне чворове једној колегици, а она мени. Мало ми је било чудно. Онда нам је показао примјер тада 32-годишњег момка из Градишке, који је лутао мјесецима од доктора до доктора, само зато што се нико није сјетио да му палпира лимфне чворове. Боловао је од Хочкиновог лимфома (који је нешто блажа варијанта тумора лимфних жлијезда) и болест се значајно погрошала како је изгубио много времена, док није дошао код њега на преглед.

  Што се тиче стерилизације, у рату, а и доста времена послије 1995. јако успјешно је кориштена чак водена пара, иако је то метода коју су користиле партизанске болничарке од 1941-45. године. Сепса не мора настати од нестерилизових инструмената. Мој рођак је након операције жучи у Градишки једва преживио, јер није добро одрађено. Спасио га је анестезиолог, народни посланик др Шврака, а касније је пребачен у Нови Сад.

  ДАКЛЕ, НАКОН ТИХИ ДОН КОМЕНТАРА, ПОЕНТА ЈЕ ДА СМО МИ НЕУПУЋЕНИ У ЗНАЊЕ И РАД ПОЈЕДИНИХ ДОКТОРА, ДА ГОВОРИМО НА ОСНОВУ ЛИЧНОГ ИСКУСТВА, А ДА НИСМО КОМПЕТЕНТНИ ДА ОЦЈЕЊУЈЕМО ЊИХОВ РАД. ЧАК НИ ОНИ НИСУ НАЈСИГУРНИЈИ КО ЈЕ МЕЂУ ЊИМА БОЉИ, А КО ЛОШИЈИ. ПОЗНАВАЈУЋИ ЛИЧНО ВЕЛИКИ БРОЈ МЛАДИХ ДОКТОРА БЕЗ АДЕКВАТНОГ ЗНАЊА, КОЈИ СУ ЗАПОСЛЕНИ И ЛИЈЕЧЕ ЉУДЕ, МОГУ САМО РЕЋИ: „НЕК’ НАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЋИ.“. ИПАК, ПОЗНАЈЕМ И ОНЕ ДРУГЕ, АЛИ СУ У МАЊИНИ. НЕКО МОЖЕ БИТИ ТЕОРЕТКИ ПОТКОВАН, АЛИ ДА ЈЕ МАНУЕЛНО СПЕТЉАН, КАД СУ НПР. ХИРУРЗИ У ПИТАЊУ.

 22. pink panter

  Има ли области да се ти у нешто не разумеш.Од политике,економије,историје,спорта до медицине.Човек експерт у свим областима.КО СИ ТИ ДА ПРОЦЕЊУЈЕШ КО ЈЕ КАКАВ ДОКТОР.Што се тиче Хаџикарића,јебао те он а ти њега.Избјегавао је да оперише рањенике ВРС док је још радио.Кад си тако „паметан“ што не завршиш Медиц.факултет па ти буди добар доктор.До тада ето лијечи комплексе на овом порталу.Нисам доктор али цијеним те људе.Грешке су неминовне у сваком послу,јер људи ницу рачунари.Buddha је 99% у праву.

 23. Жика Живац, опусти се, удахни дубоко, шта тебе нервира у животу, а „први“ пут си овдје. Човјече ја не разумијем и не знам ништа од свега наведенога, али ти си 0, а живац си, па бих те волио спуцати међу рогове, јер си агресиван. Ето имам право да свашта прокоментаришем и сигурно је добро чим погађа у живце. Шта је проблем, је ли улазим у стручну расправу? Не улазим.Да ли морам бити економиста да знам имам ли новца? Да ли требам бити правник да бих знао да имам право на слободу изражавања? Не читај и одјеби. Не морам бити доктор да сконтам да је неко умро твојом грешком. Ти знаш је ли Хаџикарић хтио оперисати или није? Видиш покојног тату од моје жене је покушао спасити од гелера у глави и није успио, али није ни питао како се зове,а то је било 16.12.1991. године. x-(x-(x-(x-(

 24. Дражене слажем се с твојим коментаром. Врло објективан широк и долази од некога ко се налази унутра и ко ће сутра лијечити људе. Надам се да др Џекил и мистер Хајд живе дубоко у свима нама.Зна Жика Живац!!B-)B-)B-)B-)

 25. Видиш Жика, још ти заборавих рећи, најпрецјењенији људи су љекари. Ево ја имам рођака који је протраћио три године без испита датог на Праву и онда, пошто је љекарско дијете упише Медицински факултет у БЛ и дао је 6 година без да је испит два пута излазио. Јеботе јест талентован мали. Наравно добио је већ и специјализацију. Са том екавицом се невешто камуфлираш љубитељу Боре Ђорђевића. B-)B-)B-)B-)

 26. Видиш Жика, још ти заборавих рећи, најпрецјењенији људи су љекари. Ево ја имам рођака који је протраћио три године без испита датог на Праву и онда, пошто је љекарско дијете упише Медицински факултет у БЛ и дао је 6 година без да је испит два пута излазио. Јеботе јест талентован мали. Наравно добио је већ и специјализацију. Са том екавицом се невешто камуфлираш љубитељу Боре Ђорђевића. B-)B-)B-)B-)

 27. Дражене слажем се с твојим коментаром. Врло објективан широк и долази од некога ко се налази унутра и ко ће сутра лијечити људе. Надам се да др Џекил и мистер Хајд живе дубоко у свима нама.Зна Жика Живац!!B-)B-)B-)B-)

 28. Жика Живац, опусти се, удахни дубоко, шта тебе нервира у животу, а „први“ пут си овдје. Човјече ја не разумијем и не знам ништа од свега наведенога, али ти си 0, а живац си, па бих те волио спуцати међу рогове, јер си агресиван. Ето имам право да свашта прокоментаришем и сигурно је добро чим погађа у живце. Шта је проблем, је ли улазим у стручну расправу? Не улазим.Да ли морам бити економиста да знам имам ли новца? Да ли требам бити правник да бих знао да имам право на слободу изражавања? Не читај и одјеби. Не морам бити доктор да сконтам да је неко умро твојом грешком. Ти знаш је ли Хаџикарић хтио оперисати или није? Видиш покојног тату од моје жене је покушао спасити од гелера у глави и није успио, али није ни питао како се зове,а то је било 16.12.1991. године. x-(x-(x-(x-(

 29. pink panter

  Тебе је Бог спуцао међу рогове,па зато и јеси обична будалетина.Тај твој балија Хаџикарић је остављао многе борце по неколико дана да леже док не умру,јер је одгађао операције.Не желим због породица да наводим пар имена наших војника које је пустио да умру,а да су били оперисани имали су шансу да преживе,што је касније потврђено обдукцијом.Боље би ти пристајало да се оглашаваш на порталу уместо pink panter kao pink džukela.

 30. Није он мој балија, као што ни ти ниси мој Србин. Постоје људи и они који тако изгледају али нису. Бар нису добри. Ти си овај други. Реци ми јеси ли и геј, пошто не подносиш различитости, онда си сигурно дерпе, који мрзи жене. Онај најгори прикривени тип си. Имао је шансе и мали Д.Г. да је на вријеме збринут 2010. у децембру, тачније да су му укључили терапију. Многи би имали шансе да сте савјесни, али нисте. Ја сам навео 10 имена, а ти се ухватио „балије“. Имбецил не може добацити даље од имена и презимена као основне одреднице. Дерпе, ебига ја сам Србо, ал’прави који воли своје и поштује туђе, а ти си грешка природе, ти си амброзија на ливади пуној цвијећа.B-)B-)B-)

 31. pink panter

  Ја сам писао пре 2 месеца на Фронталу,али сам схватио да има много будала на порталу на челу са тобом који пишу свакојаке глупости и у свему су нај, нај, „паметнији“. Па сам пресатао писати коментаре.И нећу имати више потребе ни са овим именом да се јављам а камо ли са још неким и да губим време у расправама са фрустрираним комплексашима као што си ти. Што не уђеш у неку странку (ако ниси до сад)па јавно изађи пред народ и кажи шта имаш,или оснивај неку нову странку. Па се докажи.Али пре тога бих ти препоручио да посетиш докторе поред лијепога Врбаса.Добијеш лијепу баракицу, имаш бесплатно 3 оброка и терапију и кад ти се стање поправи за неколоко месеци онда опет шарај по Фронталу.Психоза је тешка болест немој да оклијеваш.А да ли сам педер то ти могу показати на твојој госпођи док си ти крај Врбаса

 32. Да се вратимо теми!?

  Дајем конкретан приједлог СДС-у:

  ТРАЖИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ НАРОД ИЗЈАСНИ О НОВИМ ЗАДУЖЕЊИМА!!!

  То је далеко важније питање о смијешног, имбецилног питања „ШТА МИСЛИТЕ О ОДЛУКАМА ОХР-а?“.
  Станите чврсто иза овог захтјева, и самим тим стајете на чело велике већине грађана, чак и многих који нису Ваши гласачи. Тиме ћете добити много у очима народа, скочиће Вам рејтинг. Зар Вам нису интересантни људи који не излазе на изборе зато што мисле да се нема коме дати глас? Ја бих све учинио да привучем те људе, који чине око 20% гласачког тијела.
  1990. Вас је подржао готово плебисцитарно цијели српски народ. Дошло је вријеме да је поново угрожен биолошки опстанак народа. Отвара Вам се прилика да поново, очишћени од многих криминалаца, поведете овај народ у битку за биолошки опстанак. Ако не дође до корјените измјене система у овом друштву, неповратно ћемо кренути ка нестанку. У Србији је пописано 200 000 људи мање него прије 10 година. Кад не могнемо вратити дугове, ММФ ће нам узети ЕПРС, воде, руднике,… Тада ће већ бити касно. Ако мислите да Вам дјеца остану овдје, дајте своју жртву. Народ ће то препознати. Сигуран сам да међу вама има много и идеалиста, којима није лично богаћење на првом мјесту. Познајем неке људе из Ваше странке који размишљају слично као ја.

 33. Хајде нађи гдје ја то паметујем, онима који знају поставити ствари. Реагујем на дневне ситуације, осим ако пица пичић не би то да ми забрани. Ето шта урадише од тебе, ниси могао 02.10. у БГ на шетњу и сада би да се са нама зигујеш. Што се тиче те баракице „Живче“ видим одлично познајеш распоред, мора да си дуго стажирао, вјероватно онда када си открио да дјеца коју подижеш нису твоја и да ти се жена удара около као младе украјинке у БЛ оних година, па си се сметнуо. Што се тиче моје жене, приђи и ако добијеш, а да не силујеш фрајер си, али не може џукац на фињака и своју си рођену жену силовао, па се јадна због јавне срамоте удала за коња. Љубав је водила с људима, а ти си је сваки пут силовао. Гарант си и педофил. Такво ти је писање под оба ника,а много и србујеш, а то је иделана профил дерпеа. И јављаш се са више никова у правилно распоређеним циклусима да не испаднеш провидан, знам ко си.

  Дражене, не могу се враћати теми, када ме дефекташи као овај Жика, са дна каце прозивају. О теми сам све рекао горе, коме се свиђа добро, коме не опет добро, нека свако изнесе своје ставове.

 34. ТРАЖИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ НАРОД ИЗЈАСНИ О НОВИМ ЗАДУЖЕЊИМА!!!

  „Ovo je propala drzava, to vise ni Pavaroti ne odrzava, dzaba Vam sva nadanja..“

  Mislim da je poznato da se budzet vec duze vrijeme finansira iz „stranih izvora“. Da li je to 30% (gore-dole) i nije toliko bitno koliko cinjenica da se sa ovakva javna potrosnja ne moze finansirati iz vlastitih prihoda.
  Pa koliko su prihodi u proracun od velikog biznismena Rodoljuba Draskovica, ili Glinice u Zvorniku, Rafinerije ulja Modrica, raznih Stankovica,Cubica,Kaldera,itd.

 35. pink panter

  И лаик види на основу твога коментара да ти је коефицијент интелигенције на нивоу ИДИОТА.(нека ти Дражен појасни колико је то)А са идиотима нема смисла полемисати.Толико од мене за pink džukca

 36. @pink panter

  Доктори у политици???

  На Медицински факултет се углавном уписују најбољи ђаци из двије најјаче средње школе: гимназије и медицинске. Сигурно да као јаки интелектуалци много могу допринијети развоју друштва. Не знам зашто доктор не би могао бити народни посланик, министар здравља, директор Фонда здравства, али и предсједник државе или владе.

  Које су то компаративне предности Николе Баштинца, који је завршио Факултет политичких наука, у односу на др Швраку, који је завршио Медицински факултет?
  Народ заступа онај коме народ укаже повјерење, а тај може бити и без основне, ако га народ жели.
  Битно је колико је човјек прогресиван, интелигентан, поштен, способан. Може бити не знам какав стручњак из било које области, ако ће да нас опљачка и задужи, није нам добар.

Оставите одговор