СДС: Лукач није пред одбором да поставља питања, већ да на њих одговара

Српска демократска странка најоштрије осуђује данашње понашање министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача током саслушања пред Анкетним одбором Народне скупштине Републике Српске.

петак, 25 маја, 2018 / 23:52
Подсјећамо министра Лукача да није дошао на саслушање да би он постављао питања и саслушавао, већ да би одговорио члановима Анкетног одбора који је формиран на приједлог СНСД-а чији је Лукач високи функционер.
Лукач није позван у Народну скупштину Републике Српске да исљеђује и да бира коме ће одговарати на питање, а коме неће. Уколико је министар Лукач имао примједбе на састав Анкетног одбора, то је требао саопштити раније. Српска демократска странка упозорава Лукача да Анкетни одбор није притворска јединица у којој може да бира с киме ће и како разговарати.
Анкетни одбор је тијело које је именовала Народна скупштина Републике Српске, а ако Лукач не поштује одлуку парламента, онда то треба јасно да каже.
Понашање министра Лукача у Народној скупштини Републике Српске показује да је он и те како нервозан због случаја Драгичевић, али и због тога што се у Бањој Луци редају нерасвијетљена кривична дјела од којих је посљедње постављање експлозивне направе под аутомобил.


31 КОМЕНТАРА

 1. Млађане,

  можда ти ниси у току, али Бореновић би требао бити.

  Наиме, прошле године је у федералним медијима поведена хајка против Лукача на основу једног снимка са Јутјуба: http://www.youtube.com/watch?v=qhESEKUqo3s

  Онда је Борислав Радовановић дао изјаву “Слободној Босни“ у којој је посвједочио да је Лукач неке ствари рјешавао по кратком поступку иако се из тог видеа не може утврдити Лукачева одговорност:
  http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/52295/policijski_inspektor_borislav_radovanovic_lukach_je_opasan_chovjek_tokom_rata_je_presudjivao_po_kratkom_postupku.html

  И онда се Бореновић наивно чуди зашто Лукач неће да одговара на Радовановићева питања.

  Постави се на Лукачево мјесто па онда донеси суд.

  1. И онда се Бореновић наивно чуди зашто Лукач неће да одговара на Радовановићева питања.

   Nema se on sta cuditi nego treba postivati,bez obzira sto je ministar,odluke anketnog odboro koji je u ovom slucaju ipak nadredze i Lukacu.Po obicaju igras na kartu cuj ministar da odgovara nekome…
   Онда је Борислав Радовановић дао изјаву “Слободној Босни“ у којој је посвједочио да је Лукач неке ствари рјешавао по кратком поступку иако се из тог видеа не може утврдити Лукачева одговорност:

   Ako se ne vidi na video znaci Borislav laze?

 2. “Mektić je rekao da je Koordinaciono tijelo za pitanje migracija preimenovano u Državno operativno tijelo te da je donesena odluka da na svakoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH bude jedna od tačaka dnevnog reda i izvještaj o stanju u oblasti migracija.“

  А сад да ја упитам СДС ко је овластио Мектића да једно координационо тијело преименује у државно?
  Од кога је добио сагласност за то?

  http://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic-o-migrantima-423-osobe-su-zatrazile-azil-netacno-je-da-ih-je-u-bih-60-000/180529080

 3. Лукач би очито и сад неке стварио радио по кратком поступку, то јест „он би знао шта би“ , како је сам рекао. Одавно бесмисленију и дебилнију изјаву од некога ко би требао бити чинилац правне државе нисам чуо.

  1. змај огњени вук 29. маја 2018. у 22:38

   “Лукач би очито и сад неке стварио радио по кратком поступку…“

   Шта ти значи ово “… и сад …“?
   Да нећеш да кажеш да је Лукач некад нешто тако радио ?

 4. Prvi put ovo vidim za Lukača i Radovanovića.
  Bez obzira na sve ali mislim da Lukač nije dostojan funkcije koju obavlja.
  Djeluje unezvjereno,tuko je komšijsko dijete,sad ovo isplivalo da je tužio Republiku Srpsku,učestvova u Dodikovom „dolasku“ na vlast i ko zna šta mu sve lijepe od kumovog podstanara pa nadalje.
  Čak i da nije tako djeluje kao da postoji osovina zla gdje svako svakoga ima u šaci pa se čvrsto drže u kolu jer ako jedan pusti osu se sve ko đerdan.
  Mogu raditi šta hoće ali imam osjećaj da će stranci ukoliko se nastavi po starom ogaditi narodu Srpsku do kraja.
  Svake sedmice isplivaće neka gadost.

  1. Ја нисам оцјењивао његову стручност, само сам покушао да укажем на оправдан разлог зашто није хтио одговарати на Радовановићева питања.

   Сасвим нешто друго је намјера Бореновића који је за све ово знао.

  2. Ја нисам оцјењивао његову стручност, само сам покушао да укажем на оправдан разлог зашто није хтио одговарати на Радовановићева питања.

   To nije opravdan razlog.Anketni odbor je u ovom slucaju produzena ruka skupstine.Ima svoj poslovnik i utvrdzeno je da ga se pridrzavaju svi (osim Kalabica ali nebitan je).Tako da Lukac (iako nije navikao) mora odgovarati na pitanja iz svih iz odbora.Ili ti krajnik(a nebi nista cudilo) skupstinu drzis za nebitan organ.Baja je tu da kze sta more sta nemere….Otice i baja jednog dana…

 5. Мој Млађане,

  када се ономад у Тунису догодило самоубиство које је довело до “Арапског прољећа“ на Фронталу смо имали тстратеге и колумнисте који су нас убјеђивали да иза тог стоји Циа и САД, а сада нас ти исти убјеђују да Циа и САД немају појма нити их интересује шта се дешава у БЛ.

  Што ти је судбина…

  1. Simo,nadam se da si pročitao onaj moj komentar o neregistrovanom vozilu u Brčkom na Karaganovićev tekst.
   Strane službe samo koriste glupost koja se nataložila i sada samo pomažu da uzmućkamo septičku jamu u kojoj živimo.
   CIA nije zapalila žito!

  2. Jos samo ovo moram pa ode …

   Simpomaticno je kako se krajnik pomalo uvlaci Mladenu jer mu on odgovara svojim iskrenim na momente naivnim komentarima(vjerovatno kako sam kaze da ne poznaje situaciju) A lisica Pero odmah oko njega ,pa Mladzane ….ovo ono.Moj ti Mladzane…

   Nego Aide sto se tice Arapskog proljeca i CIA-e i i svako malo neke revolucije protiv rezima…

   Pero je skoro napisao:Amerikanci pustaju Rusiji da ostvare sferu uticaja ovdje u RS a zauzvrat im Rusi daju neke ustupke oko Sjevernog pola.sam procijeni koji je to lazov.manipulator.

   Jedno mu se mora priznati,to uvjek kazem.Iako necasta posao ali ga radi dobro.Vel broj ljudi je zavarao do sada…

  1. Фурунџија,

   ово сам написао само да остане забиљежено да су и ову ситуацију искористили да пренесу нешто на БиХ ниво. С којим правом су преименовали ту агенцију у државну?

   А осим хајке на Лукача и МУП, кренуло се и са иницијативом за укидање претплате (читај: РТРС-а).

   А о каквој хајци на Лукача се ради видимо из изјаве Говедарице, народног посланика и кандидата за предсједника:
   “Nakon što je pustio svoju, sad želi da pusti i tuđu krv. Ne može“, rekao je Govedarica.“

   Говедарица је у једној реченици изговорио двије неодговорне гадости које не смију проћи незапажено.Говедарица би прво требао знати да Лукач није пустио своју крв. Своју крв пуштају самоубице и самоубице у покушају. Лукачеву крв су пустили непријатељи.

   Друга гадост је да је Говедарица изјавио да Лукач сада жели да пусти туђу крв. То је тешка оптужба.

   Чију то крв хоће да пусти Лукач?
   На основу којих доказа то Говедарица тврди?

   Ја да сам на Лукачевом мјесту преко овога не бих лако прешао. Данас бих већ написао тужбу.

   Оптужити човјека без и једног доказа да жели пустити нечију крв не може се ни у кафани без посљедица, а камо ли када то чини политичар Говедаричиног ранга.

   http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Lukac-je-svoje-rane-naplatio/481228

  2. Чију то крв хоће да пусти Лукач?
   На основу којих доказа то Говедарица тврди?

   Evo ciju g Krajnik:

   Da podsjetim, pred Osnovnim sudom u Banjaluci počelo je, 20.12.2016., suđenje ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, zbog nanošenja tjelesnih povreda Dejanu Spasojeviću, avgusta 2013. godine.
   Istovremeno, sudilo se i Spasojeviću zbog prijetnji upućenih Mirjani Lukač, supruzi Dragana Lukača, što je bila najobičnija izmišljotina, ali to su Lukaču sredili prijatelji i poslušnici iz Tužilaštva.

   Suđenje je objedinjeno pa se Lukač pojavio kao optuženi, njegova supruga kao oštećena, a Spasojević i kao optuženi i oštećeni.

   Glavna rasprava je tri puta odgađana na prijedlog ministra Lukača, od aprila do 30.08.2017.; Lukač i njegov tim su iskoristili novi Zakon, koji je stupio na snagu 17.08.2017., na osnovu čega je Osnovni sud odbacio optužnice zbog apsolutne zastare.

   Prihvatanjem tih odgađanja, Sud je pomogao Lukaču da izbjegne presudu. Sud je izbjegao Pravdu. I Istinu. Tipično.

   Slavko Spasojević: Lukač mi je rekao da će mom sinu “sljedeći put kad ga vidi zabiti kramp u glavu”

   „Sljedeći put kad ga budem vidio, zabiću mu kramp u glavu“, rekao je Dragan Lukač, Slavku Spasojeviću, ocu Dejana Spasojevića, sat nakon što je brutalno pretukao njegovog sina 20. avgusta 2013. godine.

   Znaci n ije nista slagao.

 6. @ Smaile – Simo P. Horozovicu.
  Ovdje na Frontalu.rs svi primjecuju da se „zalazes za odbranu Lukaca i institucija,“ kao i „demokratskog kapaciteta“ traktoriste iz Bakinaca, ali ne citas pazljivo i ne shvatas sta je gospodin “ jasse“ veoma argumntovano rekao i objasnio! Da ti Smaile – Simo P. Horozovicu, malo jace naskodio muslimanski post, ili te udarila majska suncanica? Bolje bi ti bilo da popijes koje ladno pivo prije nego sto sjednes za tastaturu.

  1. Na frontalu je izgleda najveća uvreda i vrhunski argument reći sagovorniku da je musliman.
   Simo,kao i uvijek avangarda uvodi kao najveću uvredu Vukotu.
   Nenadjebivo!
   Aferim!

 7. Корупција – (лат. „corruptio“, у преводу – подмитљивост, поткупљивост, поквареност…)
  Ха, ха, ха…
  https://photos.shutterfly.com/full/53910138594

  Ех, што су ти ови наши „неови$ни, објективни, непри$тра$ни, непоткупљиви, правдољубиви, и$тинољубиви…“ јел’те, „новинари“ – „и$траживаЋи“, блогери, $трани агенти…

  Колико пара – толико „музике“. А, чије су паре тога је и „музика“.

  Подигни’де то малкице увис, матора дебела, издајничка гњидо, бучна, гебел$ов$ка дртино… да и ми видимо колика „донаЦИА“ у питању!?
  https://photos.shutterfly.com/full/53910138594

  Машаллах, „неовисни“ Ацика – Шућур Аллаху! – за ових двадесетак година си, бирвактиле, обрнуо стотине хиљада/милионе (што јавних, објелодањених, регистрованих, што тајних, конспиративних) „демокраЦких долара“…
  Све за „демокраЦИУ“, „љуЦка права“, „борбу противу корупције“… све за елиминацију „малигног руског утицаја“, све за обарање „мрског“ проруског Милета, све за „правду“ за Давида!

  А у руке Ацике БУКА-е, Ва$кета, хануме му „Златне“ Љиље, Пухала, Раљића, Три$ића, $узане Рађен, Вукановића… и осталих и$траживаЋа, сваки грант, стипендија и донаЦИА… биће „убојити“!

  Зар нема „часније“, „поштеније“, „јуначкије“, „достојанственије“… работе од посла $траног агента, плаћеника, кори$ног идиЈота, тројан$ког коња, магарца и Говеда-рице, другим ријечима… издајника.
  Бориш се против нашег „страшног диктатора“ и „режима“, истовремено служећи (за шаку долара) највећег ГЛОБАЛНОГ, ИМПЕРИЈАЛНО-КОЛОНИЈАЛНОГ ФАШИСТИЧКОГ ДИКТАТОРА И РЕЖИМ НА СВИЈЕТУ, колоквијално названог, ЧЕТВРТИ АМЕРИЧКИ НАТО РАЈХ.
  Каква храброст… каква „племенита“ мисија?! „Неовисан“ си само од сопственог народа и државе у којој живиш, али си зато ЗАВИСАН, вјеран, одан, послушан и лојалан ФАШИСТИЧКИМ ГАЗДАМА, који је Србима, Српској, Србији учинио толико зла током посљедњих 20 и кусур година, и не намјерава се на томе зауставити.

  Морају се елиминисати „злоЋинаЋки“, „малигни“ Руси, а онда нас ништа неће спрјечавати (ни у сарајевском ПИК-у, ни у УН-у, ни у Савјету безбиједности), да усвојимо Декларацију о „геноциду“ у Сребреници, или да (Шућур Аллаху!) несметано и без погубног руског утицаја, градимо нашу, суверену, јединствену, цјеловиту, „нормалну“, централизовану, унитарну, „функционалну“ БиХ И „ВЛАДУ“ Др Агана Мектића, Шаровића, БосНића…

 8. Da li je Lukac po drugi kolateralna steta kriminalnog vladajuceg establismenta ?
  Prvi put ga je Dodo iskoristio 1997 kada je trebalo „iskljuciti“ sve poluge legalno izabrane vlasti u RS a sada ga koristi za zataskavanje ubistva Davida D. jer u slucaju da vrlo dobro poznati pocinioci ovog monstruoznog ubista odluce da postanu svjedoci saradnici i ju nekim drugim slucajevima gdje su nalogodavci dosta visoko …

  1. “… jer u slucaju da vrlo dobro poznati pocinioci ovog monstruoznog ubistva…“

   Врло добро познати???

   Ако су добро познати како не знамо њихова имена?

   Немојте се са тим стварима играти!

   Свједоци смо сви да је у директном тв-преносу оптужен младић, двије године млађи од Давида, за убиство. Томе су су на митингу аплаудирали и Бореновић и Говедарица. Шта сада кажу на то?

   Сада се тај младић не помиње у оптужбама, али би неко требао да се упита како се он осјећао, његови родитељи и пријатељи, када је његово име изговарано у вези са убиством пред хиљадама људи на тргу и милионима испред тевеа.

   Да сам на Лукачевом мјесту ја бих ти послао патролу да те натјера да кажеш имена “добро познатих убица“.

  2. Kazes – „Да сам на Лукачевом мјесту ја бих ти послао патролу да те натјера да кажеш имена “добро познатих убица“.“. …zar te cinjenice nije trebalo da za protekla dva mjeseca utvrdi institucija na cijem celu se nalazi pominjani Dragan Lukac. Trebalo da g. Lukac zatrazi od svojih „strucnjaka“ i „savjetnika“ na naprave plan operativnih mjera i radnji ciji bi rezultat bilo ono sto bi ta „patrola uradila po Lukacevim metodama i time natjerala „Borenovica i Govedaricu „да кажу имена “добро познатих убица“.??! Pa, Simo. ba., ti bi taj slucaj ubistva rjesavao onako kako je to rjesavao pokojni Mauzer na Palama – vadjenjem zuba, sta li?…Ili mislis, Lukac je sve rekao na onoj glupoj konferenciji za stampu, kada je sugerisao „tuzilastvu RS da se istraga zavrsi zakljuckom „da je David Dragicevic izvrsio samoubistvo“, je li tako klepane kedan, simo.ba?

 9. Кад сам рекао: “ Лукач би очито и сад рјешавао неке ствари по кратком поступку“, мислио сам чак и послије оваквог трагичног догађаја и оволиког узнемирења јавности, поготово у свијетлу чињенице да ако тако шта и мисли, као министар унутрашњих дјела, то ни у ком случају не би смио рећи. На то сам мислио. А на шта си ти Симо мислио ? Да ти о Лукачу не знаш нешто што би сви требали знати ? Хајде изађи из ормара ? Слободно !

  1. Нисам ја ништа о томе мислио, само сам питао шта си мислио под тим “… и сад…“ и да ли то значи да је раније нешто радио по кратком поступку?

   То си ти написао, а сад се извлачиш ко пичка!

  2. у јбте, ал ги човјек вага сваку цртицу и зарез…

 10. Мало пристојности у комуникацији ти не би шкодило. Нема потребе за нервозом, иако мислим да имате разлога да будете нервозни. Шта се мене тиче СДС-ова пријава, нити сам ја у СДС-у нити сам их пријављивао ЦИК-у. О чему ти уопште булазниш ?