СДС коментарише извјештавање РТРС на тему Вајбер-Кошарац

Тзв. Јавни сервис, а у ствари сервис Савеза независних социјалдемократа – Милорад Додик, синоћ је превазишао сам себе, демонстрирајући цензуру и лажи какве постоје још само у Сјеверној Кореји.

недеља, 25 марта, 2018 / 15:41

Тако је на РТРС-у вијест демантиј срамотне преписке њиховог шефа Сташе Кошарца и разне теорије завјере, али не и изворна вијест нити реакција Српске демократске странке.

Газећи професију и законске обавезе јавног сервиса, уредници и новинари РТРС синоћ су само потврдили да су мегафон СНСД-а гдје се кроји њихова уређивачка политика. Професионални новинари и јавни сервис би, умјесто наставка кампање блаћења, макар формално рекли да ће истражити да ли њихови новинари злоупотребљавају ову "јавну кућу", како их својевремено назва Милорад Додик, и за 100 КМ пласирају лажи с циљем дискредитације режимских неистомишљеника. Умјесто тога, РТРС је синоћ понудио гомилу инсинуација како је тобоже ријеч о монтажи, покушавајући од кривца да направи жртву. Ако је тако господо, чему онда јуче цјелодневна драма на РТРС и истрага "ко је доушник"? Зашто, у складу с професионалним стандардима, није било и изјаве друге стране? Зар мислите да лажима можете сакрити истину? Не можете, само сте пали у јаму коју дуго другима копате, дијелећи народ у Републици Српској и урушавајући и РТРС и Републику Српску.

Српска демократска странка с радошћу очекује реализацију РТРС-овог позива МУП-у Републике Српске, СИПА, ОБА и Министарству безбједности БиХ да утврде одакле нашој странци и њеној потпредсједници Александри Пандуревић мејлови руководилаца РТРС-а који говоре о корупцији на РТРС.

Врло радо ћемо их уступити на екпертизу која ће потврдити истину да нам је руководилац РТРС писао о криминалу на РТРС, огорчен тим у шта се он претворио. Уосталом, управо на основу тих мејлова смо генералном директору Драшку Милиновићу више пута поставили 10 питања на која никада није одговорио. Добра је идеја да одговори истражним органима.

Такође, позивамо тзв. Јавни сервис да од свог "шефа", како га зову новинари ове куће, Сташе Кошарца јавно затражи да и он свој телефон достави на стручну експертизу која ће утврдити или демантовати вјеродостојност срамне преписке са новинаром РТРС.

СНСД-ови мегафони, конвертибилни шефови и уредници РТРС, треба да знају да живимо у XXI вијеку и да то што они уводе информбировску цензуру, с циљем блаћења СДС-а и демонстрације слуганства СНСД-у, не значи да се информације не могу пласирати и да неће доћи до свих грађана. Напротив, овакав гебелсовски начин рада само додатно урушава повјерење јавности према овој кући, на чему смо изузетно захвални.17 КОМЕНТАРА

  1. Мектић се не гура у прве редове зато што је своје родољубље доказао с пушком у руци. Додику је рат био бизнис, склонио породицу у Београд, Вукота штурнуо у Нови Сад, па сад покушавају да се изједначе с Мектићем.

   Кад се десио овај злочин у Сијековцу, Симо.ба је са Сребровом покушавао ући у муслиманску владу и парламент. Ријешили се Радована и Моме, па им се указала шанса. Алијине икебане.

  2. Није поента у томе у којем реду ко стоји.
   Поента је у томе да је Мехтић дошао непристојно обучен на овај догађај.

   А о његовој фаци са које се види да се досађује и да једва чека да напусти скуп нека просуде и други.

   http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-u-Sijekovcu-26-godina-od-zlocina-za-koji-niko-nije-odgovarao/470575

 1. @Ороз.ба

  А што Кошарац не тужи г-ђицу Пандуревић? Да јој није министар Мектић снимио Кошарчеву преписку?

  Свуда га има.

  https://www.bl-portal.com/vijesti/rs-i-fbih/mektic-ministarstvo-bezbjednosti-bih-spremno-da-se-ukljuci-u-istragu-smrti-davida-dragicevica.html

  Хтио би да буде инспектор Драгуљче, али један је Драгуљче.

  1. Биједно је бол родитеља погинулог момка покушавати искористити за то да се нешто што је у искључивој надлежности институција РС, у овом случају МУП-а РС, покушава на овако јефтин начин дати у надлежност институција БиХ, што је Мехтић покушао нудећи кобајаги помоћ.

   У Сарајеву се свакодневно догађају убиства отмице, батинање слободоумнијих грађана, а Мехтићу није пало на памет да Аљоши Чампари понуди овакву врсту помоћи.

   Он користи сваку прилику да оцрни МУП РС, како би прибавио што више аргумената онима који би поново покушали да праве јединствену полицију.

   А глупани попут фурунџије му аплаудирају.

  2. Министар Мектић, учесник рата са српске стране, ноћна је мора Сими.ба, па види зло чак у томе што понудио стручну помоћ онима које народ прозива за провидна објашњења којим се грађани третирају као малоумни.

   МУП РС највише су оцрнили друмски разбојници у плавим униформама, инспектори који дилају наркотике умјесто да то спријече, они који заташкавају нехотична убиства у саобраћајкама и хотимична, као што је ово. Да ли је Милан Вукелић убијен експлозијом активираном из зграде МУП-а РС? Не, по пилећој логици Ороза.ба, криви су грађани који указују на срамоту која се наноси МУП-у и опозицији која то „користи у политичке сврхе“.
   Нико из инстуција Града и Српске није се придружио грађанима.

   Али Кошарац нема петљу да тужи Пандуревићеву. То је тема, скретниичару.ба.

 2. И да се разумијемо, и мени неке ствари око ове трагедије нису најјасније, али мислим да наш МУП има капацитета да ово доведе до краја и да помоћ БХ институција није потребна.

  Ово пишем да неби нека фукара покушала да ми импутира да сам ја за некакво сакривање убица.

  Мој коментар је написан искључиво у сврху одбране надлежности РС.

  1. Додик очито не мисли да МУП РС има капацитета. Зато је звао Лукача на рапорт, а потом преузео истрагу, по ко зна који пут стављајући се изнад институција Српске. Сад би и он да буде инспектор Драгуљче, али један је Драгуљче.

  2. Жуља њих што се почео окупљати озбиљнији број грађана на тргу, што се за свега пар дана на фб групи придружило 28000 људи,окренутих више у критици према МУП-у,него самој подршци породици покојног.
   А материјала има на претек. Истрага ће завршити као и све остале сличне.

  3. Нико не тврди да је наш МУП сјајан. Ја сам први који на његов рад има примједбе.

   То међутим не значи да га због унутрашњих слабости треба испоручити Сарајеву, како је замислио Мехтић.

   Кога је то нудио Мехтић?
   Осмицу из ОСА да он проводи истрагу?!

   Србија је ушла у Први свјетски рат јер није прихватила ултиматум да Аустрија врши истраге на њеном тлу, а ви би да ми на тацни дамо да сећијаши врше истраге по Сарајеву.

   Море, одјебите у троскоцима.

   Најебо је ко оде код Фурунџије на лијечење, ако у струци размишља као у политици.

 3. Друг Ороз.ба је опсједнут министром Мектићем. Много га сврби, па се чеше к’о да га споп’о pediculus pubis.

  Како му није била прва мисао да би Мектић ангажовао свог Прњаворчанина Перицу Станића, већ му се привиђа Осмица?

  Тема је Кошарац који потплаћује новинаре, а не Мектић. Кошарац, Лагумџијин јуноша, није тужио госпођицу Пандуревић, што говори и о њему и РТРС-у, који се финансира нашим новцем, а ратује против опозиције и брани корупцију и криминалне радње власти.

  1. Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, pisao je ponovo ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću od kojeg traži da se uključi u rješavanje slučaja smrti njegovog sina, kao što je obećao da će se uključiti u rješavanje slučaja smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke.
   „Prateći zadnje medijske informacije u vezi sa događajem u Banjoj Luci u vezi smrti Davida Dragičevića gdje ste se Vi aktivno uključili s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događa, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja“, kaže Memić.

   http://www.klix.ba/vijesti/bih/muriz-memic-pisao-ministru-mekticu-trazim-da-se-ukljucite-u-slucaj-ubistva-mog-sina-dzenana/180328138

 4. Фурунџија,

  ево нека Мехтић покаже на случају “Џенан Мемић“ шта он то може урадити, па нека се онда јави да буде алтернатива МУП-у РС.

  Он је своје способности и вољу показао на случају “Вучић-Поточари“ гдје је сам рекао да он као министар и његово министарство нема ни овласти ни капацитета да води истраге, али кад треба подјебати МУП РС одједном има овласти и капацитете.

  О томе ја говорим, али фукара попут тебе то изокреће.

 5. А није самоподјебавање и алтернатива МУП-а РС, што се званично обраћа и тражи помоћ од ФБИ-а, на случају који би ријешили за 24сата и обични позорници „Ђуро и Жућо“, у вријеме када није било ни силних камера, ни мобитела,ни радара, ни,…
  И по овом питању ће им јако скочити углед и повјерење у народу?!
  Колико ме сјећање служи идентично је било и на случају пок. Вукелића, а резултат истраге знамо.