СДС: Драшко Милиновић и РТРС бескрупулозно лажу

РТРС је објавио вијест да ће неко од опозиционих лидера могуће платити главом, али није објавио реакцију СДС на предметну вијест, што је получило ново саопштење на ту тему.

уторак, март 6, 2018 / 16:45

Реакција генералног директора РТРС Драшка Милиновића на отворено писмо Предсједништва СДС, упућено поводом забране емитовања реаговања СДС на информације да се спрема атентан на неког од лидера опозиције, само је додатна потврда да директор РТРС бескурпулозно лаже, крши законе о јавном сервису, професионалне стандарде и етику.

Господине Милиновићу, залуд се правдате како сте тобоже само пренијели вијест Срне. Зашто онда нисте пренијели и саопштење СДС-а тим поводом, које је Срна такође пренијела!?

У прилогу од 3.марта под насловом “Атентат за хаос у РС“, емитованом у Дневнику 2, нисте само пренијели информацију коју је објавио портал “Вести“, него и коментаре дежурних саговорника РТРС задужених за пљување по опозицији и пласирање разних теорија завјере– Александра Павића и Љубана Карана, као и коментар Вашег шефа Милорада Додика. Гдје Вам је ту, господине Милиновићу, правило друге стране? Гдје су професионални стандарди, интерес јавности? Зар МУП РС није релевантнији и мјеродавнији да јавности пружи вјеродостојну информацију о наводима изнијетим у прилогу од бивших обавјештајаца и Ваших дежурних аналитичара?

Јавни сервис, господине Милиновићу, треба да служи интересу грађана који га плаћају, и да пласира тачне и провјерене информације, а не наручене и таблоидне. Јавни сервис који се бави обрачунима са политичким неистомишљеницима, преноси таблоиде, измишља информације, цивилизацијска је срамота. Најтрагичније је у свему што новац претплатника, због таквог начина рада, трошите на плаћање судских пресуда за клевету. Ваша је слободна воља да свој углед стављате у раван угледа директора Ким Јонг Уна, што нас неће зауставити у томе да се боримо да јавни сервис буде глас јавности и указујемо на Ваше бесрамно и незаконито понашање.21 КОМЕНТАРА

 1. Зна ли ко ђе је Мехтић?

  Толико се тема накупило, атентати, Бојић, ускоро Мићић, кандидатура Говедарице… а он као да је у земљу пропао.

  Ајде Мехта соколе, јави се!

 2. Симо, ништа ово напуштање Бојића неће уздрмати СДС,биће их још, нарочито оних који знају да не могу добити гласове, а СДС им не може обезбједити толико компензација.

  Биће их и у ПДП, двојицу су већ 90% вани због тога што не могу добити гласове, а ни компензацију, њихово напустање би такође ваљало ПДП-у, ако то буду знали искористити?

  Сваког чуда седам дана,далеко је до избора.
  Ово страшно инспирише, уххххх.
  Куд нисам стратег опозиционе кампање, да докажем како се може побиједити “ имагинарно јачи патриотски блок“, јебеш паре и јачу логистику, лако је то надомјестити ПОНУДОМ НАРОДУ КОЈА СЕ НЕ МОЖЕ ОДБИТИ,све са шармантном причом и релаксирајућим родољубљем.

  1. “Симо, ништа ово напуштање Бојића неће уздрмати СДС,биће их још, нарочито оних који знају да не могу добити гласове, а СДС им не може обезбједити толико компензација.“

   Е јеби га Никола!
   Мислио сам да имаш здраву логику, кад оно ћорак. Гори си са логиком од Фурунџије.

   Велики број компензација могу обезбиједити само листе које добију велики број гласова.
   Пошто ти кажеш да СДС не може обезбиједити велики број компензација то, по логици, значи да не могу добити велики број гласова, а кад неко не може добити велики број гласова, а има потенцијал за то, онда се намеће питање зашто не може добити велики број гласова.

   Одговор је да не може добити велики број гласова зато што немају довољно људи, а немају довољно људи зато што људи од њих бјеже и носе свој гласачки потенцијал другим листама.

   Погледај само Крајину.
   Прво је најурен Тешић и Новог Града, послије њега Бањац из Дубице, Дуњић и Крчмар из Градишке, Стевандић из Бањалуке. Набрајам само носиоце листи и људе који су носили већину гласова у дијелу РС са највише становништва.

   Има ли СДС замјену за њих? Има мало морген.

   Зар није потпуно идиотски јуче глумити изненађење које су лоше одглумили Босић, Говедарица и Пандица гледе Бојићевог одласка.

   Овим путем одговарам и Крину гледе питања за Мехтића. Ја немам ништа против њега, чак шта више. Послије одласка Змаја од Шипова са мог омиљеног ријалитија, остао ми је само овај министар јер ја уживам у тој врсти хумора.

   Ја сам између редова Бојићевог излагања о разлозима за напуштање СДС-а, прочитао име Др Агана Мехтића.

   И оно што је најважније. Бојић ће бити кандидат Патриотског блока за Предсједника РС чиме се рјешавају три проблема.

   1. ДНС ће формално бити задовољен јер ће моћи рећи да имају једног од двојице кандидата.

   2. Додик ће овим потезом избјећи да се опредјељује између Цвијновићеве, Радмановића и Шпирића и сачувати јединство странке.

   3. СДС ће бити свезаних руку јер неће имати ни оружја ни муниције да било како може наудити човјеку којег су до данас, с правом или не, дизали на врх моралности и политичке честитости, а о ратној прошлости да не причам.

   Усуђујем се да први честитам Бојићу за избору за Пр3едсједника РС.

   Имаће мој глас.

   Зато ти Лазаревићу мораш уплатити додатне часове политичке логике на универзитету “Пантелија Ороз“ код проф.др.емеритуса.доцента.акедемика за РС-политику Симе Ороза.

 3. Напокон је један стари „U“дбаш показао своје право лице и , свјесно ли не , признао да је и даље одан служби. Његова теза о најави РТРС-а да ће један истакнути члан СДС-а напустити странку се може протумачити само на два начина :

  – или имају „стаклену куглу“ (или неку другу „алатку“ за прорицање)
  – или су организовали ову „операцију“ изласка ???

  Велика би грешка било тврдити да су у ово укључени само „U“дбаши јер су у то , како се из текста види , и припадници војних тј. ЈНА служби као нпр. поменути Љ. Каран. Сви су они и даље , као прекаљени Брозови питомци , одани идеји и идеологији „црвених застава“.

  Када они теоретишу о завјерама могао бих и ја дати једну контра-теорију.

  Пуштен је у јавност спин о атентату , наравно прорачунато , са намјером да се застраше људи из врха опозиције. У људској је природи нагон за самоодржањем па је нормално да су се сви забринули јер јако добро знају да „U“дбаши не пате од скрупула. Могуће су двије варијанте? Или је Бојић попустио под притиском и уз мало „подмазивања“ преломио или му је , дискретно , стварно пријећено смрћу?

  Ко би га знао?
  Осим наравно „стаклене кугле“ у РТРС-у и „службеника“ служби који су некада чували „највећег сина наших народа и народности“ а сада чувају , њему сличног , „највећег бају“.

  1. „Када они теоретишу о завјерама могао бих и ја дати једну контра-теорију“.
   …и даље у тексту
   ———————
   Камо пусте среће за ову јадну републичицу, и ову шаку јада од претеклог народа да ви нисте у праву!

   Тешко је повјеровати да је Бојић поткупљив, да је приглупи алави папак прелетач типа Војина Митровића, није ни у годинама за некакву каријеру, тешко је повјеровати да је олако и јефтино издао и своју ратну каријеру и ране. Чак мислим да се он лично не боји ни смрти за себе…али…
   О отрцаном излизаном образложењу да се и не говори .

   1. RASPUCHIN 8. марта 2018. у 09:19

    “Напокон је један стари “U”дбаш показао своје право лице и , свјесно ли не , признао да је и даље одан служби.“

    Видите шта је говнар!?

    Часном српском војнику који је однио многе војне побједе, а да при том није ратовао на усташки начин и чинио ратне злочине, говно Распућин залијепи “U” на чело.

  2. „Шими Пивцу“

   „Шиме“ ,

   И ја сам часни српски борац (за разлику од „највећег баје“) који се борио и за Р. Српску са којом прије рата није имао ама баш никакве везе.
   Те Ваше мантре и конструкције оставите за сличне себи и сљедбенике „црвене секте“. Залијепио сам Вам петокраку на чело , са све српом и чекићем , а то што је иста била (и јесте) у служби усташа то је Ваш а не мој проблем.
   Сам начин , на који се изражавате , је добар показатељ да сте и даље задрти „U“баш који нема ни мало поштовања према другима а о васпитању и да не говорим.

   1. Марш у пичку материну!

    Ти да неком лијепиш усташке знакове на чело, а на једином ћириличном порталу западно од Дрине, пишеш латиницом.

 4. Ставио си часном борцу Бориславу Бојићу “U“ на чело. То сви могу да прочитају.

  Фукаро једна, говно једно …

  1. „Часном српском војнику који је однио многе војне побједе, а да при том није ратовао на усташки начин и чинио ратне злочине, говно Распућин залијепи “U” на чело.“

   Ова ваша теза о усташком ратовању говори најбоље о Вама и партизанско-усташком опредјељењу.

   То је иста теза као из филмова Вељка Булајића и Антуна Врдољака јер СРБИ који ратују на усташки начин су четници и зликовци чиме се умањује злочин усташа или бар изједначава злочин усташа и четника.

   Не користите манипулацију јер Бојића нисам помињао у том контектсту. Ако се он продао то је његов проблем а не мој.

   Моја мајка је упокојена па добро размислите о својим псовкама и посљедицама које исте могу произвести.

 5. Могао би се Хороз.ба кувати у лонцу, јер не размишља да и за примитивизам попут вријеђања и псовања мајки (и то баш на 8.март) постоји терапија и да то није само оличје његовог примитивизма, него и опасна работа по његов физички интегритет. То што није могао да сконта да се цитирано не односи на Бојића је доказ да Лазаревићев самопроглашени академик емеритус каска и за академиком Винком из Градишке и Шапца. 🙂

 6. drazen78bl 8. марта 2018. у 14:20

  “Могао би се Хороз.ба кувати у лонцу, јер не размишља да и за примитивизам попут вријеђања и псовања мајки (и то баш на 8.март) постоји терапија и да то није само оличје његовог примитивизма, него и опасна работа по његов физички интегритет.“

  Јел’ти то мени пријетиш физички?

  1. Не пријетим вам ја, но „Распутин“. Јер сте му опсовали мајку која више није жива. Примитивизам. Саберите се мало.

   „Моја мајка је упокојена па добро размислите о својим псовкама и посљедицама које исте могу произвести.“

 7. Симо, лијеп покушај да сугеришеш „својим“, па прорече Бојићеву кандидатуру за предсједника Српске, ако буде, онда свака част.

  П.С. Борба за компензације у СДС и ПДП траје,оно што је сигурно, СДС ће како стоје ствари имати једну компензацију у Сарајеву, а ту је више кандидата.

  Претпостављам, пошто је Бојић сад посланик са компензације, ваљда су људи у СДС рекли да не може поново, него да покрене своју Крајину и добије 30.000 као прави ратни командант.

  Иначе, срамота је да кроз велике партије такви људи прихватају компензацију, то ипак са једне стране треба да иде за јаке, неукаљане, али мање познате људе са партијске листе,,никако за Бојића и такве познате политичаре, ваља мислити унапријед о партијској инфраструктури што се тиче кадрова.

  Са друге стране, ти компензациони мандати треба да иду мањој коалиционој партији која може донијети квалитет у кампањи, кроз, идеју, поштење, причу,или сигуран одређени број гласова због инфраструктуре.

  1. “Са друге стране, ти компензациони мандати треба да иду мањој коалиционој партији која може донијети квалитет у кампањи, кроз, идеју, поштење, причу,или сигуран одређени број гласова због инфраструктуре.“

   Лазаревићу, лијеп покушај да сугеришеш да ћеш дати гузице за компемзациони мандат.

 8. Нећу дати гузице, али ћу нашем јачем програмском партнеру донијети у руке неукаљану и авангардну причу, образ, подршку ЕГП-зелених ЕУ за фондове, људе који долазе да подрже једину зелену парламентарну партију у БиХ, плус низ приједлога како се може добити поштеном и шармантном кампањом много више гласова, кад се удружи ифраструктура, медијска и свака друга логистика, јаки програми, те медијски прејаки зелени.

  Значи, нама нема потребе као јединој „мањој“ партији са честитом причом и визијом, да тражимо од паметних људи из врхова четири велике партије компензацију ради компензације.

  Договор на програмској платформи и рокови извршења су ту много битнији, Лазаревић живи да уведе зелене у парламент, али још више живи да се проведе наш спасоносни програм, макар га ја не проводио.

  Рецимо, са нама СНСД добија све, против нас губи владу и предсједника Републике, о Додику ћемо видјети да ли уопште и како радити, за ту причу морам имати више Лазаревића?

  ДНС, ПДП и СДС, са нама добијају много више, него што могу обични политичари и њихови ботови по порталима и замислити, о томе се не пише.

 9. Па добија СНСД твоје чланове бирачких одбора као и 2016 кад си им их посљедњи пут (про)дао. Имам ријеч од три слова: „Фуј!“

 10. Извини Лазараревићу, ниси ти фурунџија да дајеш гузице, али ипак мораш рећи шта ћеш понудити за компензациони мандат?

  Мислим да су мјеста у бирачким одборима недовољна…

  Шта ћеш још понудити?

 11. Змају,

  кад имаш програмског партнера, онда као мањи партнер користиш што ти имаш и велику инфраструктуру партнера, све због боље контроле на изборима, шта је ту спорно?

  Можда ускоро кроз медије прочиташ допис програмском партнеру?

  Тада ћеш се ти змају државотворном и честитом Лазаревићу извинути, стидићеш се оног (про)дао, мада већ сад треба да се стидиш, јер ти мене лично знаш.

  Ево, ти си био у неколико мањих партија, крали су вас и све мање партије, многи су изнуђено са другим договарали о заједничкој контроли на изборима и без програмског споразума.
  Значи, потпуно размијем мање партије кад се договоре са неким већим око заједничке контроле на изборима.

  Кад то кажем, мислим о мањим партијама у којим су били људи који хоће стварно нешто да промијене, као што сам ја тебе тако доживио, наравно да има кокошарских партија без идеологије, као и појединаца које партије пријаве за изборе, само да би им узели одборе и посматраче, јебо им изборни закон матер.

  Мене су лично искасапили 2010 и 2012 године, знам ја добро шта олош ради, зато нисам наивно, као неки „мали“ изашао на изборе 2014 године,није се могло без јаког партнера.
  Знаш како су сви прошли јер нису послушали Лазаревића да се ујединимо, имали смо заједно девет елитних и некорумпираних људи за носиоце листа, у девет изборних јединица, плус други и трећи ешалон.

  Имали смо медије, ма могли смо чуда направити.
  Сујета, незнање, неискуство, удба и курцу сворај, муда пукоше, мада је народ тражио алтернативу.

  Зато после наших избора у истој ситуацији послушаше други јаки и некорумпирани паметног Петрова у Хрватској, посљедично МОСТ поста трећа партија по снази у Хрватској.

  Умало 2014 године нисмо потписали програмски споразум са СНСД, али је неко Мила добро изварао, да не кажем нагузио, знам и ко, а зна и он, зато је изгубио Сарајево, умало и он да изгуби од неубједљивогТадића.

  Зато и јесу то урадили 2016 године, резултате знате.

  Замисли ти, за само седам хиљада гласова побиједи Додик Тадића, сунце ти јебем.
  Е, да су испоштовали зелене, да смо само одрадили коректно нашу причу за пар мјесеци кроз њихове медије, све да никог из опозиције не увриједимо,(то је питање части и кодекса зелених), добио би Миле најмање 50.000 гласова разлике и најмање 45 посланика, коју би чинили СНСД, ДНС, СП и ЗЕЛЕНИ.

  Да ми ЗМАЈУ нисмо имали заједничку контролу 2016 године, не би сигурно прошли ни у једној општини, ионако су нас у пар општина покрали, да ли што нас партнери нису заштитили, или што ови други мајсторски краду, не знам?

  Зато ове године идемо насигурно, понуда има вишка, од посланика да се придруже, до потенцијално јаких партнера, видјећемо?

  Симо,
  што се тиче шта ми доносимо партнеру, осим заједничке контроле избора, имаш у горњем коментару, то је довољно за паметна човјека.

  Полако о појединостима, има времена, свакако се сви поломише читајући Фронтал, не би ли ухватили коју од Лазаревића, све да је пласирају прије нас.

  Људи много не коментаришу, али све и једна партија се пребацила на свакодневно читање Фронтала због Ниџиних коментара.

  Раде појачано сви медијски тимови партија, прате свакодневно Фронтал, анализира се свака реченица, поуздано знам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *