СДП: Највећа побједа од ’45

Руководство Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине нешто иза поноћи обратило се присутнима у свом изборном штабу и прогласило апсолутну побједу СДП-а на Општим изборима у Босни и Херцеговини. Предсједник СДП, Златко Лагумџија обратио се присутнима у свом изборном штабу и захвалио како грађанима који су изашли на изборе тако и гласачима СДП. "Ово је највећа […]

понедељак, октобар 4, 2010 / 12:47

Руководство Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине нешто иза поноћи обратило се присутнима у свом изборном штабу и прогласило апсолутну побједу СДП-а на Општим изборима у Босни и Херцеговини.

Предсједник СДП, Златко Лагумџија обратио се присутнима у свом изборном штабу и захвалио како грађанима који су изашли на изборе тако и гласачима СДП.

"Ово је највећа побједа СДП-а од 1945.", нашалио се Лагумџија.

Лагумџија је симболично скинуо црвену јакну, на којој се налазе потписи Дамира Хаџића и Жељка Комшића и рекао од сутра иде на посао за свакога, за све грађане БиХ, не само оне који су гласали за СДП.

"Остало је да заврнемо рукаве, ја вам се захваљујем… Ово је специјална ноћ, вечерас почиње нова историја Босне и Херцеговине", казао је предсједник СДП-а.

Након Лагумџије присутнима се обратио и Жељко Комшић, нови-стари члан Предсједништва Босне и Херцеговине:

"Прије свега, обраћам се грађанима БиХ који су СДП-у и мени дали повјерење, који вјерују у нас и све оно што смо ми говорили. Хвала људима који су препознали што радимо, хвала другарицама и друговима из СДП-а на повјерењу у континуитету мог рада. Стварно захваљујем Златку на свему ономе што смо заједно прошли и на његовој вјери у мене, а прошли смо доста тога од тешких тренутака све до данас. Хвала Дамиру и свим људима из изборног штаба који су направили по мени нешто што се на овим просторима није виђало, а то је једна позитивна кампања…"

"Без обзира ко је све гласао за нас, ми то поштујемо, али и они који нас не воле и нису гласали за нас, они су заправо сви наши, наш је посао било на којој функцији да радимо у корист свих грађана Босне и Херцеговине…", казао је Комшић и додао да неће никога изневјерити, ма колико га то персонално коштало.

Према подацима ЦИК са 73,8 одсто обрађаних бирачких мјеста, Комшић је добио 58,27 одсто гласова, а кандидат ХДЗ Борјана Кришто 21,21 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *