Саудијски краљ изразио саучешће породици човјека којег је убио

Саудијски краљ Салман бин Абдулазиз ал Сауд као и престолонасљедник принц Мохамад бин Салман изразили су саучешће породици убијеног новинара Џамала Кашогија, који је изгубио живот унутар саудијског конзулата у Истанбулу.

понедељак, 22 октобра, 2018 / 10:29

Како јавља саудијска агенција СПА, Салах Кашоги, син убијеног новинара, захвалио је краљу и принцу на ријечима саучешћа и подршке.

Кашоги, који је био новинар листа „Вашингтон пост“ и познат по критичком ставу према саудијској спољној и унутрашњој политици, нестао је у Истанбулу 2. октобра након што је ушао у зграду саудијског конзулата.

Саудијска Арабија је недјељама инсистирала да је Кашоги напустио зграду конзулата. Ријад је коначно јуче признао да је новинар мртав и да је погинуо у „тучи“ у конзулату, подсјећа „Спутњик“.

Позивајући се на званичнике, турски медији јавили су да је тим од 15 Саудијаца одсјекао све прсте на рукама Кашогија док је овај био жив, убио га и на крају тијело исјекао на комаде.

Ердоган се оглашава у уторак

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће на састанку са посланицима владајуће партије Правде и развоја /АКП/ у уторак 23. октобра говорити о убиству саудијског новинара Џамала Кашогија.
„Зашто је 15 особа дошло? Зашто је ухапшено 18 људи? О тим стварима треба детаљно говорити“, рекао је Ердоган.

Аналитичари сматрају да ће Ердоган објавити неке од резултата турске истраге убиства новинара, који је нестао 2. октобра по уласку у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

Ријад је јуче послије неколико седмица негирања о било каквој умијешаности у нестанак Кашогија, саопштио да је новинар убијен у тучи у конзулату.

Турски званичници рекли су медијима да је Кашоги убијен и исјечен те да посједују аудио и видео снимке којим могу да подрже своје тврдње. Они тврде да је Кашогија убила група од 15 људи из Саудијске Арабије.

Саудијско тужилаштво јуче је саопштило да је 18 особа ухапшено у склопу истраге о инциденту.2 КОМЕНТАРА

  1. Америка за коју су се бориле генерације и у коју су отишли последњи пилоти из Бољењића и Прањана више не постоји.
    Сподоба Трамп је продао слободу и читав амерички устав.
    Због оваквих ствари сва америчка прича пада у воду а свијетом влада убилачка мафија.
    За убиство Давида неће одговарати нико, нагодба ће бити пристанак на чланство у НАТО.
    Фуј, сподобе!!!

Оставите одговор