Шаровић: Увели су ванредно стање да се богате док се здравствени радници жртвују

Најлошији потез власти у Републици Српској током трајања пандемије је куповина тзв. пољске болнице, а оно због чега сва власт треба да се црвени је што су дозволили да се, док се здравствени радници жртвују, спасавајући стотине живота, појединци и њихове фирме енормно богате у свеопштој муци – рекао је ово предсједник СДС Мирко Шаровић.

петак, 5 јуна, 2020 / 22:37

Шаровић је нагласио да ванредно стање у Републици Српској није било потребно уводити.

"Ванредно стање властима је, прије свега, послужило да троше буџетски новац на јавне набавке без јавног наџора и прописане процедуре, што је нечувени скандал. Уз то, обрукали су се с набавком тзв. пољске болнице, а више функционера из власти нас је осрамотило и када су у вријеме врхунца пандемије корона вируса, с највећим бројем заражених и умрлих, бахато дернечили по журкама, изругивајући се народу и великим напорима здравствених радника да сузбију болест" – истакао је предсједник СДС.

Шаровић је казао да је на самом почетку пандемије министар здравља Шеранић добро почео да ради, али је убрзо напросто склоњен.

"Диригентску палицу је непотребно преузео члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и почео са својим уобичајеним ријалитијем. Он је био и министар здравља и предсједник Владе, и шеф полиције, тумачио је прописе шта може, шта не може, дијелио маске и респираторе, дочекивао авионе и камионе… Кад је враг однио шалу и кад су на површину избили сви скандали ванредног стања, он се изгубио, па је опет васкрснуо министар Шеранић да вади кестење…" – образложио је Шаровић.

Шаровић је казао да је бачена велика сјена на набавку покретне болнице за коју сматра да је непотребна и да, уколико се реализује, неће послужити сврси, јер је пандемија иза нас. "А имали смо толико слободних спортских хала, празних објеката, да их привремено искористимо. Лудо је било ући у ову авантуру и потрошити пет милиона КМ новца грађана ове земље. Здрав разум не би никад посегнуо за овом одлуком. Сумњу на корупцију треба хитно истражити, прије свега, Тужилаштво БиХ. Из посљедњих потеза актера ове сумњиве јавне набавке очито је да су схватили да ће морати одговарати" – закључио је Шаровић.