Сарајево: Потписани споразуми о мосту на Сави и коридору 5-Ц

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Сарајеву да је Српска и организационо и финансијски спремна за реализацију пројекта изградње међудржавног моста преко ријеке Саве, код Градишке. "Српска је спремна да већ сутра крене у овај пројекат. Ревизија пројекта је у финалној фази и ми се надамо да ће грађевински […]

четвртак, 3 новембра, 2011 / 15:24

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Сарајеву да је Српска и организационо и финансијски спремна за реализацију пројекта изградње међудржавног моста преко ријеке Саве, код Градишке.

"Српска је спремна да већ сутра крене у овај пројекат. Ревизија пројекта је у финалној фази и ми се надамо да ће грађевински радови почети у најскорије вријеме, тим прије јер се ради о за нас веома важном сегменту аутопута Бања Лука – Градишка", рекао је Чубриловић Срни.

Према његовим ријечима, сада је потребно да са Хрватском буде усаглашен избор извођача радова.

Он је подвукао да ће Хрватска, како је то данас у Сарајеву изјавио државни секретар у Министсртву мора, промета и инфраструктуре Томислав Михотић, бити у могућности да тек 2013. године отпочне финансирање овог пројекта.

"Али, до до тог времена Републике Српска је спремна да финансира свој дио, односно половину вриједности овог стратешког пројекта, чији је укупни износ предвиђен на 30 милиона евра", поновио је Чубриловић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске још једном је нагласио значај моста на Сави код Градишке, посебно у свјетлу аутопута Бањалука – Градишка.

Чубриловић је данас у Сарајеву присуствовао церемонији потписивања два споразума између БиХ и Хрватске, и то Споразума о изградњи јужних граничних дионица аутопуту на Коридору "5 Ц" и Споразум о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Градишке и прикључних дионица међудржавног пута Е-661, које су потписали хрватски државни секретар Михотић и министар комуникација и транспорта Бих Рудо Видовић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор