Сарајево Ефбих фестивал: Украли кабл без којег трамваји не могу да се крећу

Непознати починиоци украли су из шахтова око 100 метара кабла који струјом напаја трамвајски саобраћај у Кантону Сарајево, чиме је сарајевском предузећу ГРАС причињена штета већа од 12.000 КМ, а саобраћање трамваја доведено у питање.

четвртак, 12 августа, 2021 / 22:18

Директор ГРАС-а Сенад Мујагић рекао је да је украден кабал за електровучну јединицу, чиме је функцонисање трамвајског саобраћаја доведено у питање, преносе федерални медији.

"Дежурни мајстори у електровучној станици Вразова примијетили су да је дошло до неуобичајеног трошења електричне енергије на одређеним кабловима, што им је дало знак да је највјероватније неки квар на кабловској траси", појаснио је Мујагић.

Он је рекао да је изласком на терен установљено да су украдени каблови који су пресјечени у шахту поред великог паноа на раскрсници Скендерије, те у другом шахту који се налази у близини трамвајског стајалишта Скендерија.

Мујагић је рекао да се напајање сада врши помоћним кабловима, што ствара додатно оптерећење, те да може доћи до обуставе трамвајског саобраћаја у наредном периоду.