САД тврде да је Сирија први пут бомбардовала Либан

Сиријски војни авиони први пут су извели ваздушне нападе на Либан, потврдио је Стејт департмент и истакао да то бомбардовање представља "знатну ескалацију” сукоба. „Авиони и хеликоптери сиријског режима ракетама су гађали сјеверни Либан и погодили Вади Каил, близу пограничног града Арсала”, рекла је портпарол Стејт департмента Викторија Нуланд и нагласила да то представља „ескалацију […]

понедељак, март 18, 2013 / 23:27

Сиријски војни авиони први пут су извели ваздушне нападе на Либан, потврдио је Стејт департмент и истакао да то бомбардовање представља "знатну ескалацију” сукоба.

„Авиони и хеликоптери сиријског режима ракетама су гађали сјеверни Либан и погодили Вади Каил, близу пограничног града Арсала”, рекла је портпарол Стејт департмента Викторија Нуланд и нагласила да то представља „ескалацију нарушавања суверенитета” једне земље од Сирије које је „апсолутно неприхватљиво.

Либан је званично саопштио да жели да остане неутралан у односу на рат у Сирији, међутим двогодишњи сукоб у тој сусједној земљи је појачао напетости у региону и страхује се од преливања сукоба на Либан.

Један либански војни извор раније је рекао да су четири ракете испаљене из сиријских ратних авиона на планинску област у Либану, која представља погодан терен за кријумчарење оружја или пролаз бораца преко границе.Оставите одговор