САД – десет торнада

ВАШИНГТОН – Жестоке олује однијеле су најмање девет живота и уништиле десетине кућа и школа у америчким државама Арканзасу и Оклахоми. Торнадо је захватио мали град Тушку у Оклахоми. Погинуле су двије старије сестре, а повријеђено 25 лица, изјавили су званичници. У округу Гарланд, у Арканзасу, гром је оборио дрво на кућу и усмртио мушкарца […]

субота, 16 априла, 2011 / 07:30

ВАШИНГТОН – Жестоке олује однијеле су најмање девет живота и уништиле десетине кућа и школа у америчким државама Арканзасу и Оклахоми.

Торнадо је захватио мали град Тушку у Оклахоми. Погинуле су двије старије сестре, а повријеђено 25 лица, изјавили су званичници.

У округу Гарланд, у Арканзасу, гром је оборио дрво на кућу и усмртио мушкарца и његову кћерку. Шестогодишњи дјечак изгубио је живот усљед пада дрвета у мјесту Болд Ноб у истој држави.

У руралном округу Сент Френсис олујни вјетар преврнуо је мобилну стамбену јединицу. Том приликом погинула је једна жена, а њен муж је повријеђен.

Мајка и њен осмогодишњи син погинули су у Лилт Року, када је дрво пало на њихову кућу, а у округу Пуласки дрво је усмртило мушкарца када је пала на његов аутомобил.

Национална метеоролошка служба саопштила је да је најмање десет торнада погодило централни и јужни регион САД.Оставите одговор