Русија током 2012. забиљежила рекордан извоз наоружања

Извоз наоружања из Русије повећан је током 2012. године на рекордних 15,2 милијарде долара, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин. Русија, која је други по величини свјетски извозник наоружања послије САД, саопштила је да су највећи клијенти у Азији. Путин, који је говорио током састанка са вишреангираним руским званичницима емитованог на државној телевизији, рекао […]

четвртак, април 4, 2013 / 15:47

Извоз наоружања из Русије повећан је током 2012. године на рекордних 15,2 милијарде долара, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Русија, која је други по величини свјетски извозник наоружања послије САД, саопштила је да су највећи клијенти у Азији.

Путин, који је говорио током састанка са вишреангираним руским званичницима емитованог на државној телевизији, рекао је да је Русија испоручила наоружање у 66 земаља.

Руска компанија "Розоборонекспорт" саопштила је да је 43 одсто извезеног оружја током 2012. године послато у Азију, те да су Индија, Вијетнам и Кина међу највећим клијентима.

У саопштењу се наводи да је 23 одсто оружја испоручено на Блиски исток и Сјеверну Африку, а 18 одсто у Латинску Америку.

Русија је испоручила наоружање у вриједности од готово милијарду долара у Сирију током 2011. године, али су Путин и остали званичници прошле године изјавили да у ту земљу више не испоручују борбено оружје које се може употријебити у грађанском рату.Оставите одговор